DVTK: fellebbezés elfogadva, új eljárást indít az MLSZ

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 18:27
null
Fotó: Meder István
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte szeptember 28-i határozatát, amelyben 2 millió forint pénzbüntetéssel és az északi szektorok bezárásával sújtotta a DVTK-t. Az FB új eljárást rendelt el – adta hírül hétfőn hivatalos honlapján az NB II-ben szereplő diósgyőri labdarúgócsapat.

 

Tamás Gábor (Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János)
Tamás Gábor (Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János)

„A DVTK az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatát alapvetően azon okból támadta, mert a Fegyelmi Bizottság úgy hozott döntést az ügyben, hogy nem bocsátotta klubunk rendelkezésére az ügyben általa értékelt bizonyítékokat, és nem adott arra sem lehetőséget, hogy klubunk az üggyel kapcsolatban ki tudja fejteni az álláspontját” – idézi a dvtk.eu Tamás Gábort.

A DVTK cégvezetője üdvözli a döntést, amely megítélése szerint túlmutat az adott ügyön, és általános változásokat kell, hogy eredményezzen a fegyelmi bizottság döntéshozatali gyakorlatában.

Tamás reményei szerint a jövőben hasonló ügyekben a kluboknak lehetőségük lesz a bizonyítékok megismerésére és védekezésük előadására, ezáltal a büntetések enyhébbek lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik