Megyei foci: meccsek maradnak el a migránsválság miatt Somogyban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 12:31
Rendkívüli helyzet alakult ki Somogy megyében, ahol több megyei bajnokit el kellett halasztani amiatt, mert a civilben rendőrként és katonaként dolgozó játékosok a határnál teljesítenek szolgálatot a migránsválság miatt.

„Kaposújlakon zömmel katonák és rendőrök alkotják a csapatot, a gyékényesi együttes pedig rendőrökre, volt határőrökre épül – idézi a sonline.hu Csendes Balázst, a Magyar Labdarúgó-szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatóját. – De a migránshelyzet természetesen a többi somogyi határ menti, illetve ahhoz közeli település labdarúgóklubját is érinti, melynek tagjai részt vettek a határzár építésében és/vagy ott teljesítenek szolgálatot. Hasonló okok miatt hiányzik a játékvezetők hét-nyolc százaléka, s voltak ellenőrök is, akik jelezték, hogy talán majd jövő januártól számíthatunk ismét rájuk.”sonline.hu Csendes Balázst, a Magyar Labdarúgó-szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatóját. – De a migránshelyzet természetesen a többi somogyi határ menti, illetve ahhoz közeli település labdarúgóklubját is érinti, melynek tagjai részt vettek a határzár építésében és/vagy ott teljesítenek szolgálatot. Hasonló okok miatt hiányzik a játékvezetők hét-nyolc százaléka, s voltak ellenőrök is, akik jelezték, hogy talán majd jövő januártól számíthatunk ismét rájuk.”

Csendes Balázs arra számít, hogy a hideg idő beálltával egyrészt csökken a migránsok száma, másrészt pedig Somogyból Zalába tevődik majd át a fő menekülési útvonaluk. Vagyis van arra remény, hogy az elmaradt bajnoki találkozókat idővel be tudják majd pótolni.

„A mi csapatunk nyolcvan százaléka egyenruhás; ha megfeszülünk, akkor sem tudunk kiállni – mondta az egyik kaposújlaki játékos. – Most a hétvégén a Bárdudvarnok elleni hazain öt, előtte egy héttel Lábodon pedig hat játékos tudott volna csak csatasorba állni újlaki színekben.”

A szintén a megyei negyedik vonalban érdekelt taszári alakulatban is találhatók egyenruhások, ám ők tudtak játszani. A Babócsánál, Berzencénél, Barcsnál, Zákánynál, Háromfánál, Somogyudvarhelynél és Potonynál is vannak emiatt kieső amatőr labdarúgók, sőt, a csapatokat szállító buszok sofőrjei is készenlétben állnak, mert bármikor hívhatják őket. Ez vonatkozik a civilben MÁV-ellenőr játékosokra is.

„Én is készenlétben állok. Ha jön a hívás, hát menni kell: volt már alkalmam menekültvonattal utazni Hegyeshalomra” – mondta Tüske Zsolt, a megye kettes Gyékényes elnöke, aki MÁV-alkalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik