NB II: edzőváltás Siófokon, megköszönték Dragan Vukmir munkáját

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 16:05
Dragan Vukmirnak (jobbra) megköszönték a munkát Siófokon (Fotó: BFC Siófok)
A labdarúgó NB II-ben szereplő BFC Siófok a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Dragan Vukmir vezetőedzővel, akinek a helyét Jeney Gyula foglalja el – számolt be róla a klub Facebook-oldala.

 

A szerb Dragan Vukmir 2023 januárjában érkezett a Balaton-partiakhoz, irányításával a tavaszi szezonban a csapat sikeresen szerepelt, s a 8. helyen végzett. A Siófok a most futó bajnokság őszi szezonjában nem szerepelt jól, de aztán remekül kezdte a tavaszt, az első négy bajnokin 10 pontot szerzett, s közel került a bennmaradó helyekhez. Az együttes azonban február végén rossz passzba került, előző hat bajnokiján mindössze egy pontra volt képes, és 24 pontjával visszacsúszott a táblázat 16. helyére. Az edzőváltás oka tehát nyilvánvalóan a gyenge szereplés.

A klubvezetőség a hátralévő hat fordulóra Jeney Gyulát bízta meg a vezetőedzői pozícióval. Jeney a 2022–2023-as idényben bronzéremig vezette az FC Ajkát, de aztán a bakonyi csapat rosszul kezdte a most futó bajnokságot, így tavaly szeptemberben megköszönték a munkáját.

Az új vezetőedzőt hétfőn bemutatták a játékoskeretnek, valamint a szakmai stáb maradó tagjainak. A tréner a jelenlegi helyzet ellenére bizakodóan tekint a bajnoki hajrára, pedig a Balaton-partiak hátránya hét pont a már bennmaradó pozícióban álló PMFC-hez képest. A siófokiak holnapra pihenőnapot kaptak, a közös munkát szerdán kezdik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik