A svéd Mutumba hazavágyik a Videotonból

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 09:37
null
Mutumbát honvágy kínozza (Fotó: Mirkó István)
A jelek szerint hamarosan távozik a Videotontól a nyáron nagy reményekkel szerződtetett svéd középpályás, Martin Mutumba.

A fehérváriak huszonöt éves légiósa, Martin Mutumba alig-alig lépett pályára eddig a Videotonban, pedig a nyáron nagy reményekkel szerződtette a piros-kék együttes. A játékos a jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hogy a középpályás mennyire nem érzi jól magát nálunk, az az Expressen című svéd napilap által közölt hosszú interjúból is kiderül – a labdarúgó nem rejtette véka alá, hogy a legszívesebben azonnal hazatérne Stockholmba.

„Nem titkolom: honvágyam van – mondta Martin Mutumba. – Haza akarok menni, és újra Svédországban futballozni. Ezt már fel is vetettem a Videoton vezetőinek, akik megértőek voltak, és elmondták, nekik sem érdekük olyan játékost tartani a klubnál, aki nem érzi ott jól magát, akinek honvágya van. Hamarosan hazatérek, és újra az AIK játékosa leszek."

Kérdés, a magyar és a svéd klub miként tud megegyezni, hiszen a bajnoki címért küzdő Videoton a nyáron nem kevés pénzért szerezte meg a Bojan Djordjic, Martin Mutumba párost az AIK Solnától. Az ugandai származású svéd középpályás döntésében az is közrejátszhat, hogy szerdán megszületett első gyermeke.

Mutumba a svéd lapnak elmondta, bár Magyarországon több pénzt keres, mint Svédországban, számára a pénz nem minden, és mindenképpen haza akar térni, ugyanis barátnőjén és Djordjicon kívül senkije sincs hazánkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik