Kettős emberelőnyben sem tudta legyűrni a BVSC a PMFC-t

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 16:53
null
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a PMFC emberhátrányban egalizált a BVSC ellen, és úgy is sikerült a meccs végéig megőriznie a döntetlent, hogy közben tovább fogyatkozott a csapat létszáma.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

PÉCSI MFC–BVSC-ZUGLÓ 1–1 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Vörös Dániel, Kiss Balázs)
PMFC: Varasdi – Terbe, Szekszárdi, Pejovic, Hadaró (Majnovics, 60.) – Hudák , Krausz – Lacza (Bachesz, a szünetben), Harsányi (Rácz L., 79.), Miknyóczki (Szabó M., 60.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 86.). Vezetőedző: Mátyus János
BVSC: Csenterics – Poór, Vinicius, Deutsch, Király – Hidi P., Tóth K. – Ihrig-Farkas (Tóth L., 79.), Mitrovics (Szilágyi M., 79.), Kelemen (Mucsányi, 66.) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Hudák M. (72.), ill. Hidi P. (52. – 11-esből)
Kiállítva: Szekszárdi (50.), Krausz (76.), Mátyus János (76.)
MESTERMÉRLEG 
Mátyus János: – Ritkaság, hogy az edző nem a győztes meccs után gratulál a csapatának, most mégis ezt teszem. Az első félidőben az ellenfél fölénk kerekedett, aztán a másodikban hősiesen játszottunk, igaz, csak nyolc mezőnyjátékosunk maradt. 
Szekeres Tamás: – A találkozó előtt talán elfogadtuk volna az egy pontot, most azonban fájó, hogy nem lett belőle három. Mégis úgy gondolom, ha ilyen minőségben tudunk játszani, nem kell majd magunk mögé tekintgetnünk.
 

ÖSSZEFOGLALÓ

Már az első pillanatoktól kezdve tapasztalható volt, hogy mind a PMFC, mind a BVSC-Zugló játékosai átérzik, mekkora tétje van a találkozónak. Pláne, hogy már abban a tudatban érkezhettek a pályára, hogy a Budafok legyőzte a Nyíregyházát, így a pécsiek lecsúsztak a kieső zónába, és onnan szerettek volna szabadulni. A piros-feketék Mátyus János korábbi mérkőzéseihez képest ezúttal nagyobb hangsúlyt fektettek a védelem stabilitására, ugyanakkor a vendégek is inkább feladták a területeket, és minden labdavesztést követően behátráltak a saját térfelükre.

Összességében Ihrig-Farkasék próbálkoztak többször, de Varasdinak az első félidőben nem kellett játékba avatkoznia. Ezzel szemben Csentericsnek volt egy nagy bravúrja, miután Tóth-Gábor áthámozta magát Deutschon, és 13 méterről megpróbálta jobbal a vendég hálóőr alatt a kapuba juttatni a labdát.

A fordulást követően úgy tűnt, minden elveszett a Pécs számára, amikor a játékvezető Kelemen buktatásáért kiállította Szekszárdit, majd a büntetőpontra mutatott. Hidi Patrik értékesítette is a tizenegyest, de a piros-feketék nagy erőket mozgósítva kiegyenlítettek. Hudák ollózva talált a kapuba, a labda a kapufáról vágódott a vonal mögé.

Ezt követően a PMFC-ből Krausznak is korábban kellett zuhanyozni mennie, de a fennmaradó 23 percet újabb kapott gól nélkül kihúzta Mátyus János együttese.
 

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy a tavasszal mindössze egy pontot gyűjtő Pécs az előző öt bajnokijából hármat megnyerő BVSC-vel szemben.

Harsányi nem jut levegőhöz Király mellett (Fotó: Kurdi József PMFC)
Tóth-Gábort kínozzák a védők (Fotó: Kurdi József PMFC)
Harsányi előtt nem igen volt lövőhelyzet (Fotó: Kurdi József PMFC)

 

Miknyóczkinak nem sok területe volt játszani (Fotó: Kurdi József PMFC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik