Nemzetisport.hu 2010.11.11 09:37 Frissítve: 2014.04.09 01:02

A svéd Mutumba hazavágyik a Videotonból

A jelek szerint hamarosan távozik a Videotontól a nyáron nagy reményekkel szerződtetett svéd középpályás, Martin Mutumba.

 

Mutumbát honvágy kínozza (Fotó: Mirkó István)

A fehérváriak huszonöt éves légiósa, Martin Mutumba alig-alig lépett pályára eddig a Videotonban, pedig a nyáron nagy reményekkel szerződtette a piros-kék együttes. A játékos a jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hogy a középpályás mennyire nem érzi jól magát nálunk, az az Expressen című svéd napilap által közölt hosszú interjúból is kiderül – a labdarúgó nem rejtette véka alá, hogy a legszívesebben azonnal hazatérne Stockholmba.

„Nem titkolom: honvágyam van – mondta Martin Mutumba. – Haza akarok menni, és újra Svédországban futballozni. Ezt már fel is vetettem a Videoton vezetőinek, akik megértőek voltak, és elmondták, nekik sem érdekük olyan játékost tartani a klubnál, aki nem érzi ott jól magát, akinek honvágya van. Hamarosan hazatérek, és újra az AIK játékosa leszek."

Kérdés, a magyar és a svéd klub miként tud megegyezni, hiszen a bajnoki címért küzdő Videoton a nyáron nem kevés pénzért szerezte meg a Bojan Djordjic, Martin Mutumba párost az AIK Solnától. Az ugandai származású svéd középpályás döntésében az is közrejátszhat, hogy szerdán megszületett első gyermeke.

Mutumba a svéd lapnak elmondta, bár Magyarországon több pénzt keres, mint Svédországban, számára a pénz nem minden, és mindenképpen haza akar térni, ugyanis barátnőjén és Djordjicon kívül senkije sincs hazánkban.

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.