Vb 2022: Bale válogatottak kizárásával szüntetné meg a lelátói rasszizmust

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 17:29
null
Bale kizárás javasol a visszaesőknek (Fotó: AFP)
Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott játékosa azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek – írja az MTI.

 

„Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből” – mondta Gareth Bale.

„Ha egy országban folyamatosan ezeket a szörnyű gesztusokat teszik, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőlük, fel kell függeszteni őket, és ebben az esetben remélhetőleg tanulnak a leckéből” – tette hozzá.

A Real Madrid csatára azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.

Mint ismert, a FIFA pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar–angol (0–4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. A FIFA akkor azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik