NB I: Nem érzem kritikusnak a pozíciómat – Milos Kruscsics 

Vágólapra másolva!
2022.11.13. 08:46
null
Hornyák Zsolt kiemelte Batik Bence szerepét (Fotó: Földi Imre)
A Pakson vereséget szenvedő Újpest az NB I 11. helyén áll, vezetőedzője, Milos Kruscsics egyelőre nem beszélt a jövőjéről a klub vezetőségével. Így értékeltek az edzők a szombati bajnoki meccsek után.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–DEBRECEN 2–1

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője:Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek. Az volt a siker kulcsa, hogy nagyon sokat javult a csapat együttes védekezése. Ez kollektív, közös munka volt, még a támadók is kivették belőle a részüket, és ha ennyi melót tesznek a játékosok abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól, akkor minden rendben lesz. Ismerjük Dzsudzsák Balázst, nagyon szép lövés volt, mégis azt mondom, könnyű góllal ajándékoztuk meg az ellenfelet. Azon kívül nem sok lehetősége volt a Lokinak, és ebben az is szerepet játszott, hogy Batik Bence érkezésével nemcsak gólerős játékos csatlakozott hozzánk, hanem vele meccs közben könnyen át lehet térni a háromvédős rendszerről a négyvédősre, hiszen ő hátul és szűrőként is jól teljesít. Nagyon sokat készültünk a szögletekre, és az is számított, hogy jók voltak a beadások. Vannak magas, jól fejelő játékosaink, többen is gólt szerezhettek volna, örülök, hogy ez most jól működött, de az alázatos védekezés tett igazán boldoggá ezen a mérkőzésen.

Szrdjan Blagojevics, a Debreceni VSC vezetőedzője:Pontosan tudjuk, mit érezhet ilyenkor a győztes csapat – hét közben mi voltunk ugyanilyen boldogok, amikor az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyertünk a Mezőkövesd ellen. A futball ilyen, ezúttal az ellenfél tudott a hajrában gólt szerezni, s ezzel elvesztettük a mérkőzést. Készültünk a szögletekre, tudtuk, hogy a felcsútiaknak ez erőssége, ezúttal nagyon agresszívak voltak a beíveléseknél. Nem kifogás, de a meccsek között a Paks mellett nekünk jutott a legkevesebb pihenő, ez pedig épp a szögletnél üthet vissza, amikor egy lépéssel lemaradsz az emberedről. Sok munka vár még ránk, de az tény, hogy nagyszerű körülmények között, rendkívül motivált labdarúgókkal dolgozhatunk. Ezúttal is a játékosokat sajnáltam, mert ők nagyon sokat tettek azért, hogy most is pontot szerezzenek, mégis elveszítették a mérkőzést. Jó az együttműködés a klub vezetőivel, a szurkolók nagyszerűen biztatják a csapatot, remélem, hogy jobbak leszünk a tavasszal.

PAKS–ÚJPEST 3–1

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője:Ebből is látszik, mennyire kiélezett a bajnokság. Egy győzelmen, egy vereségen milyen sok múlik. Ha most kikaptunk volna, hátrafelé kellene nézegetni, így előre figyelhetünk. De az ember sohasem nyugodhat meg! Egy hét alatt három meccset játszottunk, nem volt egyszerű feladat. Pluszdicséret azért is jár a játékosoknak, mert tíz sérültünk van, nem volt lehetőségem pihentetni senkit. Nehezen kezdtük a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy Hahn János megszerezte ezt a gólját, sokat tett érte az edzéseken. Egyértelműen lendületet adott a játékunknak. Fontos volt a gólja. Bőle Lukács nagyszerű formában játszik a Mezőkövesd elleni mérkőzés óta. Amikor hozzánk jött, nem volt meg a kellő önbizalma, mostanra ez is megvan. Nagy erősítést jelent csapatunknak. Szélpál Norbert sérülése után a balszélső Sajbán Máté játszott jobb-bekket. Örömteli az is, hogy két tizenhét éves fiút is becseréltem, remélem, még szebb lesz a karácsonyuk. Fontos három pontot szereztünk.

Mikos Kruscsics egyelőre nem beszélt az újpesti vezetőkkel a folytatásról (Fotó: Koncz Márton)
Mikos Kruscsics egyelőre nem beszélt az újpesti vezetőkkel a folytatásról (Fotó: Koncz Márton)

Milos Kruscsics , az Újpest FC vezetőedzője:Újabb mérkőzés, amit egyéni hibák miatt veszítettünk el. Az első fél­időben jól játszottunk, akadtak lehetőségeink a gólszerzésre, jelentős mezőnyfölényt alakítottunk ki, ehhez képest az ellenfél szerzett gólt a szünet előtt. A fordulás után nem lehetett jól látni, elkerülhető gólt kaptunk, ám a körülményekre most nem szeretnék hivatkozni. Jól játszottunk, de ez az eredményben nem mutatkozott meg. Nem beszéltünk a vezetőséggel a folytatásról, ez alighanem a közeljövő kérdése. A télen lesznek változások, nem érzem kritikusnak a pozíciómat, de a labdarúgásban sosem lehet tudni, mit hoz a holnap. Az érdekelne engem, miért van az, hogy jól játszunk, a pontok viszont nem jönnek. A vezetőséggel már beszélgettünk a keretről. Bizonyos posztokra erősítenünk kell, ez nem is kérdés. Egy-két pozícióba egyszerűen muszáj, de azt egyelőre nem árulhatom el, melyek ezek a posztok. Lesznek távozók és érkezők is.

ZALAEGERSZEG–KECSKEMÉT 0–0

Julian Jenner, a ZTE FC másodedzője:Egy csapat érdemelte volna meg a győzelmet, a ZTE. Győzelemmel akartuk zárni az őszt, ám nagyon jól védekezett az ellenfelünk. Csalódottak vagyunk, veszítettünk két pontot. Ugyanakkor pozitív, hogy kilencven percig fölényben voltunk. Nem értem, miért nem adta meg a gólunkat a bíró, továbbá azt sem, hogy miért nem kapott piros lapot a kecskeméti hátvéd. Ezért van a VAR. Ha kell, nézzék meg háromszor-négyszer, és hozzanak jó döntést. Részünkről egy villanás hiányzott. Mi a fiatalokban hiszünk, s nekik még idő kell. Itt van Szalay Szabolcs, aki jól játszott, sokat fejlődött az utóbbi időszakban, mint ahogyan Németh Dániel is tehetséges futballista. Nem vásárolunk játékosokat, inkább felépítjük őket. Tudom, hogy a magyarok szenvedélyesek, látom, ahogy megkönnyezik a válogatott meccseit. Olyan játékosok kellenek, mint Puskás Ferenc, akikre felnézhetnek a fiatalok.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője:A Zalaegerszeg az egész mérkőzésen ránk erőltette az akaratát, végig nyomás alatt tartott minket. Az első félidőben még voltak ellentámadásaink, ám a fordulás után már nemigen. Banó-Szabó Bencének volt egy hatalmas helyzete, ha a kapuba lövi a labdát, talán máshogy alakul. A hazaiak frissebbek, gyorsabbak és kombinatívabbak voltak. Mélyen kellett védekeznünk. Erős csapat a ZTE, tetszik a stílus, amit képvisel, és tetszik a futballja is. Nehéz héten vagyunk túl, két idegenbeli mérkőzést játszottunk, csak gratulálni tudok a játékosoknak. Banó-Szabó Bence a labdával sokkal gyorsabb volt ellenfelénél, s helyzetbe került. Benne van a játékban, hogy kimarad egy-egy lehetőség, ám örülök, hogy szinte minden mérkőzésen helyzetbe kerül, s gólokat lőtt az ősszel.

NB I, 2022–2023, 16. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
2022. november 12., szombat
Puskás Akadémia–DVSC 2–1
Felcsút,Pancho ArénaCsonka Bence
1670
Paks–Újpest 3–1
Paks,Fehérvári úti StadionVad II István2312
ZTE–Kecskemét 0–0Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Bognár Tamás2366
2022. november 13., vasárnap
13.30: Mol Fehérvár–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóErdős József
15.45: Budapest Honvéd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Budapest, Bozsik Aréna Farkas Ádám
18.00: Vasas–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+)Budapest,Illovszky Rudolf Stadion Berke Balázs
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 13 10 1 2 32–12 +20 31
2. Kecskeméti TE 16 6 8 2 23–16 +7 26
3. Kisvárda 15 7 4 4 26–25 +1 25
4. Puskás Akadémia 16 6 7 3 22–18 +4 25
5. Zalaegerszegi TE 15 6 4 5 24–17 +7 22
6. Paksi FC 15 6 3 6 27–26 +1 21
7. Debreceni VSC 16 5 5 6 27–27 0 20
8. Mol Fehérvár 15 4 4 7 16–22 –6 16
9. Mezőkövesd 15 4 4 7 18–25 –7 16
10. Budapest Honvéd 15 4 4 7 16–25 –9 16
11. Újpest FC 16 4 4 8 19–29 –10 16
12. Vasas FC 15 2 6 7 12–20 –8 12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik