Amatőr Kupa: a Felsőzsolca első félidős gólokkal nyerte a finálét

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 18:09
null
Nagy küzdelemben maradt alul a Nyergesújfalu az Amatőr Kupa döntőjében (Fotó: Flajsz Péter Gergő/Komárom-Esztergom)
A BTE Felsőzsolca 2–0-ra legyőzte a Nyergesújfalu SE-t a labdarúgó Amatőr Kupa döntőjében, így megnyerte a Magyar Kupában legmesszebbe jutó megyei csapatok csatáját.

 

Alaposan rákészült a Felsőzsolca a Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett döntőre: a hétvégi bajnoki meccsen számos kezdőjátékosát pihentette Gulyás Dénes vezetőedző – ez utólag kiváló döntésnek bizonyult, mivel a borsodi gárda a mérkőzés 26. percében megszerezte a vezetést Dlehány Bence révén.

Négy perccel a szünet előtt megduplázta előnyét a zöld mezes Felsőzsolca: Veréb Áron parádés távoli bombával vette be a Komárom-Esztergom megyei csapat kapuját.

A második játékrészben a borsodiak megőrizték előnyüket, míg a Nyergesújfalu az egész meccsen csak két kapufát tudott feljegyezni. A döntő ráadásában a felsőzsolcai Homonnay megkapta a második sárga lapját, de a tényeken ez nem változtatott: csapata szervezett és pontosabb játékának köszönhetően megérdemelten hódította el története első Amatőr Kupáját. 0–2

LABDARÚGÓ AMATŐR KUPA
DÖNTŐ
Nyergesújfalu SE–BTE Felsőzsolca 0–2 (0–2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500
néző. Vezette: Derdák Marcell (Rózsa Dávid, Ország Péter)
NYERGESÚJFALU:
Borsiczki – Kozák (Vida, 90.), Cseh (Fellegi, 90.), Farkas Á., Molnár A. (Takács E., 67.) – Szoboszlai T. (Raffai, a szünetben), Balogh A. (Antal B., 51.) – Tóth D., Mann, Manga – Hajnal R. Vezetőedző: Darabos Gábor
FELSŐZSOLCA:
Giák – Varga B., Mikolka, Csendom, Veréb (Kupcsik, 85.) – Homonnay – Molnár D. (Nagy M., 66.), Dlehány, Moroncsik, Agárdy (Bak, 85.) – Lippai G. (Kovács Sz., 90.). Vezetőedző: Gulyás Dénes
Gólszerző: Dlehány (0–1) a 26., Veréb (0–2) a 41. percben
Kiállítva: Homonnay (a második sárga lap után) a 92. percben
MESTERMÉRLEG

Darabos Gábor: – Az első félidőben nem voltunk elég élesek, és sajnos a meccs fordulópontjaiból az ellenfél jött ki jobban. Ezt a játékot gólra játsszák, így megérdemelten nyerte meg a Felsőzsolca a finálét – gratulálok nekik!
Gulyás Dénes: – Köszönöm a fiúknak ezt a nagy élményt! Egy éve, a selejtezővel kezdődött el a menetelés, s most a csúcsra értünk. Nehezen indult a meccs, de úgy gondolom, a tizedik perctől mi irányítottunk, második gólunk pedig élményszámba ment. Erre a játékra készültünk, amit a Nyergesújfalu mutatott, s úgy gondolom, kontrolláltuk őket. Ezen a héten vármegyénk aratott, hiszen partnerklubunk, a DVTK labdarúgócsapata NB I-es, női röpicsapata extraligás, a kosárlabdacsapat pedig bronzérmes lett az NB I-ben, mi pedig Amatőr Kupa-győztesek vagyunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik