MLSZ: első körben két NB I-es klub nem kapott licencet

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.05.23. 11:22
null
Az Újpest június 2-ig pótolhatja a hiányzó dokumentumokat (Fotó: Török Attila)
Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette ama klubok listáját, melyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2020–2021-es futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül az Újpest FC és a ZTE FC is hiányzik mindkét listáról – igaz, a fővárosi egyesület később a hivatalos honlapján tudatta, hogy megkapta a licencet.

 

Az MLSZ tájékoztatása szerint azon klubok, amelyeknek a licenckérelme a május 22-i ülésen nem került jóváhagyásra, a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően május 25-től június 2-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a klublicenc szabályzatnak való megfelelésüket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülésére várhatóan 2020. június 10-én kerül sor. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

NB I-es licencet kaptak:
Debreceni VSC*
Diósgyőri VTK*
Mol Fehérvár*
Ferencváros*
Budapest Honvéd*
Mezőkövesd*
MTK Budapest*,**
Paksi FC*
Puskás Akadémia*
BFC Siófok**
Budafok**
ETO FC Győr**
Gyirmót FC Győr**
Kaposvári Rákóczi FC
Nyíregyháza Spartacus**
Kisvárda
Újpest FC – a fővárosi egyesület szombat délután a hivatalos honlapján tudatta, hogy az előzetes állításokkal szembenmegkapta a licencet.
Vasas FC**

*nemzetközi licencet is kapott
**jelenleg NB II-es

Az NB II-es licencekről bővebben itt olvashat, a teljes listát az MLSZ oldalán lehet megtekinteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik