Egervári meglepné a finneket - Ön hogy állítaná össze a válogatottat?

Vágólapra másolva!
2010.10.11. 18:29
null
Egervári Sándor meglepetést tervez a finnek elleni meccsen (Fotó: Németh Ferenc)
Még mindig mélyen él a finnekben az 1997-es trauma – legalábbis a finn sportújságírók egyből az akkori 1–1-es mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekkel indítottak a magyar válogatott sajtótájékoztatóján. Az már más kérdés, hogy Egervári Sándor amondó, a kellemes emléken kívül annak a meccsnek az égvilágon semmi hatása nem lesz a keddi (17.30, Tv: Sport1) Eb-selejtezőre. A kapitány taktikai meglepetéssel készül, a finnek megpróbálják kitalálni a szándékát – csapathirdetés csak az utolsó pillanatban.

A válogatottat a sajtótájékoztatón Egervári Sándor mellett képviselő Juhász Roland inkább a finnek „közvetlen előéletével" foglalkozott: elmondta, hogy az első két Eb-selejtezőjük alapján nagyon kétarcú csapat az északiaké.

A KEDDI PROGRAM
2010.10.12 Hollandia–Svédország 20.30, Amszterdam
2010.10.12 Finnország–Magyarország 17.30, Helsinki
2010.10.12 San Marino–Moldova20.30, Serravalle

„A moldovaiak ellen gyengén játszottak, Hollandia ellen viszont nagyon jól, és jobb eredményt is elérhettek volna. Mivel rosszul kezdték a selejtezőket, az első hazai mérkőzésen nagy lesz rajtuk a teher. Komoly kihívás előtt állunk" – mondta Juhász.

Juhász Roland kifejtette, hogy a San Marino elleni fölényes győzelem nagyon fontos volt csapatunk számára, mert önbizalmat adott a játékosoknak, de kiindulni nem szabad belőle, lévén a holnapi találkozó teljesen más jellegű kihívás lesz – a finnek válogatottja sokkal nagyobb játékerőt képvisel a múlt heti ellenfélnél.  

A szakmai stáb úgy véli, a finnek elsősorban a középpálya közepén nagyon erősek, elsősorban ez ellen kell felkészülni a válogatottnak. A felkészülés mindenesetre titkolózással párosul: szokásával ellentétben Egervári Sándor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig vár a kezdő tizenegy megnevezésével.

„Ha meglepjük a finneket, akkor akár húsz perc előnybe is tudunk kerülni a meccsen" – mondta a kapitány, aki a pontszerzést tűzte ki minimális célként.

Stuart Baxter, a finnek szövetségi kapitánya úgy készül, hogy Egervári vagy 4–2–3–1-es, vagy 4–4–2-es felállást választ a kedden 17.30-kor kezdődő selejtezőre.

„Megpróbáltuk kiokoskodni, hogy mi lesz a taktikájuk, de a legfontosabb az, hogy a játékosaim jól végrehajtsák a saját utasításaikat. Mindent megteszek azért, hogy csökkentsem a csapatomra nehezedő nyomást. Nem kellett külön felhívnom a játékosok figyelmét a mérkőzés fontosságára. Minél inkább erőlködünk, annál kisebb az esélyünk a jó eredmény elérésére" – mondta Baxter, aki nem akarta megmondani, hogy Otto Fredrikson, vagy Jussi Jääskeläinen lesz a finn kapus – a helyiek inkább a Bolton rutinos kapuvédőjére tippelnek.

„A magyarok elgondolkodhatnak azon, hogy milyen megközelítést választanak, hisz San Marino ellen két csatárral felállva nyolc gólt rúgtak, Szalai Ádám hármat vállalt. Vajon megkapja-e ismét a bizalmat, vagy kispadra ültetik, és Gerát feljebb tolják? Szerintem nekünk egy támadóbb szellemű magyar csapat jobb lenne" – elemzett Baxter.

 AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 3 3 8–1 +7  9
2. Svédország 2 2 8–0 +8  6
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10–3 +7  6
4. Moldova 3 1 2 3–3 0 3
5. Finnország 2 2 1–4 –3  0
6. San Marino 3 3 0–19 –19  0
ÁLLÍTSA ÖSSZE A MAGYAR VÁLOGATOTTAT!

Szalai és Rudolf, vagy csak Szalai, esetleg csak Rudolf? Egy vagy két védekező középpályás? Ha kettő, ki kerüljön ki a San Marino elleni kezdő tizenegyből? Döntsön Ön, állítsa össze a magyar válogatottat a finnek elleni Eb-selejtezőre!

SZAVAZÁS

Ön mit tett volna Kovács Péter helyében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik