Mexikó '86: exkluzív este Kecskeméten Disztl Péterrel és Dajka Lászlóval

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 10:16
Szeptember 21-én, csütörtökön 18 órától a kecskeméti Hírös Agórában a máig utolsó magyar vb-szereplésről lesz pódiumbeszélgetés, a mexikói Mundialon pályára lépő játékosokkal és könyvbemutatóval.

 

Harminchét évvel ezelőtt, 1986-ban szerepelt legutóbb labdarúgó-világbajnokságon a magyar válogatott. A selejtezőben mutatott csodálatos játék, majd a brazilok 3–0-s legyőzése láttán óriási várakozás előzte meg Mezey György szövetségi kapitány csapatának mexikói szereplését. Amely azonban sokkhatásként érte a magyar futballtársadalmat a Szovjetunió elleni 6–0-s, irapuatói vereséggel és a korai búcsúval a csoportkörben.

Azóta nem jutott ki vb-re a válogatottunk, így 37 év távlatából kissé minden másként látszik. A Mexikóba vezető útról, az ott történtekről, és arról a nagyszerű csapatról lesz pódiumbeszélgetés szeptember 21-én, csütörtökön 18 órától a kecskeméti Hírös Agórában a Szabadegyetem szervezésében, Hoffer Zoltán újságíró és történész kérdezi a mexikói csapat két sztárját, Disztl Péter kapust és Dajka Lászlót, illetve Bodnár Zalánt, a Nemzeti Sport újságíróját, akinek idén jelent meg regénye a témában Szerelem és halál Irapuatóban – A mexikói 6–0 egyetlen igaz története címmel.

A beszélgetés egyben sajátos könyvbemutatóként is szolgál, a szerző, illetve Disztl Péter és Dajka László dedikálja is a könyvet a beszélgetés végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik