Nemzetisport.hu 2011.02.09 11:27 Frissítve: 2015.03.26 12:55

Ciprus: a Doxával szerződést bontó Posza Zsolt Balatonlellén készül

Ahogy várható volt, Posza Zsolt hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Doxával, és a Magyarországon korábban a Siófok, a Győri ETO, az Újpest és a Vasas csapatában is szereplő futballista jelenleg Balatonlellén készül.

„Szabadon igazolható vagyok, jelenleg Keszei Ferenc csapatánál, az NB III-as Balatonlellével készülök – mondta a Nemzeti Sportnak a 2005 és 2010 között a görög Ergotelisznél, míg az elmúlt fél esztendőt a ciprusiaknál töltő kapus. – De sajnos arról is beszélnünk kell, hogy az úgyszintén a Doxában védő Nagy Zoltán azt állítja, a hét végi, Alki elleni mérkőzésünk előtt a Ferencvárosban és a Honvédban is futballozó Kovács Béla négyezer eurót ajánlott neki, hogy gyenge teljesítményt nyújtson. Ismerem mindkettőjüket, így nyugodtan mondhatom: mélységesen megdöbbentett a hír. A kispadon ültem az említett, három nullára megnyert összecsapáson, de semmi különlegeset sem tapasztaltam."

De hogyan fordulhat Posza Zsolttal két nap alatt akkorát a világ, hogy a Nicosia helyett Balatonlellén érjük utol?

„Már három hete közöltem a vezetőkkel, hogy szeretnék váltani – folytatta a 33 esztendős, egyszeres válogatott kapus. – Két gyermekem van, akik a feleségemmel kénytelenek voltak ingázni a két ország között. Már régóta érlelődött bennem, hogy hazatérek, s itthon folytatom. Megmondom őszintén, nem éreztem jól magam a csapatnál. Hogy milyen a ciprusi futball miliője? Például az Omonia Nicosia ellen hazai pályán tizenkétezren ültek a lelátón, de az Ethnikosz Ahnasz ellen csupán harmincöten – bár akkor volt az APOEL–Omonia derbi is a városban."

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.