NB I: Hornyák kritizálta Zahedit; Kleinheislert szeretné látni a Puskásban

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 06:54
null
Hornyák Zsolt kritikával illette Zahedit, Kleinheislert akarja látni a Puskás Akadémiában (Fotó: Árvai Károly)
Hornyák Zsolt a Ferencvárostól elszenvedett 1–0-s vereség ellenére is dicsérte a Puskás Akadémia játékosait, egyedül Sahab Zahedivel volt elégedetlen, aki véleménye szerint nem volt elég motivált a rekordbajnok ellen. A felcsútiak vezetőedzője arra is kitért, nem érti, a szándék ellenére miért nem igazolták még le Kleinheisler Lászlót. Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, fizikálisan és érzelmileg is sokat kivett a Fradiból a Slovan elleni BL-selejtező. 

Először Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője osztotta meg a gondolatait a mérkőzésről.

„Egyértelműen három pontot kellett volna ma hazavinnünk. Szolnoki Roland és Nagy Zsolt sérülése miatt kényszerből más taktikát kellett választanunk – bár a három-négy-hármas játékrendszert már az ausztriai edzőtáborban kipróbáltunk –, ez jól működött a fiatalokkal. Ebből a rendszerből csak Zahedi lógott ki negatívan. Könnyebben viselem ezt a mai vereséget, mert jók voltunk, jól támadtuk le a Fradit, nem hagytuk őket nagyobb gólhelyzetbe kerülni. Kivéve a hosszabbításban, amikor Mezgrani hagyta Pászkát szabadon beadni, és sajnos nekünk ez a hiba sokba került.”

Bővebben is beszélt a három-négy-hármas játékrendszerről, amelyet a nyári felkészülés során sokat gyakoroltak, csak hiányzik belőle középső védőként a sérüléssel bajlódó Wojciech Golla, illetve a Libor Kozák helyettesítésére érkezett Lamin Colley, aki még keresi magát. Így csak Sahab Zahedi volt bevethető, aki viszont a Ferencváros ellen nem tűnt erősítésnek.

„Nehogy már éppen a Fradi ellen kelljen motiválni, egy ilyen kvalitású játékosnak magától kellene húzni a csapatot. Vagy legalább eldönteni azokat a kulcspillanatokat elöl, amiért nálunk játszik. Rajta kívül ma mindenki száz százalékot teljesített, Favorov is remekül dolgozott a kihagyott tizenegyes ellenére is. Az meg benne van a pakliban, emiatt nem is marasztalom el. Zahedinél ellenben hiányoltam azt a küzdőszellemet, ahogy egy Ferencváros ellen játszani kell.

Arról is beszélt, hogy a fél évre kidőlő Szolnoki Roland és a három hónapot kihagyni kényszerülő Nagy Zsolt sérülése előtt is terveztek még további igazolásokat, csak a kiszemelt játékosok nehezen érkeznek meg a csapathoz.

„Két kulcsemberünk dőlt ki, akiknek nemcsak a játékuk, hanem a karakterük is hiányzik a csapatból. Remélem, hogy a ma jól játszó Spandler Csaba felvállalja ezt a vezérszerepet. A kispadunk sem túl hosszú, ha bele akarunk szólni a bajnokságba, akkor muszáj lesz egy balbekket és egy középpályást is igazolnunk az említett játékosok pótlására. Két-három új játékosban gondolkodunk. Nekem a legnagyobb bajom, hogy nem látom Kleinheisler Lászlót a csapatomban. Ezzel küzdök már két hónapja, nem tudom, mi az akadálya. Gyurcsó Ádám is azok között van, akik saját nevelésű játékosok, és erősíthetnék a Puskás Akadémiát. Ha lehetséges, akkor én még magyar játékost szeretnék a csapatomban látni.”

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„Tudtuk jól, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen a bajnokságban komoly konkurenciát jelent nekünk a Puskás. A BL-selejtező-mérkőzések nem múlnak el nyomtalanul, a pozsonyi meccs sokat kivett belőlünk fizikailag és érzelmileg is. Emiatt több poszton is friss játékosokat kellett bevetnünk. Annak nagyon örülhetünk, hogy sikerült győzelemmel kezdenünk ezt az idényt. Ma a háromvédős struktúra mellett tettük le a voksunkat, nagyjából jól is működött ez a felállás, viszont támadásban és védekezésben is becsúsztak hibák.”

Arra a felvetésre, hogy főleg a középpályán akadtak gondjaik, úgy reagált, a probléma szó nem szerepel a szótárukban, s majd kielemzik a mérkőzést. Szóba került Henry Wingo is, aki kikerült a BL-keretből, a vezetőedző elmondta, hogy a játékos megsérült, egyéni edzéseket végez.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–0
(Zachariassen 90+4.)
Budapest,
Groupama Aréna,7325néző.Vezette:Karakó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest,Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0Kecskemét,Kecskeméti Széktói StadionErdős József2527
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
Budapest,Szusza Ferenc StadionPintér Csaba3023
Július 31., vasárnap
Kisvárda–Debreceni VSC 2–2Kisvárda,Várkerti StadionBerke Balázs
2870
Paksi FC–Mol Fehérvár 2–0Paks,Fehérvári úti StadionBognár Tamás2511
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–0Budapest,Groupama ArénaKarakó Ferenc
7325

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik