Futsal: hiába az óriási fordítás, nincs vb-elitkörben a válogatott

Vágólapra másolva!
2023.04.17. 20:39
null
Alasztics Marcell kapus és Rábl János, valamint Ibrahim Adnane (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A magyar férfi futsalválogatott hosszabbításban 4–3-ra legyőzte Belgiumot, majd miután összesítésben 5–5 volt az állás, büntetőpárbaj következett, amelyet 4–3-ra a belgák nyertek meg, ezzel a mieink nem jutottak tovább a világbajnoki selejtező elitkörébe.

 

A sírból hozta vissza a párharcot a magyar válogatott. Az idegenben elszenvedett 2–1-es vereség után a Berettyóújfaluban rendezett találkozón ugyanis Belgium már két góllal vezetett a 10. percben. Nem sokkal később a második belga gólt szerző Omar Rahou a saját kapujába is betalált, majd gyorsan összejött az egyenlítés is a mieinknek. A rendes játékidő vége előtt néhány perccel a válogatottban 150. alkalommal fellépő Dróth Zoltán találatával a meccs utáni párharc is kiegyenlítődött, majd jött a hosszabbítás.

A ráadás második félidejében újabb gólt szerzett a magyar csapat, ami már továbbjutást ért volna, Rahou azonban ismét bevette kapunkat, így hatméteresekkel dőlt el a párharc. A belgák csak egyszer hibáztak, a mieink kétszer is, így a nyugat-európaiak jutottak tovább.

„Sajnos a döntés a büntetőpárbajra maradt, amiből mi jöttünk ki rosszul. Nehéz szavakat találni, nagyon csalódott vagyok, mert háromgólos hátrányból jöttünk vissza, a fiúk tényleg mindent megtettek, csúsztak-másztak, úgyhogy büszke vagyok rájuk” – értékelt az M4 Sportnak Turzó József szövetségi kapitány, aki hozzátette, „sajnos elkövettünk egy-egy olyan hibát, amin elúszott a párharc”.

Kijelentette, hogy a csapat mentalitása nagyon jó, a fiatalok szintén helytálltak, és ezt az együttest tovább kell építeni, mert „ennek a válogatottnak van jövője”.

Belgium ezzel a selejtezősorozat legjobb húsz csapata közé került, amelyből öt négycsapatos csoportot alakítanak ki. A csoportgyőztesek kijutnak a 2024-es vb-re, a négy legjobb második pedig rájátszásban dönt majd a maradék két európai helyről.

FUTSAL
VB-PÓTSELEJTEZŐ AZ ELITKÖRBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 4–3 (2–2, 3–2, 3–2) – hatméteresekkel 3–4

Berettyóújfalu, 1600 néző. V: C. Santos, Coelho (portugálok)
MAGYARORSZÁG: Alasztics – Dávid R., Fekete O., Vas Á., Hajmási. Csere: Dróth, Pál P., Bíró A., Rábl, Nagy I., Bencsik, Szalmási. Szövetségi edző: Turzó József
BELGIUM:
Idrissi – Rahou, Ahmed Sabati, Gréllo, Ghislandi. Csere: Vrancken (kapus) Adnane, Reda, Vanderheyden, El Fakiri, Szövetségi kapitány: Karim Bachar
G:
Pál P., Dróth, Hajmási, Rahou (öngól), ill. Rahou (2), Ahmed Sabati
Továbbjutott: Belgium, 5–5-ös összesítéssel, hatméteresekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik