Világrekorddal zárult

GYULAI MÁRTON, MARIK BALÁZS, MÁTAY ANDREAGYULAI MÁRTON, MARIK BALÁZS, MÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.08.14. 22:21
Címkék
Világcsúcs és Európa-csúcs női gerelyhajításban. Az elsőt, a 71.70 métert Osleidys Menéndez dobta - ez nem meglepetés. A kubai versenyző első kísérletével saját világrekordját javította meg. A másodikat a német Christina Obergföll maga sem hitte el. Csak fogta a fejét, és csodálkozott, amikor második kísérletére gerelye a hetvenméteres szalag fölött, 70.03 méternél landolt. Hogyne ámuldozott volna, eddigi legjobbja 64.59 méter volt. Lehet, hogy jól eltalálta a dobást, lehet, hogy jó formában volt, de feltehetőleg szél formájában a szerencse is mellé szegődött. Pedig ezen a napon már nem volt igazán szeles az idő.
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
A kubai klasszis, Osleidys Menéndez saját, 71.54-es világcsúcsát javította meg
Christina Obergföll azt hitte, hogy álmodik

Egy biztos: ha ezt nem egy teli stadion és tévénézők millióinak a szeme láttára hajítja, senki sem hitte volna el, hogy pontosan mérték le a dobást. Obergföll első kísérlete 61.55 méter volt, a harmadikat, negyediket és ötödiket - érthető - kihagyta. Hatodikra még egyszer próbálkozott, de leeresztve 59.67-et ért el.

"Nem számítottam világcsúcsra - mondta Menéndez -, csak győzni akartam. Kicsit fájt a lábam, ezért minden erőmet beleadtam az első dobásba."
"Nem tudom megmagyarázni, mi történt - ingatta a fejét Obergföll. - Egyre csak azt kérdezgetem magamtól, nem álmodom-e. A bemelegítésnél éreztem, hogy jó formában vagyok, úgy gondoltam, hatvanöt métert is dobhatok."

Sokan mondták, hogy Paula Radcliffe maratoni aranyérmébe kerül majd, hogy elindult 10 000 méteren. Nem lett igazuk. A brit futónő a világbajnokság első napján valóban nem futott meggyőzően, de túlzottan nem is fáradt el. Vasárnap pontosan úgy versenyzett, ahogyan szokott, saját ritmusát választotta, bátran az élre állt, s végig tartotta az iramot. Féltávnál a román Constantina Tomescu tűnt a legszívósabbnak, Radcliffe-fel egy vonalban futott, a címvédő kenyai Catherine Ndereba és honfitársa Helen Kimutai néhány méterrel mögöttük haladt. A másik négy futó egyre jobban lemaradt. Egy idő után a román futónő is elfáradt, Radcliffe előnye fokozatosan nőtt, mögötte Ndereba is Tomescu elé került. Különösebb izgalmak nélkül fejeződött be a verseny, a brit világcsúcstartó 2:20:57 órával, világbajnoki csúccsal győzött. A 10 000 méteren kétszeres olimpiai bajnok etióp Derartu Tulu nem szerzett meglepetést, de megjavította egyéni legjobbját: 2:23:30 órával negyedikként ért célba.

"Tudtam, hogy jó formában vagyok, annak ellenére, hogy tízezren csak kilencedik lettem - mondta Radcliffe. - Bíztam magamban, az volt a tervem, hogy egyenletes, de erős iramot futok, ezt sikerült végrehajtanom. Nem volt könnyű a verseny, de olykor kifejezetten élveztem, és bár az utcán vagyok sikeresebb, látni fognak még engem pályán is."

Rasid Ramzi duplázott, az 1500 méter után a 800 méter aranya is az övé lett. Bármilyen szépen futott is, ezt az érmet elsősorban nem ő nyerte meg, hanem az orosz Jurij Borzakovszkij vesztette el. Az olimpiai bajnok nem úgy kezdett, mint korábban, amikor még az volt a szokása, hogy a mezőny végéről tört előre. Ezúttal a boly mellett a kettes pályán futott, hogy a hajrá kezdetekor jó helyzetben legyen. De nem csak ő készült a csöngetésre, a francia Mehdi Baala még szélesebb ívről tört előre. Elöl a kenyai Willfred Bungei és a kenyai születésű 16 éves bahreini Manszur Ali futott, Ramzi mögöttük utazott. A csöngetésre meglódult a boly, Borzakovszkij körül bezárult a kör. Ahhoz, hogy kitörjön, lassítania kellett, s kezdhette a fölzárkózást elölről. A hosszú egyenesben újra ő került a fű mellé belülre, úgy tűnt, most már lehetetlen dobogóra kerülnie. Újra kibújt a futók közül, harmadszor is megkezdte az előretörést, de hátránya jelentős volt. A célegyenesbe érve elkeseredetten hajrázott, miközben méterekkel előtte Ramzi befogta az élen futókat. Borzakovszkij látványosan tört a cél felé, s Ramzi kivételével mindenkit megelőzött. A világbajnokságok történetében ez az első eset, hogy valaki nyolcszázon és ezerötszázon egyaránt első lett.

"Tanultam az athéni versenyből, ennek köszönhető, hogy győztem - magyarázta Ramzi. - Tudtam, hogy a célegyenesben dől el, melyikünk lesz az első, föl voltam készülve arra, hogy Borzakovszkij jön."

"Hatszáz méternél vesztettem el a versenyt - mondta Borzakovszkij. - Be voltam zárva, és kiestem a ritmusomból."

Hajráversenyt hozott a női 1500 méter is. Ennek a számnak a mezőnyében az oroszok voltak négyen, s kis híján az első négy helyen is végeztek. A verseny kétszázzal a cél előtt kezdődött, Julija Csizsenko a belső pályán úgy tört előre, hogy könyökével félretette a bahreini Marjam Juszuf Dzsamalt. Mögötte a címvédő, Tatjana Tomasova futott. Olga Jegorova üldözte őket, de látszott, nem tudja befogni a vezető párost. Tomasovának viszont voltak tartalékai, a célegyenesben könnyen előzte meg riválisát (4:00.35). A negyedik orosz, Jelena Szoboljeva a negyedik helyen leszakadva futott, s a célban be is fogta őt a francia Bouchra Ghezielle. Csizsenkót utóbb a szabálytalanságáért kizárták, így a francia bronzérmes lett.

Végre megszületett a kenyai aranyérem

Ha lehet, férfi ötezeren még később dőlt el a verseny. Az indulók egy bolyban futottak, úgy 4700 métert. Még az utolsó háromszázon is nehezen indultak el, aztán az ausztrál Craig Mottram ragadta magához a kezdeményezést. Ezt persze már nem hagyták az afrikaiak, megindultak. Az etióp Sileshi Sihine vezette a sort, mögötte a kenyai Eliud Kipchoge futott. Honfitársa, Benjamin Limo volt a legfrissebb, hátulról előretörve megszerezte az aranyérmet. Az elsőt Kenyának ezen a világbajnokságon. Kipchoge kétségbeesetten őrizte harmadik helyét, de csak a külső pályákat figyelte, miközben Mottram belülről megelőzte.

Meglepően gyenge magasugróverseny

Érthetetlenül gyengén teljesítettek a magasugrók. Az egyik ranglistavezető (238), a dél-afrikai Jacques Freitag már a selejtezőben elbúcsúzott (220), a másik, Andrij Szokolovszkij a döntőben (akárcsak két napja a selejtezőben) a 220 centimétert csupán harmadikra vitte. De nem csak ő hibázott, a többiek is sorozatban leverték a lécet.

Csupán két ugró volt, aki 232 centiméterig nem hibázott, az orosz Jaroszlav Ribakov és a kubai Víctor Moya. Erre a magasságra nyolcan maradtak, s elsőre senkinek sem sikerült átvinnie. Másodikra sem. A harmadik próbálkozások is rendre eredménytelenek voltak, míg a verseny utolsó ugrása nem következett. Mindenki kiesett már, amikor a harmadik helyen álló Krimarenko nekifutott a magasságnak. Szinte mindenével súrolta a lécet, s bár remegett, mégis fenn maradt. A fiatal ukrán be is fejezte a versenyt.

"Fogalmam sincs, miért nem sikerült jobban teljesítenem" - mentegetőzött Holm.
A férfi 4x400 méteren biztosan győztek az amerikaiak, de a női váltójuk nem volt ott a döntőben, ugyanis szombaton este pályaelhagyás miatt kizárták. Távollétükben az oroszok fölényesen lettek elsők. A négyszázas Jeremy Warinernek és a négyszáz gáton első Julija Pecsonkinának szintén két aranya lett. ----
A nemzetközi szövetség mindent megtesz azért, hogy a világbajnokságon minden számban ott legyenek a legjobbak. Amikor önmagában a cím elnyerése már nem volt elég vonzó, bevezették a pénzdíjakat, amikor egyes országok válogatási rendszere miatt néhány világnagyság nem került volna a csapatba, úgy döntöttek, a címvédők szabadkártyát kapnak. De úgy látszik, mindez nem elég. Hiába jár 60 ezer dollár a győzteseknek, az, hogy ezért az összegért a selejtezőben és a döntőben is futni kell, néhány atlétát elijeszt. Főként a hosszútávfutókat. A világsztároknak ugyanis fontos a világbajnokság, de majdnem ilyen fontos az ezt követő zürichi verseny és a többi Golden League-viadal, amelyen ugyancsak szeretnének jól szerepelni.

Hogy Kenenisa Bekele pontosan miért nem indult 5000 méteren, azt nem tudhatjuk, az etiópok ugyanis vigyáznak arra, hogy mit nyilatkoznak. Ô csak annyit mondott, túl fáradt, ám valószínűleg nem ez az egyetlen ok. Tény, hogy a csapat vezetői nem örültek a döntésének.
Az akadályon győztes Szaif Szaid Sahin nem kertelt. "Jól akarok futni Zürichben - magyarázta. - Előzőleg ugyan azt terveztem, ötezer méteren is rajtolok, de akkor még nem tudtam, milyen az időjárás Helsinkiben. Korábban azt mondták nekem, hogy kellemes futóidőre számíthatok. De ez csak az egyik ok. A másik, hogy Zürich után világrekordot akarok javítani Brüsszelben. A szervezők különlegesen jó nyulakat ígértek nekem, s mivel az edzéseim nagyon jók voltak, úgy vélem, a 7:49 perces idő sem elérhetetlen. Nem hallották rosszul, 7:49 percet mondtam."

A jelenlegi rekord 7:53.63, ezt a katari versenyző tavaly szeptemberben szintén Brüsszelben érte el. Így azért már érthető, hogy az ötezret selejtezőstül, döntőstül miért nem vállalta el. Sahin egyébként jövőre síkon is szeretné meglepni a világot. Erre minden esélye megvan, hiszen három éve, 20 évesen, 5000 méteren 12:48.81 másodpercet futott.
"Újabb célokra van szükségem - mondta. - Az nem motivál, ha mindig csak nyerek, nyerek és nyerek. Valami újat kell kipróbálni, ami ösztönöz." ---- A Helsinkiben 200 méteren aranyérmes Allyson Felixet láthatta már a magyar közönség. Igaz, kevesen emlékeznek rá, hiszen még 16 éves sem volt, amikor nálunk futott. Debrecenben, az ifjúsági világbajnokságon a nála idősebbek között aranyérmet nyert. Felix üstökösként tűnt fel. Elsőéves gimnazistaként ment le először az atlétikai pályára, kosarascipőben futott időre. Az iskolai edzője, Jonathan Patton nem akart hinni a szemének, azt hitte, a stopperével van valami gond. Újrafuttatta a lányt, és az óra még jobb időt mutatott.
- Azért tudtam úgy futni, mert mindig a bátyámmal, Westtel versenyeztem. Semmiben sem akartam lemaradni tőle. Amikor ő kosarazni ment, én is azt tettem, és az atlétikai pályára is követtem. West nagyon gyors volt, 2002-ben a junior-világbajnokságon 200 méteren harmadik lett, 4x100-on pedig aranyat nyert.

- Kitől örökölték a tehetségüket?
- Valószínűleg az édesapánktól, aki gimnazistaként szintén vágtázó volt.
- Mostanra túlszárnyalta a bátyját. Tavaly az olimpián ezüstérmet nyert, az idén világbajnok lett. Pedig csak novemberben lesz húszéves.
- Bizony, nem is örül annak, hogy míg korábban engem hívtak West húgának, most rá mondják azt, hogy Allyson bátyja.
- De nem mérges…
- Egyáltalán nem. Csodás családom van, édesanyám, édesapám és a testvérem is sokat segít nekem.

- Annak ellenére, hogy tavaly Athénban második lett, ősz óta új edzővel, Bob Kersee-vel készül.
- Az olimpiára Pat Connolly készített fel, aki annak idején az olimpiai bajnok Evelyn Ashford edzője is volt. A sikerek ellenére édesapám és a menedzserem, Reinaldo Nehemiah sok mindenben nem értett egyet vele, és ennek az lett a vége, hogy Connolly visszautazott Kaliforniából Virginiába. Én természetesen maradtam, és új edzőt kerestem. Bob Kersee csoportjába kerültem, ahol nagyon jól érzem magam. Sokkal jobb másokkal együtt készülni, mint magányosan tréningezni. Kersee-nél kiváló atlétákkal edzem, például Joanna Hayesszel, Michelle Perryvel és Eunice Barberrel.
- Másként edz, mint tavaly?
- Sokkal több ötszáz és hatszáz métert futok, sokat erősítek. Valószínűleg ezért bírom olyan jól a második százat. Meglepően keveset sprintelek.

- Helsinkiben a kétszáz méter döntőjében csak harmadikként jött ki a kanyarból. Nem volt megijedve?
- Csak egy kicsit, hiszen tudtam, hogy a táv vége az erősségem. Egyébként általában nyugodtan versenyzek, nem esem pánikba.
- Azt mondják, a négyszáz lesz az igazi távja.
- Az edzőm is így vélekedik, bár nekem a száz méter a kedvencem. Imádom a sebességet. De azt hiszem, négyszázon valóban jó lehetek. Az idén egyszer futottam ezt a távot, akkor 51.12-t mentem. Jövőre nem lesz nagy világverseny, lehet kísérletezni, valószínűleg többet rajtolok majd százon és négyszázon is.
- Az idén hol versenyez még?
- Zürichben, Sheffieldben, a monte-carlói világdöntőn és két japán viadalon rajtolok. Szeretném megjavítani a 22.11 másodperces egyéni rekordomat. ---- 100 m
Justin Gatlin (Egyesült Államok) 9.88
Lauryn Williams (Egyesült Államok) 10.93

200 m
Justin Gatlin (Egyesült Államok) 20.04
Allyson Felix (Egyesült Államok) 22.16

400 m
Jeremy Wariner (Egyesült Államok) ***43.93
Tonique Williams-Darling (Bahama-szigetek) 49.55

800 m
Rasid Ramzi (Bahrein) 1:44.24
Zulia Calatayud (Kuba) 1:58.82

1500 m
Rasid Ramzi (Bahrein) 3:37.88
Tatjana Tomasova (Oroszország) 4:00.35

5000 m
Benjamin Limo (Kenya) 13:32.55
Tirunesh Dibaba (Etiópia) **14:38.59

10 000 m
Kenenisa Bekele (Etiópia) 27:08.33
Tirunesh Dibaba (Etiópia) 30:24.02

Maratoni
Dzsauad Garib (Marokkó) 2:10:10
Paula Radcliffe (Nagy-Britannia) **2:20:57

3000 m akadály
Szaif Szaid Sahin (Katar) 8:13.31
Docus Inzikuru (Uganda) **9:18.24

100 m gát
Michelle Perry (Egyesült Államok) 12.66

110 m gát
Ladji Doucouré (Franciaország) 13.07

400 m gát
Bershawn Jackson (Egyesült Államok) 47.30
Julija Pecsonkina (Oroszország) ***52.90

Magas
Jurij Krimarenko (Ukrajna) 232
Kajsa Bergqvist (Svédország) ***202

Rúd
Rens Blom (Hollandia) 580
Jelena Iszinbajeva (Oroszország) *501

Távol
Dwight Phillips (Egyesült Államok) ***860
Tianna Madison (Egyesült Államok) 689

Hármas
Walter Davis (Egyesült Államok) 17.57
Trecia Smith (Jamaica) ***15.11

Súly
Adam Nelson (Egyesült Államok) 21.73
Nagyezsda Osztapcsuk (Fehéroroszország) 20.51

Diszkosz
Virgilijus Alekna (Litvánia) **70.17
Franka Dietzsch (Németország) 66.56

Kalapács
Ivan Tyihon (Fehéroroszország) **83.89
Olga Kuzenkova (Oroszország) 75.10

Gerely
Andrus Värnik (Észtország) 87.17
Osleidys Menéndez (Kuba) *71.70

Tízpróba
Bryan Clay (Egyesült Államok) ***8732

Hétpróba
Carolina Klüft (Svédország) 6887

20 km gyaloglás

Jefferson Pérez (Ecuador) 1:18:35
Olimpiada Ivanova (Oroszország) *1:25:41

50 km gyaloglás
Szergej Kirdjapkin (Oroszország) 3:38:08

4x100 m
Franciaország ***38.08
Egyesült Államok ***41.78

4x400 m
Egyesült Államok ***2:56.91
Oroszország 3:20.95

* világcsúcs
** világbajnoki csúcs
*** a világ idei legjobbja
Éremtáblázat
OrszágAEB
Egyesült Államok1483
Oroszország785
Etiópia342
Kuba24
Fehéroroszország221
Franciaország214
Svédország21
Bahrein2
Jamaica152
Kenya124
Marokkó12
Németország113
Bahama11
Észtország11
Hollandia11
Nagy-Britannia12
Ecuador1
Katar1
Litvánia1
Uganda1
Ukrajna1
Csehország12
Ghána11
Lengyelország11
Spanyolország11
Kína1
Norvégia1
Tanzánia1
Trinidad és Tobago1
Japán2
Portugália2
Románia2
Ausztrália1
Finnország1
Kanada1
MAGYARORSZÁG1
Mexikó1
Olaszország1
St. Kitts és Nevis1
Új-Zéland1
---- Elárverezik a világbajnokok mezeit
Az IAAF az idén hozta létre az "Atlétika egy jobb világért" programját, amelynek keretében támogatást szeretne nyújtani a világ szerencsétlen sorsú embereinek, az éhezőknek és a betegeknek. A program részeként a legnevesebb atléták mezeit, szögeseit gyűjtik össze, amelyeket év végén elárvereznek, s a befolyó összeget partnerszervezeteiknek - az UNICEF-nek, a Világélelmezési programnak és a FAO-nak - adják át. A világbajnokság előtt megkezdődött gyűjtés Helsinkiben folytatódott, s az aranyérmesek között olyanok is vannak, akik a gyűjtőmunkából is kiveszik a részüket. Legutóbb az olimpiai és világbajnok hétpróbázó, Carolina Klüft és a váltóban olimpiai aranyérmes bahamai Debbie Ferguson csatlakozott a csapathoz.

Mike Powell szórakozni jött
A világbajnokságokon mindig sok egykori világnagyság vendégeskedik, ezúttal a távolugrás világcsúcstartója, Mike Powell (895) is a helyszínen követi az eseményeket. "Azért jövök el ezekre a versenyekre, mert a régi időkre emlékeztetnek. Jó kimozdulni otthonról, olyan, mintha újra járnám a világot. Volt egy idő, amikor edzősködtem, azért utaztam a versenyekre, de most csak szórakozásból vagyok itt. Jó újra átélni a világbajnokság hangulatát, találkozni a régi barátokkal, és apró hazugságokkal etetni őket."

Kenterisz, Thanu: döntés októberben
A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság nyilvánosságra hozta, mikor tárgyalja a két görög sprinter, Konsztantinosz Kenterisz és Ekaterini Thanu ügyét. A két atléta tavaly az olimpia előestéjén motorbalesetre hivatkozva nem jelent meg egy doppingvizsgálaton, ezért kizárták őket a játékokról. Kenterisz és Thanu négy napot töltött kórházban sérülésekre panaszkodva. A görög szövetség fölmentette őket a doppingvádak alól, az IAAF azonban arra hivatkozva, hogy egy év alatt három tervezett doppingvizsgálat alkalmával sem találták őket, felfüggesztette versenyzési jogukat. Hogy az eltiltás marad-e, arról október 14-15-én döntenek Lausanne-ban. ---- Döntők
Férfiak. 800 m.
Világbajnok: Rasid Ramzi (Bahrein) 1:44.24, 2. Jurij Borzakovszkij (Oroszország) 1:44.51, 3. William Yiampoy (Kenya) 1:44.55, 4. W. Bungei (Kenya) 1:44.98, 5. Dzs. Szaid-Gerni (Algéria) 1:45.31, 6. M. Baala (Franciaország) 1:45.32, 7. B. M. Ali (Bahrein) 1:45.55, 8. G. Reed (Kanada) 1:46.20.
5000 m. Vb: Benjamin Limo (Kenya) 13:32.55, 2. Sileshi Sihine (Etiópia) 13:32.81, 3. Craig Mottram (Ausztrália) 13:32.96, 4. E. Kipchoge (Kenya) 13:33.04, 5. A. Szaidi-Szief (Algéria) 13:33.25, 6. J. Kibowen (Kenya) 13:33.77, 7. T. Bekele (Etiópia) 13:34.76, 8. D. Birhanu (Etiópia) 13:34.98.
Magas. Vb: Jurij Krimarenko (Ukrajna) 232, 2. Victor Moya (Kuba) és Jaroszlav Ribakov (Oroszország) 229-229, 4. M. Boswell (Kanada) 229, 5. N. Ciotti (Olaszország) és J. Bába (Csehország) 229-229, 7. S. Holm (Svédország) 229, 8. V. Voronyin (Oroszország) 229.
4x400 m. Vb: Egyesült Államok (Andrew Rock, Derrick Brew, Darold Williamson, Jeremy Wariner) 2:56.91 (a világ idei legjobbja), 2. Bahama-szigetek (Nathaniel McKinney, Avard Moncur, Andrae Williams, Christopher Brown) 2:57.32, 3. Jamaica (Sanjay Ayre, Brandon Simpson, Lansford Spence, Davian Clarke) 2:58.07, 4. Nagy-Britannia (T. Benjamin, M. Rooney, R. Tobin, M. Davis) 2:58.82, 5. Lengyelország (M. Marciniszyn, R. Mackowiak, P. Rysiukiewicz, P. Klimczak) 3:00.58, 6. Franciaország (L. Djhone, N. Keita, A. El Haouzy, M. Raquil) 3:03.10, 7. Oroszország (D. Forszev, A. Rudnickij, O. Misukov, J. Lebegyev) 3:03.20. Trinidad és Tobagót kizárták.

Nők. 1500 m. Vb: Tatjana Tomasova (Oroszország) 4:00.35, 2. Olga Jegorova (Oroszország) 4:01.46, 3. Bouchra Ghezielle (Franciaország) 4:02.45, 4. J. Szoboljeva (Oroszország) 4:02.48, 5. M. J. Dzsamal (Bahrein) 4:02.49, 6. N. Rodríguez (Spanyolország) 4:03.06, 7. A. Jakubczak (Lengyelország) 4:03.38, 8. G. B. Bati (Etiópia) 4:04.77.
Maratoni. Vb: Paula Radcliffe (Nagy-Britannia) 2:20:57 (világbajnoki csúcs, régi: 2:23:55, Catherine Ndereba, Kenya, Párizs, 2003), 2. Catherine Ndereba (Kenya) 2:22:01, 3. Constantina Tomescu (Románia) 2:23:19, 4. D. Tulu (Etiópia) 2:23:30, 5. Csou Csun-hsziu (Kína) 2:24:12, 6. Hara J. (Japán) 2:24:20, 7. R. S. Jeptoo (Kenya) 2:24:22, 8. Hirojama H. (Japán) 2:25:46.
Gerely. Vb: Osleidys Menéndez (Kuba) 71.70 (világcsúcs, régi: 71.54, Menéndez, Retimno, 2001), 2. Christina Obergföll (Németország) 70.03 (Európa-csúcs, régi: 69.48, Trine Hattestad, Norvégia, Oslo, 2000), 3. Steffi Nerius (Németország) 65.96, 4. C. Scherwin (Dánia) 63.43, 5. Z. Bani (Olaszország) 62.75, 6. P. Tarvainen (Finnország) 62.64, 7. S. Bisset (Kuba) 61.75, 8. A. Ciolakudi (Görögország) 57.99.
4x400 m. Vb: Oroszország (Julija Pecsonkina, Oleszja Krasznonovec, Natalja Antjuh, Szvetlana Poszpelova) 3:20.95, 2. Jamaica (Shericka Williams, Novlene Williams, Ronetta Smith, Lorraine Fenton) 3:23.29, 3. Nagy-Britannia (Lee McConnell, Donna Fraser, Nicola Sanders, Christine Ohuruogu) 3:24.44, 4. Lengyelország (A. Guzowska, M. Bejnar, G. Prokopek, A. Jesien) 3:24.49, 5. Ukrajna (A. Jefremova, O. Iljuskina, L. Piljuhina, N. Pihida) 3:28.00, 6. Németország (C. Marx, C. Hoffmann, C. Fink, U. Urbansky) 3:28.39. Brazília és Fehéroroszország kizárva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik