SZ. R. 2021.07.19 13:48 Frissítve: 2021.07.19 14:54

Légiósok: Nagy Ádám visszatért Bristolba – meddig marad?

Visszatért a Bristol Cityhez Nagy Ádám – számolt be a hírről a BristolLive. A középpályás ennek apropóján nyilatkozott is a lapnak, amelynek beszélt a nyári Európa-bajnokságról és kisfia születéséről is.

Nagy Ádám (8) a BristolLive szerint a nyáron távozhat a Bristol Citytől (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Nagy Ádám a nyári Európa-bajnokságon a portugálok, a franciák és a németek elleni mérkőzésen is ott volt a magyar válogatott kezdőcsapatában, ráadásul kettőt végig is játszott – Portugália ellen a 87. percben cserélte le Marco Rossi szövetségi kapitány. A középpályás számára emellett azért is izgalmas volt a Bristolba utazás, mert az Eb előtt egy héttel megszületett kisfia, Vencel először utazott Angliába.

„Nagyon jó volt visszatérni. Az edzőtábor és a felkészülési időszak mindig nehéz. Körülbelül két szabad hetem volt, kicsit fáradtnak érzem még magam, de egy hét és túl leszek ezen. Az edzések alatt próbáljuk feszegetni a határainkat, aminek majd a következő pár hétben érezni fogjuk az előnyeit – kezdte gondolatait a magyar válogatott középpályása. – Nem hiszem, hogy ennél többet elvárhattak tőlünk. Olyasmit értünk el, amire az egész nemzetünk büszke. Ráadásul az Eb előtt egy héttel megszületett a kisfiam, Vencel is, így különösen izgatott voltam, hogy milyen lesz a visszatérésem Bristolba."

Nagy Ádám a következő egy hétben még felzárkóztató edzéseket végez csak, így nagy valószínűséggel nem lép pályára kedden a Portsmouth, illetve szombaton az MK Dons elleni felkészülési mérkőzésen.

A lap az interjú mellett arról is ír, hogy a magyar futballistának az új idényben nehezebb lesz, hiszen a klub két új játékost, Andy Kinget és Matty Jamest is szerződtetett a középpályára.

Emellett az edző, Nigel Pearson egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy szeretne egy támadót venni, valamint a fizetési keretet is csökkentené, így pár játékos távozhat az együttestől a nyáron.

Egyikük lehet Nagy Ádám, aki noha 35 tétmérkőzésen játszott az előző idényben a Bristol Cityben, a szerződéséből már csak egy év van hátra (a plusz egy évet biztosító opció mellett). A lap kiemeli, a klub bevételt is remélhet, ugyanis a magyar labdarúgó az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével több csapat figyelmét is felkeltette.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.