Háromgólos győzelemmel jött ki a hullámvölgyből a Dorog

Vágólapra másolva!
2021.11.07. 12:50
null
A piros mezes dorogiak agilis, veszélyes futballja három pontot ért (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)
Megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát a Dorogi FC, amely a labdarúgó NB II 15. fordulójában remek játékkal rukkolt ki: a piros–feketék a szünetben két góllal vezettek, majd 4–1-re győztek a BFC Siófok ellen.

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ

DOROGI FC–BFC SIÓFOK 4–1 (2–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Baghy Csaba, Rózsa Dávid)
DOROG: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth – Oldal (Pálinkás, 72.), Szerencsi, Hajdú (Barna, 83.), Szedlár – Szabó L. (Girsik, 63.). Vezetőedző: Fenyvesi László
SIÓFOK: Szmola – Polényi (Balogh B., 59.), Jagodics B., Horváth M., Varga B. (Medgyesi M., 73.) – Varjas Z., Szakály A. (Szakály D., a szünetben) – Kiss B., Eördögh (Nikházi, 73.), Cipf – Elek B. (Horváth P., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Kárász (24.), Szabó L. (33.), Pálinkás (86.), Lénárth (90+2.), ill. Cipf (73.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Jó iramú mérkőzésen gólra törően, sok helyzetet kidolgozva megérdemelten nyertünk hazai pályán, amire már régóta vártunk. 2–1-es állásnál nagy szükségünk volt a szurkolóink támogatására, mellyel átlendítették a csapatot a nehéz időszakon, így sikerült itthon tartanunk a három pontot.
Domján Attila: – Minden fordulópontból a hazaiak jöttek ki jobban. 2–1 után volt lehetőségünk egyenlíteni, de amíg mi jobbnál jobb helyzeteket kihagytunk, addig a dorogiak a semmiből szereztek újabb két gólt. Ettől függetlenül összességében megérdemelten nyertek.

ÖSSZEFOGLALÓ

Talán nem sértünk meg senkit, ha kijelentjük, hogy az eddigiek ismeretében az aktuális játéknap legeseménydúsabb, leggólgazdagabb mérkőzését nem a BFC Siófok dorogi fellépése tartogatta. A Balaton-partiak úgy érkeztek a közelmúltban felújított Buzánszky Jenő Stadionba, hogy a legutóbbi négy meccsükön nyeretlenek maradtak, gólt pedig 231 perce nem szereztek. A házigazdák hasonló formában, négy vesztes meccsel a hátuk mögött, és 405 perce tartó gólcsenddel várták az első novemberi bajnokit.

Javítanivalója tehát mindkét csapatnak volt, ám ezért kétségkívül a házigazdák tettek többet: Fenyvesi László együttese roppant agilisen kezdte a találkozót, s az első félidő derekán Kárász Krisztián, valamint Szabó Lukas révén kilenc perc alatt két gólt is szerzett (2–0). A szünetig hátralévő időben is adódtak még helyzetek, az állás viszont már nem változott, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a látottak alapján a kétgólos különbség a vendégekre nézve volt hízelgő.

A piros mezes dorogiak nem ismertek elveszett labdát a siófokiakkal szemben (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)
A piros mezes dorogiak nem ismertek elveszett labdát a siófokiakkal szemben (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)

A félidőben a siófokiak több helyen is változtattak az összeállításon, ennek következtében a második játékrészben láthatóan feljavult a teljesítményük. A házigazdák ettől függetlenül magabiztosan őrizték a megnyugtatónak tűnő előnyüket, egészen a 73. percig, amikor Cipf Dominik remek egyéni megoldás végén szépíteni tudott (2–1). Bár felcsillantak a balatoni remények az egyenlítésre, ez végül elmaradt, hiszen nem tudták ismét bevenni Mursits kapuját. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a véghajrában Pálinkás Gergő és Tomás Lénárth kiütésessé tette a hazaiak győzelmét. 4–1

Érdekesség, hogy a dorogiak bajnoki mérkőzésen egy nap híján kereken két évvel ezelőtt, 2019. november 6-án, a Békéscsaba 1912 Előre ellenin szereztek négy gólt, melyet akkor ugyanígy 4–1-re nyertek meg.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés! A Dorogi FC 4–1-es győzelmet aratott a BFC Siófok ellen, Fenyvesi László együttese 39 nap után örülhetett ismét három pontnak. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+2. perc: GÓL! MÁR HÁROMMAL VEZET A DOROGI FC! Pontrúgás után született meg a házigazdák negyedik gólja: az elsőre veszélytelennek tűnő, mintegy 20 méteres szabadrúgást Szmola védte, de a kipattanó Tomás Lénárth elé került, aki az előző gólhoz hasonlóan, közelről a kapu közepébe kotorta a labdát. 4–1!

A tartalék játékvezető három perces hosszabbítást jelzett.

86. perc: GÓL! ISMÉT KETTŐVEL VEZET A DOROGI FC! A cserék hozták össze a hazaiak harmadik találatát: Girsik jobb oldali beadása után a hosszún Pálinkás Gergő János érkezett, s négy méterről a kapu közepébe kotorta a labdát. 3–1!

83. perc: Ismét cserélt a Dorogi FC szakmai stábja: Hajdú Roland Gábor helyett Barna Gergő Ákos kap lehetőséget.

73. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A BFC SIÓFOK! Először alakult ki igazán veszélyes helyzet a hazaiak kapuja előtt: Kiss Balázs löketét Mursits védte, de a kipattanó után Cipf Dominik szép egyéni megoldás végén a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2–1!

72. perc: Csere itt, csere ott: a második dorogi változtatás alkamával Oldal Tibor helyére Pálinkás Gergő János érkezett. A vendégeknél Eördögh András és Varga Bence jött le, a helyükre Medgyesi Márk és Nikházi Márk érkezett.

63. perc: Fenyvesi László is kihasználta első cserelehetőségét: Szabó Lukas helyett Girsik Áron-Róbert a pályán.

59. perc: Harmadik vendég változtatás: Polényi Gábor le – Balogh Bence Benitó be.

54. perc: Kiss Balázs vezette befelé a labdát, majd a tizenhatos előterében Papp Máté sárga lapot érően buktatta.

Nézzük a tényeket a színes lapokkal kapcsolatban... A Dorogi FC játékosai az eddigi 14 forduló alatt 34 lapot kaptak (32 sárga + 2 piros), míg a BFC Siófok futballistái 39 kártyával (35 sárga + 4 piros) gazdagodtak. A bányászvárosiak pályaválasztóként 12 lapot gyűjtöttek (11 sárga + 1 piros), míg a tópartiak idegenben 15 lapot kaptak (12 sárga + 3 piros). A dorogiak oldalán egyébként Tomás Lénárt, míg a siófokiaknál Polényi Gábor (4–4 sárga) van egyetlen lapnyira az eltiltástól.

48. perc: Varga Bence ütközött a siófoki térfél jobb oldalán az első gólt szerző Kárász Krisztiánnal, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Az eset után Kárász ápolásra szorult, de végül folytatni tudta a játékot.

46. perc: A szünetben cseréltek a siófokiak: Elek Bence és Szakály Attila helyett Horváth Péter, valamint Szakály Dénes jött ki a folytatásra.

Elek Bence (sárgában) és Izing Martin tavaly csapattársak, idén ellenfelek voltak (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)
Elek Bence (sárgában) és Izing Martin tavaly csapattársak, idén ellenfelek voltak (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

A BFC Siófok 13 kapott gólja a negyedik legkevesebbnek számított a mezőnyben; a Balaton–partiak hat idegenbeli fellépésükön négy gólt kaptak. A lőtt gólokkal kapcsolatban viszont már nem ilyen fényes a tópartiak mutatója: vendégként hat mérkőzés alatt két találatot jegyeznek, ami a Pécsi MFC-vel holtversenyben a legkevesebbnek számít.

Az előző gondolatmenetet folytatva... A Dorogi FC mérkőzés előtt szerzett 11 gólja a legkevesebbnek számított a mezőnyben, mint ahogy a pályaválasztóként elért három találat is. A piros–feketék pályaválasztóként az elmúlt négy mérkőzésükön nem találtak az ellenfél kapujába, saját közönségük előtt legutóbb a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni bajnokin, augusztus 18-án voltak eredményesek.

45. perc: Hosszabbítás nélkül véget ért az első félidő. Hamarosan jövünk a második felvonással!

44. perc: Szakály Attila kapta a mérkőzés második sárga lapját, miután a dorogi térfél közepén buktatta Szerencsi Miklóst.

S akkor essen szó a kapott találatokról is... A dorogiak neve mellett a forduló előtt 20 állt, melyek közül 13 az első, 7 a második félidőben született (00–30. perc között: 9, 31–59. perc között: 3, 60–90. perc között: 8). A sárga–kékek védelme 13 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek nyolcszor az első félidőben, ötször a második játékrészben találtak be (00–30. perc között: 7, 31–59. perc között: 2, 60–90. perc között: 4).

A házigazdák az eddig lejátszott 14 forduló alatt 11 gólt szereztek, melyek közül 8 az első félidőben, 3 pedig a második felvonásban született (00–30. perc között: 2, 31–59. perc között: 7, 60–90. perc között: 2). Ezzel szemben a vendégek 15 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 9, míg a másodikban 6 gólt jegyezve (00–30. perc között: 6, 31–59. perc között: 5, 60–90. perc között: 5).

33. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A DOROGI FC! A vezetés megszerzését követően is aktívabbak maradtak a házigazdák, így tulajdonképpen nem meglepő, hogy már kettővel vezetnek: egy balról érkező keresztlabda után Szabó Lukas maradt üresen, aki kapásból, 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 2–0!

A Dorogi FC a mögöttünk hagyott 14 forduló alatt kilenc mérkőzésen – pályaválasztóként négyszer – nem szerzett gólt, míg a BFC Siófok hat alkalommal – idegenben négyszer – maradt lőtt gól nélkül. A házigazdák eddig négy találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből hármat pályaválasztóként –, míg a vendégek öt alkalommal – ebből háromszor idegenben – tudták nullán tartani az ellenfelet.

24. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A DOROGI FC! A vendégvédők nem tudtak felszabadítani, a labda egy pattanás után Izing elé került. A hazaiak játékosa keresztbe lőtte, a hosszún érkezett Kárász Krisztián, aki 3 méterről a kapu közepébe továbbította. 1–0!

A két együttes a mögöttünk hagyott 14 forduló alatt egyaránt 18–18 pontot gyűjtött, a dorogiak ebből nyolcat szereztek pályaválasztóként, a siófokiak pedig hatot vendégként. Ha csak az első félidőket vennénk figyelembe, akkor a házigazdák neve mellett 15 pont szerepel, míg a vendégek az első 45 percek alapján 19 ponttal rendelkeznek.

18. perc: Kiss Balázs szerzett labdát a saját térfélen, majd jobbról ívelt a kapu elé. A túloldalon érkező Cipf Dominik egy igazítás után, mintegy 17 méterről fölé lőtt.

16. perc: Papp Máté bal oldali beadását követően Oldal Tibor fejjel vette célba a siófoki kaput, de 6 méteres próbálkozása elzúgott a jobb felső sarok mellett.

A két klub egymással szemben 17. alkalommal szállt harcba a győzelemért. A felek közös történelmét hat dorogi és hat siófoki győzelem mellett négy döntetlen teszi teljessé, a gólkülönbség (21–14) pedig a vendégeknek kedvez. Dorogon ez a kilencedik bajnoki, korábban három–három hazai és vendégsiker mellett kettő döntetlen született, 7 dorogi, valamint 12 balatoni góllal.

13. perc: A korábbi siófoki védő, Izing Martin faultolta Elek Bencét a dorogi térfél közepén, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját.

10. perc: Agilisabban kezdett a dorogi csapat, de túl sok mindent nem jegyezhettünk fel az első tíz percben: Szedlár lövését védte Szmola, melyen kívül kettő szabálytalanságot, valamint egyegy szögletet láthattunk.

A találkozót Móri Tamás vezeti, munkáját Baghy Csaba és Rózsa Dávid segíti. Móri pályafutása 18. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 67 sárga mellett 5 piros lap a mérlege. A 39 esztendős győri játékvezető a Dorognak négyszer, míg a Siófoknak háromszor vezetett mérkőzést – a piros-feketék ezeken a találkozókon egy, míg a somogyiak három pontot szereztek.

Mindkét csapat nyeretlen maradt a legutóbbi négy fordulóban, egymás ellen javíthatnak (Hagymási Bence/24 Óra)
Mindkét csapat nyeretlen maradt a legutóbbi négy fordulóban, egymás ellen javíthatnak (Hagymási Bence/24 Óra)

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította kilencven perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, néhány perc múlva kezdődik a mérkőzés! A bányászvárosiak ezen a napon piros mezben és sportszárban, illetve fekete nadrágban szerepelnek, Mursits Roland pedig talpig kék színösszetételben véd. Domján Attila tanítványai tiszta sárgában játszanak, Szmola Bálint narancssárga szerelésben áll a gólvonal elé.

A siófokiak legutóbb 2017 októberében hagyták el vesztesen a dorogi pályát (Hagymási Bence/24 Óra)
A siófokiak legutóbb 2017 októberében hagyták el vesztesen a dorogi pályát (Hagymási Bence/24 Óra)

Helyszíni tudósításunkat a szokásoknak megfelelően helyzet és időjárás-jelentéssel indítjuk: az első novemberi bajnoki forduló napján gyengén felhős égbolt fogadta a csapatokat, bő másfél órával a kezdősípszó előtt 10–11 Celsius-fokot mérhettünk.

A házigazdák a szeptember vége óta tartó nyeretlenségük megtörésére készültek (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)
A házigazdák a szeptember vége óta tartó nyeretlenségük megtörésére készültek (Fotó: Hagymási Bence/24 Óra)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a dorogi Buzánszky Jenő Stadionból, ahol az eddig egyaránt 18 pontot gyűjtő, s tabellaszomszédnak számító Dorogi FC a BFC Siófok együttesével találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik