Küzdeni is tudnak

GYULAI MÁRTON, MARIK BALÁZS, MÁTAY ANDREAGYULAI MÁRTON, MARIK BALÁZS, MÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.08.08. 00:31
Címkék
Ez a nap nem a mi napunk volt. Hiába reménykedtünk abban, hogy Kővágó Zoltán az olimpia után a világbajnokságon is dobogóra állhat, hiába bizakodott ő maga is, erre az eredményre még várni kell. Helsinkiben nem jutott be a nyolcas döntőbe, 62.93 méterrel tizedik lett.
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Virgilijus Alekna rosszul kezdett, de az utolsó sorozatban sikerült megvédenie világbajnoki címét
Az első sorozat után még nem volt miért izgulni, hiszen szinte minden diszkoszvető felejthetően kezdett - az olimpiai bajnok Virgilijus Alekna például 63.93 métert dobott, az észt Gerd Kanter kiábrándító kísérlettel mutatkozott be, és ki is lépett.

Hogy mi volt ennek az oka? Valószínűleg a kavargó, kiszámíthatatlan szél. Igaz, annak mindenki örült, hogy az előrejelzésekkel ellentétben nem esett az eső. A nagy öreg, a már ötszörös világbajnok Lars Riedel 63.05 méterig jutott, és ő sem gondolta, hogy ez lesz a legnagyobb dobása. Kővágó első kísérletére 62.94 métert ért el, s azt gondoltuk, nem baj, majd javít. De amíg ellenfelei sorra magukra találtak, ő tovább kínlódott.

"Fogalmam sincs, mi történt velem - mondta, amikor kijött a pályáról. - Ma ennyi volt bennem. Azt a sebességet, ami a nagyobb dobáshoz kellett volna, nem sikerült elérnem. Hogy miért nem, azt ne kérdezze. A szél ugyan kavargott, de nem az volt a rossz szereplésem oka. Nem mentek a lábaim. Sajnos ez van."

Pars Krisztián ismételni akar

Két versenyzônk szerepel ma a világbajnokságon, a kalapácsvetô Pars Krisztián és a magasugró Gyôrffy Dóra. Pars célja, hogy megismételje athéni szereplését, azaz a legjobb hat közé kerüljön, Gyôrffy pedig szeretne úgy ugrani, mint a selejtezôben.

Mindkét számban nagy valószínûséggel meg lehet jósolni, ki lesz a gyôztes: az elôbbiben Ivan Tyihon július elején egy centiméterre megközelítette a világcsúcsot, utóbbiban Kajsa Bergqvist többször is két métert ugrott. Ezen a magasságon az amerikai Chaunte Howard is túljutott, de a selejtezôben nem ugrott jól.

Férfi 10 000 méteren sem kétséges, hogy Kenenisa Bekele lesz az elsô, a nôi 100 méteren és az újonnan bevezetett nôi akadályfutásban azonban nyílt a verseny.
Alekna már a második sorozatban nagyot javított (67.90), s ezt a harmadikban húsz centiméterrel megtoldotta - a negyedik után mégsem ő vezetett! Kanter ugyanis 68.57 méterre repítette a szert. És Alekna nem tudott válaszolni. Előbb 66.75 métert dobott, majd kilépett. Lehet, hogy mégsem verhetetlen? Az utolsó sorozat utolsó dobójaként kapott egy utolsó lehetőséget… és élt vele! 70.17 méteres világbajnoki rekorddal nyert!
"Mindig az első kísérletemmel próbálok győzni, ez most nem sikerült, Kanter megnehezítette a helyzetemet - magyarázta megkönnyebbülten. - Tudtam, hogy képes vagyok hetven méter fölé kerülni, de nyomasztott, hogy nem állok az élen. Szerencsére össze tudtam szedni magam."

Női 20 kilométeres gyaloglásban megszületett a világbajnokság első világcsúcsa, Olimpiada Ivanova 1:25:41 órával ért célba, s visszaszerezte Párizsban elvesztett címét. Az orosz atlétanő úgy gyalogolt, hogy míg ellenfeleit sorra kizárták a versenyből, ő egyetlen figyelmeztetést sem kapott. "Ha Athénban győztem volna, valószínűleg már nem versenyeznék - mondta a 34 éves atléta. - Lehet, hogy ennek így kellett lennie, mert most Pekingre összpontosítok. Szeretnék olimpiát nyerni, és ennek érdekében lehet, hogy jövőre egyáltalán nem versenyzek."

A hétpróba második napjának első számában Carolina Klüft távolugrásban átvette a vezetést Eunice Barbertől, de legnagyobb ugrása még sok vitára ad majd okot. A svéd hétpróbázó látszólag pontosan fogott deszkát, a gyurmán nem hagyott nyomot, de a lassításban látszott, hogy szögese átnyúlt a belépést jelző képzeletbeli vonalon. Eredménye 687 centiméter volt. Barber - a távolugrás világbajnoki címvédője - ezúttal tehnikailag rosszul ugrott, így ért el 675 centimétert.

Klüft második legjobbja ugyanekkora volt, vagyis ha elsőre piros zászlót kapott volna, marad a kétpontos hátránya. Így viszont 38 pont lett az előnye. A gerelyhajítás első sorozata újabb fordulatot hozott, Barber 47.94 méteres dobással az összetettben megelőzte Klüftöt (40.86). A svéd atléta másodikra 47.20 métert ért el, amire a francia 48.24-gyel válaszolt. Ez azt jelentette, hogy a 800 méter előtt Klüft mindössze 18 ponttal vezetett Barber előtt.

Az utolsó számban az első kör után úgy tűnt, a svéd kiválóság mégis elveszíti a versenyt, jóval Barber mögött futott. De kétszázzal a cél előtt erős hajrába kezdett, s a francia tehetetlenül nézte, amint elmegy mellette. Klüft ezen a világbajnokságon új oldaláról mutatkozott be: eddig minden versenyét könnyen megnyerte, most viszont keményen küzdött a győzelemért. Magasugrásban sok pontot vesztett, mégsem adta meg magát, s lépésről lépésre megszerezte a vezetést.

"Nagyon sokat tanultam ezen a versenyen, sok új tapasztalatot szereztem - összegzett jókedvűen Klüft. - Például azt, hogy miként kell egy sérülés utáni napon versenyezni, vagy hogyan kell futni nagyon erős szembeszélben. Összességében most is élveztem az egészet."

Klüft 6887 ponttal lett első, 63 ponttal előzte meg ellenfelét, vagyis ha a vitatható távolugró-eredménye helyett a kisebbik szerepelne a jegyzőkönyvben, akkor is ő lenne a világbajnok.

Női hármasugrásban nem tudott elindulni a címvédő Tatjana Lebegyeva. Szombaton hiába kockáztatott, hiába ugrott csak egyet a selejtezőben, újabb versenyt nem bírt el a lába, ki sem jött a pályára. Távollétében Trecia Smithnek nem volt igazi ellenfele. Igaz, a jamaicai csak harmadikként jutott a nyolcas döntőbe, a negyedik sorozatban 14.91 méterrel átvette a vezetést, majd 15.11-gyel megnyerte a versenyt. Utolsóra ismét 15 méter fölé repült (15.01).

Női 400 méteren Petráhn Barbara az előfutamában 53.09 másodperccel hatodik lett, és kiesett. Molnár Krisztina a rúdugrás selejtezőjében 415 centiméterig jutott, nem lehet ott a döntőben, amelyből hiányzik majd a korábbi olimpiai és világbajnok Stacy Dragila is, aki 440 centiméterig jutott.

A MAI MÛSOR
17.40: férfi kalapácsvetés, döntő (Pars Krisztián). 17.50: női 100 m, elődöntők. 18.20: férfi 10 000 m, döntő. 18.20: női magas, döntő (Győrffy Dóra). 19.05: férfi 1500 m, elődöntők. 19.35: női 3000 m akadály, döntő. 20.00: női 400 m, elődöntők. 20.35: női 100 m, döntő.

A DÖNTÔK TOVÁBBI PROGRAMJA
Kedd. Férfiak: 3000 m akadály, 400 m gát, tízpróba első nap. Nők: 800 m, diszkosz
Szerda. Férfiak: 1500 m, gerely, tízpróba második nap. Nők: 400 m, rúd, távol
Csütörtök. Férfiak: 200 m, rúd, hármas. Nők: 100 m gát
Péntek. Férfiak: 400 m, 110 m gát, 50 km gyaloglás. Nők: 200 m, kalapács
Szombat. Férfiak: maratoni, távol, 4x100 m. Nők: 5000 m, 400 m gát, súly, 4x100 m
Vasárnap. Férfiak: 800 m, 5000 m, magas, 4x400 m. Nők: 1500 m, maratoni, gerely, 4x400 m

Éremtáblázat
OrszágAEB
Egyesült Államok2
Etiópia111
Jamaica11
Oroszország11
Ecuador1
Litvánia1
Svédország1
Spanyolország11
Észtország1
Fehéroroszország1
Franciaország1
Hollandia1
Kuba1
Németország2
Ghána1
Portugália1
St. Kitts és Nevis1
---- Születhet bármilyen eredmény a többi számban, a férfi 100 méterről semmi sem tudja elvonni a figyelmet. Ez minden esetben a nap fénypontja.
Vagy mégsem?

"Bár ez világbajnokság, véleményem szerint ez a száz méter nem igazán nagy esemény" - állapította meg a lelátón ülve az olimpiai aranyérmes, háromszoros világbajnok, egykori világcsúcstartó Maurice Greene. - Én ugyanis nem indulhatok rajta. És nélkülem…" - szerénykedett.

Feltehetőleg a többieket Greene véleménye kevéssé érdekelte. Legfeljebb Leonard Scottot, aki együtt edz a nagyszájú bajnokkal, ezért aztán nem csoda, hogy Greene őt tartotta favoritnak.

"Szerintem Justin Gatlin lesz a második, Shawn Crawford a harmadik. Az csak természetes, hogy minden érem hozzánk kerül - folytatta a 31 éves futó. - Igaz, Gatlin rendkívül jó versenyző, a fontos pillanatokban kitűnően összpontosít, és felülmúlja önmagát. Ha nagy a tét, akkor teljesít igazán. Egy világbajnokságon nemcsak az számít, ki tud gyorsan futni, hanem, hogy ki képes arra, hogy négyszer hozza magát. Asafa Powell hiába futott világcsúcsot, ő akkor gyors, amikor nincs semmi tét."

Azt, hogy Powell mit futott volna Helsinkiben, nem fogjuk megtudni, a jamaicai vágtázó ugyanis sérülés miatt nem állt rajthoz. Így az olimpiai bajnok Gatlin egyértelmű esélyessé vált.

A szombati futamok semmit sem árultak el abból, mi várható vasárnap. Minden induló lazán futott, nem látszott, kiben mi maradt, csak a nyilatkozatok árulkodtak.

"Hosszú ideje nem futottam ilyen lassan - reagált 10.27 másodperces idejére Gatlin -, de ez nem érdekes. Vasárnap begyújtom a rakétákat, és az sem számít, ha eső esik, ha dara, vagy ha hó."

"A bajnokság óta nem edzettem rendesen, de most már rendben vagyok" - nyugtatgatta magát Crawford.

"Az elődöntő a legnehezebb" - vélekedett edzőtársa, a jamaicai Darrell Brown.

Igaza lett. Kiesett. És Crawford is elvérzett. Az első futamban győztes Scott (10.08) mögött jócskán lemaradva nyolcadikként (10.28) ért célba. Scott remekül rajtolt, már az első lépések után magabiztosan vezetett, könnyedén hagyta maga mögött a többieket. Csak amikor kiengedett, akkor közelítette meg őt a jamaicai Michael Frater (10.09). Gatlin a másik futamban nehezebben előzte meg riválisait, de csak azért, mert ők is gyorsak voltak.

Az olimpiai bajnok elsőként futott ezen a világbajnokságon 10 másodpercen belül (9.99), pedig neki - nem úgy, mint az első futamnak - ellenszele volt (-1.0), s a táv végén kicsit ő is kiengedett. A mellette célba érkező ghánai Aziz Zakari (10.00) ugyanezt tette. A címvédő Kim Collins (10.07) negyedikként becsusszant a fináléba, a britek reménységét, Jason Gardenert (10.08) ütötte ki. A franciák legjobbja, Ronald Pognon (10.17) utolsó lett.
A döntő idejére a nap már lenyugodott, a szél elcsendesedett.

Gatlin mint ketrecbe zárt oroszlán járt fel s alá a rajtgépe mögött. Ajkát összeszorította, nem nézett senkire.

Kevesebb mint tíz másodperccel később ünnepelt. Tökéletes rajtját, remek futását… A pisztoly dörrenésére társaival együtt kapott lábra, ám fél távnál kivált a mezőnyből, s mintha húzták volna, úgy ment előre. 9.88 másodperccel lett első. A második helyen Frater végzett, a harmadikon a címvédő Collins, aki utolsóként jutott az elődöntőbe, s éppen csak bejutott a fináléba. ---- Hogyan ugorjam át a Holdat?

Az athéni olimpián az atlétanők közül Veronica Campbell szerezte a legtöbb érmet. Első lett 200 méteren és 4x100 méteren, százon pedig bronzérmet nyert. A 23 éves futónő, aki már Sydneyben tagja volt az ezüstérmes jamaicai váltónak, Helsinkiben még jobban szeretne szerepelni, mindkét vágtaszámban aranyra vágyik.

- Mindkét szám nagy kihívást jelent, de talán a száz méter nehezebb - mondta. - A rajtom ugyanis nem a legjobb, bár azt hiszem, a legtöbb hibámat sikerült kijavítanom.
- Mikor érkezett Helsinkibe?
- Már július közepén áttettem a székhelyemet Európába, és két héttel a világbajnokság kezdete előtt már Helsinkiben voltam. Nem hiszem, hogy a hűvös idő gondot jelentene a számomra, egyébként is mindenkire ugyanolyan körülmények várnak. Az otthontól való távollét sem tűnik túl hoszszúnak, hiszen a csapatvezetőink gondoskodnak arról, hogy itt is jamaicai ételeket kapjunk. A csapatunk nagyon lelkes és tettre kész, szeretnénk hat érmet nyerni. Én megpróbálok nyugodt maradni, mindig csak az előttem álló feladatra összpontosítani, mert a túlzott izgalom sok erőmet venné el.

- A száz vagy a kétszáz méter a fontosabb?
- Tavaly a hosszabb távra koncentráltam, az idén megpróbáltam mind a kettőre egyformán készülni. Úgy vélem, reális körülmények között százon a győzelemhez 10.80 másodperchez közeli időt kell futni, de még az is előfordulhat, hogy ennél jobbak leszünk. Kétszázon szeretném megjavítani az olimpián elért 22.05 másodperces egyéni csúcsomat, azzal szerintem nyerni lehet.
- Olimpiai bajnokként nincs a korábbinál nagyobb teher a vállán?
- Ez legfeljebb arra inspirál, hogy még többet eddzek, még jobban fussak. Az olimpiai siker motivál.

- Van példaképe?
- Mivel ugyanabba a gimnáziumba jártam, amelyikbe Merlene Ottey, ő különösen sokat jelent nekem. Szeretnék hozzá hasonlóan sikeres lenni. De a legtöbbet a szüleim jelentik nekem, és az edzőm. Ôk tették lehetővé, hogy fussak. Amikor kisgyerek voltam, édesanyám mindennap hajnali háromkor kelt azért, hogy én megfelelő iskolába járhassak. A tehetségemet, amelyet az édesapámtól örököltem, ott fedezte fel egy tanárom. A családunk barátja, Neville Myton kezdett foglalkozni velem, ő a tokiói és a mexikóvárosi olimpián nyolcszázon és ezerötszázon indult. A feleségével együtt olyanok voltak számomra, mintha a szüleim lennének, gondolkodás nélkül követtem az iránymutatásukat. Ha azt mondták volna, hogy ugorjam át a Holdat, csak annyit kérdeztem volna, hogyan és mikor.

- Hogyan került az Egyesült Államokba?
- Mint szinte mindenki más, én is ösztöndíjra pályáztam, néhány éve már Arkansasban járok egyetemre. Most már Lance Brauman az edzőm, s az olimpiai sikeremet a vele végzett edzésmunkámnak köszönhetem. ---- Százezer dollárnyi különbség

A gyalogló Olimpiada Ivanova (képünkön) világcsúcsot javított 20 kilométeren, pedig elmaradt saját korábbi világrekordjától. Hogy ez a képtelenség miként lehetséges? A nemzetközi szövetség szabályzata szerint csúcsot hitelesíteni csak úgy lehet, ha a verseny jegyzőkönyve mellé csatolják a rekordjavítás utáni negatív doppingleletet. Négy évvel ezelőtt Brisbane-ben Ivanova 1:24:50 órát ért el, ez volt a világ addigi legjobb eredménye.

Gyaloglásban ekkor még nem tartottak számon világcsúcsot, Ivanova pedig nem volt doppingvizsgálaton. Két évvel ezelőtt az IAAF kongresszusa úgy határozott, ezentúl a gyaloglószámokban is regisztrálnak rekordokat. Visszamenőleg megvizsgálták az eredményeket, megállapították, hogy Ivanova eredménye nem felel meg a kívánt kritériumoknak, ám a statisztikai könyvekben és Helsinkiben a rajtlistákon nem módosították az adatokat.

Nem csoda, hogy amikor Ivanova a célba érkezése után a győzelmét ünnepelte, maga is meglepődött azon, hogy közölték vele: 1:25:41 órával világrekordot javított. Legalábbis így lesz ez akkor, ha a mostani doppingvizsgálata negatív eredményt hoz. Mondhatnánk, nem mindegy, hogy ezzel vagy azzal az eredménnyel ő a legjobb? Egyáltalán nem. A különbség éppen százezer dollár. Mert ennyi jár annak, aki Helsinkiben megjavítja a világcsúcsot. Az ügy pikantériája, a nemzetközi szövetség kínosan ügyel arra, hogy csak azoknak fizessen nyereménydíjakat, akik rendszeresen részt vesznek doppingteszteken. Ivanova most éppen azért lesz gazdagabb, mert egyszer elmulasztotta ezt… ---- Döntők
Férfiak. 100 m (+0.4).
Világbajnok: Justin Gatlin (Egyesült Államok) 9.88, 2. Michael Frater (Jamaica) 10.05, 3. Kim Collins (St. Kitts és Nevis) 10.05, 4. F. Obikwelu (Portugália) 10.07, 5. D. Thomas (Jamaica) 10.09, 6. L. Scott (Egyesült Államok) 10.13, 7. M. Burns (Trinidad és Tobago) 10.14, 8. A. Zakari (Ghána) 10.20.
Diszkosz. Vb: Virgilijus Alekna (Litvánia) 70.17 (világbajnoki csúcs, régi: 69.72, Lars Riedel, Németország, Edmonton, 2001), 2. Gerd Kanter (Észtország) 68.57, 3. Michael Möllenbeck (Németország) 65.95, 4. A. Tammert (Észtország) 64.84, 5. I. Waltz (Egyesült Államok) 64.27, 6. F. Kruger (Dél-Afrika) 64.23, 7. J. Rome (Egyesült Államok) 64.22, 8. J. Tunks (Kanada) 63.77, …10. Kővágó Zoltán (Magyarország) 62.94

Nők. Hármas. Vb: Trecia Smith (Jamaica) 15.11 (+0.8) - a világ idei legjobbja, 2. Savigne Yargelis (Kuba) 14.82 (+0.7), 3. Anna Pjatih (Oroszország) 14.78 (-0.5), 4. Y. Aldama (Szudán) 14.72 (+0.8), 5. H. Deveci (Görögország) 14.64 (+0.3), 6. K. Ndoye (Szenegál) 14.47 (+0.5), 7. B. Rahuli (Algéria) 14.40 (+1.1), 8. M. Martínez (Olaszország) 14.31 (+1.4). Hétpróba. Vb: Carolina Klüft (Svédország) 6887 pont (13.19, 182, 15.02, 23.70, 687, 47.20, 2:08.89), 2. Eunice Barber (Franciaország) 6824 (12.94, 191, 13.20, 24.01, 675, 48.24, 2:11.94), 3. Margaret Simpson (Ghána) 6375 (13.55, 179, 13.33, 24.94, 609, 56.36, 2:17.02), 4. A. Skujyte (Litvánia) 6360 (14.22, 182, 16.61, 25.31, 612, 48.24, 2:17.48), 5. K. Sotherton (Nagy-Britannia) 6325 (13.33, 182, 13.38, 23.94, 641, 33.09, 2:07.96), 6. M. Collonvillé (Franciaország) 6248 (13.73, 185, 12.36, 25.44, 630, 45.65, 2:11.74), 7. N. Gomes (Portugália) 6189 (13.88, 179, 14.00, 25.18, 647, 41.36, 2:16.31), 8. K. Ruckstuhl (Hollandia) 6174 (13.48, 179, 13.19, 24.66, 652, 36.84, 2:16.17).
20 km gyaloglás. Vb: Olimpiada Ivanova (Oroszország) 1:25:41 (világcsúcs, régi: 1:26:22, Jelena Nyikolajeva, Oroszország, Csebokszari, 2003), 2. Rita Turava (Fehéroroszország) 1:27:05, 3. Susana Feitor (Portugália) 1:28:44, 4. M. Vasco (Spanyolország) 1:28:51, 5. B. Dibelková (Csehország) 1:29:05, 6. A. Papajanni (Görögország) 1:29:21, 7. E. Rigaudo (Olaszország) 1:29:52, 8. C. Stef (Románia) 1:30:07

Előfutamok, elődöntők, selejtezők
Férfiak.
100 m. 1. elődöntő (+0.5): 1. Scott (amerikai) 10.08, 2. Frater (jamaicai) 10.09, 3. Burns (Trinidad és Tobagó-i) 10.12, 4. Obikwelu (portugál) 10.13. 2. ed. (-1.0): 1. Gatlin (amerikai) 9.99, 2. Zakari (ghánai) 10.00, 3. D. Thomas (jamaicai) 10.06, 4. Collins (St. Kitts és Nevis-i) 10.07. 400 m gát. 1. ed.: 1. Carter (amerikai) 47.78, 2. Kamani (panamai) 47.84. 2. ed.: 1. Van Zyl (dél-afrikai) 48.16, 2. Kerron (amerikai) 48.49. 3. ed.: 1. B. Jackson (amerikai) 48.19, 2. Keita (francia) 48.60. 3000 m akadály. 1. előfutam: 1. Szaid Szaif Sahin (katari) 8:11.79, 2. E. Kemboi (kenyai) 8:11.90, 3. Vroemen (holland) 8:13.08. 2. ef.: 1. P. Koech (kenyai) 8:16.42, 2. Amer (katari) 8:16.53, 3. Jiménez (spanyol) 8:16.72. 3. ef.: 1. Bulami (marokkói) 8:19.54, 2. B. Kipruto (kenyai) 8:19.90, 3. Blanco (spanyol) 8:21.04
Nők. 100 m. 1. ef. (-0.1): 1. Karasztamati (görög) 11.40. 2. ef. (-0.4): 1. Arron (francia) 11.15. 3. ef. (-0.1): 1. Simpson (jamaicai) 11.33. 4. ef. (-0.1): 1. Sturrup (bahamai) 11.15. 5. ef. (-1.6): 1. Fjodorova (orosz) 11.36. 6. ef. (-1.2): 1. V. Campbell (jamaicai) 11.30. 7. ef. (-1.3): 1. A. Bailey (jamaicai) 11.52. 8. ef. (-1.0): 1. M. Barber (amerikai) 11.32. 100 m. 1. kf. (-1.2): 1. V. Campbell 11.17, 2. L. Williams (amerikai) 11.22, 3. Fjodorova 11.37. 2. kf. (-0.8): 1. Arron 11.03, 3. Nyesztyerenko (fehérorosz) 11.18, 3. Block (ukrán) 11.27. 3. kf. (-0.1): 1. Sturrup 11.10, 2. M. Lee (amerikai) 11.22, 3. Gevaert (belga) 11.25. 4. kf. (-0.1): 1. Simpson 11.12, 2. M. Barber (amerikai) 11.15, 3. De Moura (brazil) 11.28. 400 m. 1. ef.: 1. Guevara (mexikói) 51.14. 2. ef.: 1. Trotter (amerikai) 51.44. 3. ef.: 1. Poszpelova (orosz) 50.80, …6. Petráhn Barbara (magyar) 53.09. 4. ef.: 1. Williams-Darling (bahamai) 51.04. 5. ef.: 1. S. Richards (amerikai) 51.00. 6 ef.: 1. Antjuh (orosz) 51.38. 800 m. 1. ed.: 1. Clark (amerikai) 1:59.00, 2. Cszsao (orosz) 1:59.07. 2. ed.: 1. Calatayud (kubai) 1:57.92, 2. Cserkaszova (orosz) 1:58.58. 3. ed.: 1. Andrianova (orosz) 2:01.35, 2. Benhasszi (marokkói) 2:01.59. Rúd. Sel. A-cs.: 1. Rogowska (lengyel) 445, 2. J. Schwartz (amerikai) és Polnova (orosz) 445-445, 4. Hingst (német) 445. B-cs.: 1. Iszinbajeva (orosz) és Pyrek (lengyel) 445-445, 3. Kao Su-jing (kínai) 445, …9. Molnár Krisztina (magyar) 415. Diszkosz. Sel. A-cs.: 1. Pospisílová-Cechlová (cseh) 64.26, 2. Szong Aj-min (kínai) 64.15, 3. Tomasevics (szerb-montenegrói) 62.02, 4. Antonova (ukrán) 61.05. B-cs.: 1. Szadova (orosz) 63.65, 2. Dietzsch (német) 63.53, 3. Grasu (román) 62.06
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik