Kihasználta a Ferencváros a felcsútiak hatalmas hibáit, és nyert a rajton

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 20:20
A Ferencváros 1–0-ra legyőzte odahaza a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I nyitó fordulójának záró mérkőzésén.
Fotó: Árvai Károly
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fotó: Árvai Károly A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–0
(Zachariassen 90+4.)
Budapest,
Groupama Aréna, 7325 néző. Vezette: Karakó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMES GESZTUSSAL kezdte az új idényt az NB I címvédője, a Ferencváros, amely a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémia elleni találkozó előtt gyászszünettel emlékezett meg az ősi rivális Újpest közelmúltban elhunyt két legendájáról, Törőcsik Andrásról és Kardos Józsefről, illetve Szilágyi Györgyről, az MLSZ örökös tiszteletbeli elnökéről.

Törhette a fejét Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője, kikkel pótolja két alapemberét, a csütörtöki, Vitória Guimaraes elleni Ekl-meccsen megsérülő csapatkapitányát, Szolnoki Rolandot és a válogatott Nagy Zsoltot, vagyis a jobb- és balhátvédjét. Végül úgy oldotta meg, hogy nem posztra cserélt, hanem felállást váltott, háromvédős (ha úgy tetszik, ötvédős) rendszerben küldte pályára együttesét.

Amíg a felcsúti mester kényszerűségből keverte meg lapjait, a Fradit irányító Sztanyiszlav Csercseszov taktikai megfontolásból, elvégre négy Bajnokok Ligája-selejtezős meccsen már túl van csapatával, és reményei szerint még négyet játszanak a következő hónapban, úgyhogy jöhetett a frissítés: a Slovan elleni pozsonyi kezdőcsapathoz képest nyolc helyen változott a zöld-fehérek kezdője.

Nem kényeztették el a nézőket a felek az első félidőben. Mivel mindkét együttes már európai kupamérkőzéseket játszott, elsősorban nem idény eleji formával voltak vádolhatók, inkább az érződött, hogy egyiküknek sem tett jót a felforgatott kezdőcsapat, nem működtek úgy a begyakorolt, már-már automatikus mozdulatsorok, ahogyan szoktak, akadozott az összjáték.

Kevés volt a helyzet, leginkább kettőt lehetett feljegyezni: a 15. percben Artem Favorov 19 méterről tekerte a labdát a jobb felső sarok fölé fél méterrel szabadrúgásból, a 22. percben pedig Pászka Lóránd érkezett jól középen a jobbról érkező beadásra, ordító helyzetben nem találta el a labdát.

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly


Az első félidei produkció láttán azt gondolhattuk, hármat is cserél a szünetben Sztanyiszlav Csercseszov, hiszen negyvenöt percet talán a Qarabag elleni leendő kezdők is vállalhatnak, de csupán Anderson Esitit küldte be Aissa Laidouni helyére, amitől azért nem erősödött meg a zöld-fehérek támadójátéka. Belátta ezt az oszét mester is, és tíz perc elteltével megint változtatott. Adama Traoré és Tokmac Nguen bevetése már egyértelműen azt jelezte: kell a gól! Csakhogy a következő percben majdnem a vendégcsapat szerzett vezetést, ám – éles szögből – Mohamed Mezgrani nem tudta eltalálni az üres kaput.

A játék színvonala nem emelkedett a második félidőben sem, meglehetősen pontatlan volt mindkét együttes, sokszor a dekoncentráció jelei is mutatkoztak. Olykor azt lehetett érezni, hogy a Ferencvárosnak nincs középpályája (vélhetően ezért állt be az utolsó húsz percre Kristoffer Zachariassen is, és mint kiderült, ez volt a nyerő húzás), nagyon kettészakadtak a védők és a támadók. Könnyen el is veszíthette volna a meccset a címvédő, ha a 77. percben Artem Favorov belövi a büntetőt, és nem a lécet találja el.

A KIHAGYOTT BÜNTETŐ VIDEÓN ITT!

A döntetlen igazságos eredmény lett volna a kiegyenlített mérkőzésen, de a sérülések miatti hosszabbításban a csereként beálló Kristoffer Zachariassen fejes góljával megnyerte a meccset a Ferencváros, így megtörte öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát a felcsútiak ellen. 1–0

GÓLVIDEÓ ITT!

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion Erdős József2527
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba3023
Július 31., vasárnap
Kisvárda–Debreceni VSC 2–2Kisvárda, Várkerti StadionBerke Balázs
2870
Paksi FC–Mol Fehérvár 2–0Paks,Fehérvári úti StadionBognár Tamás2511
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–0Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
7325
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik