A Genk a FIFA-hoz fordult Köteles ügyében

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 10:37
null
Köteles László Belgiumban maradna, ám a Genknek még meg kell harcolnia érte (Fotó: Mirkó István)
A belga labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Racing Genk a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult Köteles László szerződése ügyében.

A belga klub honlapjának rövid tájékoztatása szerint a Genk a FIFA sürgős közbenjárását kérte Köteles László ügyében, azzal az indoklással, hogy a Diósgyőrtől nem kaptak meg bizonyos dokumentumokat, amelyek a kapus játékengedélyéhez szükségesek.

A belga klub értelmezése szerint a tavaly nyáron kölcsönjátékosként Belgiumba költöző Köteles – a DVTK-val korábban kötött megállapodás, valamint a futballistával a szerződéshosszabbításról folytatott néhány héttel ezelőtti tárgyalások eredményeképpen – az ő játékosuk. Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar egyletnél másképp értelmezik az egyezséget, és Kötelest a Diósgyőr is a saját labdarúgójának tartja.

A Genk álláspontja szerint az ügy félrecsúszása a DVTK vezetőségében uralkodó – s a magyar klub élvonalból való kiesését is eredményező – zavar következménye, és a belga vezetők remélik, hogy a FIFA közbenjárásával a javukra rendeződik a vita.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ügy hátterében az áll, hogy a Genk faxüzenetben nemrégiben vételi ajánlatot tett, amelyet a DVTK szintén faxban elfogadott. A belga klub – amely amúgy az április 30-ig meglévő opciós jogával nem élt – ezzel megkötöttnek vélte a megállapodást, be is jelentette Köteles szerződtetését, ám a diósgyőriek időközben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy válaszuk csak ajánlatnak tekinthető, szerződéskötésnek nem, következésképp Köteles az ő játékosuk.

A kapus honlapunknak korábban kijelentette: mindenképpen a Genkben szeretné folytatni pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik