Hercegkúton elindult a Hátsó füves futballmentő túra

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 10:47
Szép számú közönség előtt, erdei környezetben, ragyogó tavaszi időben indult el Hercegkúton a Hátsó füves futballmentő túra nyolcállomásos programsorozata, a megszűnt falusi csapatokat felélesztő regionális kezdeményezés.
Hercegkúton elindult a Hátsó füves futballmentő túra (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Hercegkúton elindult a Hátsó füves futballmentő túra (Fotó: Szabó Miklós) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Az első mérkőzésen az alkalomra újjászervezett hercegkúti együttes nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, a kitűnően előkészített pályán 9–2-re legyőzte ellenfelét, a Zempléni Főnixet. A találkozó előtt Rák József, Hercegkút polgármestere, valamint a hercegkúti csapat régi játékosa, Stumpf István korábbi kancelláriaminiszter mondott köszöntőt, mielőtt Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője rövid beszéd kíséretében átadta a szövetség ajándékát, a falunak szánt labdákat és sporteszközöket.

A Hátsó füves futballmentő túra következő állomásán, Nagyrozvágyon május 6-án 11 órakor kezdődik a felvezető program. A bodrogközi „levendulás falu” értékeit bemutató néprajzi-helytörténeti ismertető után falusi futballtörténeti kamarakiállítás és pódiumbeszélgetés következik, majd megmérkőzik egymással a nagyrozvágyi csapat és a Csábi József korábbi válogatott játékossal megerősített Zempléni Főnix.

A további helyszínek és dátumok: Makkoshotyka, május 20.; Györgytarló, június 4.; Hollóháza, június 17.; Alsóberecki, július 1.; Bodrogolaszi, július 15.; Ricse, július 29.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik