Válogatott: az U19-es csapatunk ikszelt Horvátországgal

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 15:47
null
Az U19-es csapatunk ikszelt Horvátországgal (Fotó: MLSZ)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott Horvátországgal Szombathelyen. A kétszer hatvanperces összecsapás hajrájában Zuigeber Ákos egyenlített, majd kihagyott egy tizenegyest.

A 2002-ben születettekből álló válogatott a márciusi U19-es Európa-bajnoki selejtezőre készül. Oross Márton együttese Norvégiával, Izlanddal és Andorrával küzd meg. A csoport mérkőzéseinek Magyarország ad otthont. Az első helyezett bejut a rájátszásba.

Ez a korosztályos válogatottunk – amely 2019-ben kijutott az U17-es világbajnokságra – legutóbb február 2-án lépett pályára, akkor Gyirmóton 1–0-ra kikapott Szlovákiától. Ezúttal déli szomszédaink, a horvát csapat volt az ellenfél.

A vezetést Horvátország szerezte meg az első játékrészben, ám egy remek szöglet után Posztobányi Patrik egyenlített. A horvátok ismét előnybe kerültek, de néhány perccel a játékidő vége előtt Zuigeber Ákos egyenlített.

A mieinknek a fordítás is összejöhetett volna: a hajrában, nem sokkal az egyenlítő gól után Zuigeber Ákos kihagyott egy tizenegyest.

„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, fegyelmezettségével, küzdeni tudásával. Nehéz mérkőzés volt, szokatlan volt a 120 perces játékidő, de úgy gondolom, a játékosok jól reagáltak a körülményekre, és a drámai végjátékban könnyen meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Jó úton haladunk a március végi Eb-selejtezők előtt, bizakodva várom a folytatást” – nyilatkozta a lefújás után Oross Márton szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U19-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1)
Magyarország, 1. félidő:
Auerbach Martin – Hosszú Zétény, Horváth Milán, Csontos Dominik, Major Ernő – Posztobányi Patrik, Kosznovszky Márk, Bocskay Bertalan – Komáromi György (Kállai Kevin, 16.), Kocsis Dominik, László Dávid. 2. félidő: Auerbach Martin (Ruisz Barnabás, 88.) – Auer Ákos, Dávid Zoltán, Csontos Dominik (Schuszter Ronald, 88.), Debreceni Zalán – Lehoczky Roland, Ominger Gergő, Vitális Milán – Kállai Kevin, Szalay Szabolcs, Kosznovszky Márk (Zuigeber Ákos, 88.)
Gólszerző: Posztobányi, Zuigeber

U19-ES EB 2021, SELEJTEZŐ
9. CSOPORT

Március 25., csütörtök: Izland–Magyarország
Március 28., vasárnap: Magyarország–Andorra
Március 31., szerda: Magyarország–Norvégia


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik