Megkapta büntetését Mészöly Géza – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.02.29. 12:44
Mészöly Géza többhónapos eltiltást kapott az MLSZ-től (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport értesülései szerint megkapta büntetését a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságától Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője, akit a szervezet 1+2 hónapra tiltott el. Az MLSZ hivatalos felületein erősítette meg értesüléseinket.

Mint megírtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség a DVTK elleni idegenbeli győzelem után indított eljárást az Újpestre nem sokkal korábban visszatérő Mészöly Géza ellen. A szakember a meccs utáni sajtótájékoztatón az alábbiakat mondta:

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága döntött az ügyben, s 1+2 hónapra eltiltotta a szakembert, aki már a csütörtöki, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott csapata mellett, de az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztve kapta, tehát ha a következő hat hónapban olyan cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

Úgy tudjuk, Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. Úgy értesültünk, a szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat.

Úgy tudjuk, az MLSZ hamarosan közzéteszi legfrissebb fegyelmi határozatát.

FRISSÍTÉS (14.45): a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján erősítette meg értesülésünket, Mészöly Gézát 2024. február 29-től kezdődően három hónapra eltiltotta, de a szakembernek ebből csak az első hónapot kell letöltenie, a fennmaradó két hónap végrehajtását a Fegyelmi Bizottság hat hónapra felfüggeszti, s akkor rendeli el, ha Mészöly Géza újabb fegyelmi vétséget követ el.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik