Hátsó füves futballmentő túra: Bodrogolasziban összeállt a megszűnt csapat

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 13:08
Idei hetedik állomásához érkezett a megszűnt falusi csapatokat újjáélesztő Hátsó füves futballmentő túra, szombaton Bodrogolasziban állt össze az öt éve feloszlott helyi együttes, hogy a 800 lelkes település nagy számú közönsége előtt megmérkőzzön a Zempléni Főnixszel.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Kovács Péter)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Kovács Péter)

A kezdeményezés motorjaként működő vándorcsapatot vendégjátékosként Kondás Elemér segítette, a Debrecen korábbi kétszeres bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes edzője a mérkőzés előtti köszöntőjében biztatta a helyi fiatalokat a játék életben tartására, egyúttal átadta a helybelieknek a Magyar Labdarúgó Szövetség által felajánlott sportszercsomagot. Házigazdaként Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere mondott rövid beszédet, üdvözölte a települést immár második évben érintő kezdeményezést.

A Zempléni Főnix csapatkapitánya, Ringer István, a Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatója pedig örömét fejezte ki, hogy a tavalyi alkalom óta rendszeresen gondozzák és használják is a pályát. A mérkőzésen a vendégcsapat visszavágott a 2022-ben elszenvedett 6–3-as vereségért, érdekesség, hogy a 7–2-es győzelemből a csapat legidősebb és legfiatalabb tagja, a 67 éves Sajó László író, költő és a 14 éves Csillag Sebestyén egyaránt góllal vette ki a részét.

A Hátsó füves futballmentő túra július 29-én Ricsén folytatódik, a Paramount Pictures filmvállalat alapítója, Adolf Zukor szülőhelyén, „Hollywood bölcsőjében” 12 órakor kezdődik a mérkőzést felvezető program.

Szombaton nemcsak Bodrogolasziban éledt újjá a futball, folytatta útját a zempléni mintára megszervezett Zalai Főnix is, szombaton Egeraracsán játszott mérkőzést. További jó hír, hogy a sátoraljaújhelyi Hátsó füves-kiállításhoz számos tárgyat kölcsönző, 2010-ben megszűnt bekecsi csapat újra összeáll, és az önkormányzat támogatásával Bekecsi Főnix néven benevez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei III. osztályba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik