Magyarország egyik első falusi csapata ismét összeállt – galéria

Vágólapra másolva!
2023.06.18. 12:03
Idei ötödik állomásához ért a megszűnt falusi csapatokat felélesztő Hátsó füves futballmentő túra, Hollóházán a hazai csapat 3–2-re legyőzte a Zempléni Főnixet.
Mracskó Mihály is erősítette a vándorcsapatot (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Mracskó Mihály is erősítette a vándorcsapatot (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Magyarország egyik első falusi futballcsapata Hollóházán játszott, az együttest már 1908-ban megszervezte Fazekas János tanító, a Tolnai Világlapja, valamint a Felsőmagyarország című újság pedig 1911-ben már a helyi porcelángyári munkások Kassai Athletikai Club ellen vívott mérkőzéséről cikkezett. A sporttörténelmi jelentőségű helyszínen 2018 óta nem játszik bajnokságban a csapat, a Hátsó füves futballmentő túra keretében azonban a 2022 tavaszi fellépés után szombaton ismét összeállt, és a község fölötti hegyoldalba ékelődő, erdei pályán összecsapott a Zempléni Főnix-szel. A szunnyadó falusi futballközösségek felélesztését szolgáló programsorozat kéthetente pályára lépő, utazó vándorcsapatát ezúttal Mracskó Mihály erősítette. A Végegyházáról indult, 25-szörös válogatott játékos adta át a helyieknek az MLSZ ösztönzésnek szánt ajándék labdáit és sporteszközeit. A mintegy százötven néző előtt rendezett ünnepi találkozót kiélezett küzdelemben Hollóháza nyerte meg 3–2-re, visszavágva a tavaly elszenvedett vereségért.

A kezdés előtt a szervezők mellett Fűzériné Odrobina Gabriella, Hollóháza polgármestere és Mracskó Mihály köszöntötte az újjászületési mérkőzés résztvevőit, majd a pályára vonuló csapatok a napokban elhunyt hollóházi futballpártoló, Vanek Jenő emlékére gyászszünetet tartottak. A hollóháziak a mérkőzés után megvendégelték a jelenlévőket, majd a délután folytatásaként a szurkolók és a játékosok a helyszínen felállított kivetítőn nézték meg a Montenegró–Magyarország válogatott mérkőzést.

A Hátsó füves futballmentő túra Alsóbereckiben, a Bodrogköz kapujaként emlegetett faluban folytatódik július 1-jén, szombaton, Egervári Sándor és Pisont István jelenlétében. A programsorozattal kapcsolatos hírekről, fejleményekről a Hátsó füves Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik