Anglia: egymás ellen játszhat Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 09:33
null
Szoboszlai Dominik (balra) és Kerkez Milos: <br />szerdán másodszor csaphatnak össze Angliában <br />(Fotó: Getty Images)
Andoni Iraola, a Bournemouth menedzsere a csereként beálló Kerkez Milost is dicsérte az első bajnoki győzelem után, míg Liverpoolban Szoboszlai Dominik a meccs embereként nyilatkozhatott. Szerdán egymás ellen játszik a két magyar csapata a Ligakupában.

AZ IDÉNY LEGJOBB HÉTVÉGÉJÉT zárták a magyar labdarúgók a Premier ­League-ben: Kerkez Milos Bourne­mouth játékosaként megszerezte az első győzelmét a bajnokságban (a Burnley ellen 2–1-re nyert), míg a két gólpasszt adó Szoboszlai Dominiket a meccs emberének választották a Liverpool Nottingham Forest felett aratott győzelmét (3–0) követően. A két csapat ezek után egymással csap össze szerdán a Ligakupa nyolcaddöntőjében.

De nézzük tételesen!

A forduló előtt a Bournemouth mellett csak a friss feljutó Sheffield United volt nyeretlen a bajnokságban, de mivel a yorkshire-iek 2021-ben, a kiesés évében nyertek a záró fordulóban, a mezőny legrosszabb szériája a piros-feketékhez kötődött. A Bournemouth tavaly négy vereséggel zárt a Premier League-ben, ehhez jött most az első kilenc kudarcos forduló (hat vereség, három döntetlen), tehát az együttes tizenhárom játéknapot összesítő rossz sorozat végére tett pontot.

„Nagyon megérdemeltük már ezt a győzelmet, de nemcsak mi, a csapat, hanem a szurkolóink is, akik végig kitartottak mellettünk. Le a kalappal a játékosaim előtt, akik nem adták fel a reményt, bíztak és kitartottak a taktikai elképzelésünk mellett, és dicséret illeti azokat a játékosokat is, akik korábban a kezdőben kaptak helyet, és most csereként beállva tettek hozzá a csapat játékához” –    fogalmazott Andoni Iraola menedzser a klub televíziós csatornájának. Az utóbbi félmondat Milos Kerkezre (is) vonatkozott, a magyar válogatott szárnyvédője ugyanis csak a 82. percben állt be, és egyelőre kétséges, hogy a Liverpool ellen visszakerülhet-e a kezdőbe.

A „vörösöknél” ugyanakkor szinte biztos, hogy Szoboszlai Dominik nem lesz ott a kezdőben a Bournemouth ellen, Jürgen Klopp menedzser a bajnokságon kívül ugyanis minden fronton annyit pihenteti, amennyit csak lehet. Ez meg is látszik a középpályás teljesítményén, aki a Nottingham Forest ellen az eddigi legjobbját nyújtotta a Liverpool színeiben, noha „csak” két gólpasszig jutott, ő maga nem talált a kapuba.

„Mindenki minket akar legyőzni, ám felkészültünk rá. A csapat sokra van hivatva ebben az idényben    – fogalmazott Szobosz­lai Dominik a Liverpool hivatalos honlapjának azután, hogy a mérkőzés emberének választották a Forest leigázását követően.  – Kiválóan kezdtük az idényt, így is szeretnénk folytatni. Ehhez nagyon sokat kell dolgozni, de a munka úgyis megtérül.”

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés csupa kiváló csatárral játszani, akiket élmény kiszolgálni, a következőket mondta: „Egyértelműen kijelenthetem, mindegyikük nagyszerű játékos és fantasztikus srác. Időnként bitang jól játszanak, máskor csak jól, ám rosszul soha! Így az én munkám is könnyebb.”

A Premier League két magyaros csapata legközelebb szerda este a bourne­mouthi Vitality Stadionban lép tehát pályára egymás ellen, és bár a Liverpool feltehetően tartalékosan kezd, óriási meglepetés lenne a hazai győzelem.

LIGAKUPA, NYOLCADDÖNTŐ     
Szerda     
20.45:
AFC Bournemouth–Liverpool (Tv: Arena4)
A győztes továbbjut.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik