NB III: nagy fogás Óbudán, aláír a korábbi válogatott csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 12:06
A Nemzeti Sport információi szerint eredményre vezettek a III. Kerületi TVE, a Vasas és Kenesei Krisztián között zajló tárgyalások, így a korábbi válogatott játékos a labdarúgó NB III-ban szereplő óbudai klubban folytatja pályafutását.

Tóth András, az óbudai klub szakmai igazgatója a Nemzeti Sport Online-nak hozzátette, hogy féléves szerződést kötnek Keneseivel, aki a futball mellett edzőként is kipróbálhatja magát, hiszen az együttes csatárainak egyéni képzéseket fog adni. A III. Kerületnél egyébként hosszú távon számolnak a támadóval.

A 39 esztendős Kenesei Krisztián a Vasastól való közelmúltbeli távozása után a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy van benne szomorúság, mert ezzel minden bizonnyal véget ért hosszú NB I-es pályafutása.

„Betöltöttem a harminckilencet, számítottam rá, hogy előbb-utóbb eljön ez az idő, lezárult az életemben egy fejezet. Szomorú vagyok, ennyit talán mondhatok. Számítottam rá, hogy ez a nap eljön, nincs ezzel gond. Talán csak másképp képzeltem. Nem tudom, hogyan... Esetleg egy meccs, amelynek a végén lejövök a pályáról, és... A negyvenhez közel nem lehet okom panaszra, de az ember úgy van vele, tolná ki a búcsú időpontját. Amikor a Haladással játszottunk, a nálam idősebb Király Gábor mondta is: Kenő, abba ne hagyd még, hiányoznál, fiatalok vagyunk, látod, megyünk az Európa-bajnokságra... Nevettünk. De most van bennem szomorúság" – fogalmazott a csatár.

Kenesei Krisztián 1996-ban induló profi karrierje során összesen 436 NB I-es meccsen 193 gólt szerzett.

Az MTK-val kétszer, 1997-ben és 1999-ben szerzett bajnoki címet, míg 2002-ben a Zalaegerszeggel tette meg ugyanezt. Magyar Kupát szintén háromszor nyert, 1997-ben, 1998-ban és 2000-ben, mindannyiszor az MTK-val. A 2002–2003-as kiírásban az NB I gólkirálya lett a ZTE játékosaként. A válogatottban 29 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

A pályafutása során szerepelt az MTK-ban, a Vasasban, Zalaegerszegen, Győrben, a Haladásban, Pápán, illetve légióskodott Kínában és Olaszországban is.

Kenesei átigazolása mellett eldőlt az is, hogy ifjabb Nyilas Elek és Domokos Bálint is a III. Kerületben futballozik a továbbiakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik