Fel kell, hogy emeljék a fejüket a játékosok – Mészöly Géza az Újpest veresége után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.17. 15:45
Lukács Dániel korai góljával nyert a Kecskemét (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó NB I 21. fordulójának első szombati mérkőzésén Lukács Dániel korai góljával a Kecskeméti TE 1–0-ra legyőzte a vendég Újpestet, amely hiába támadott sokat a második félidőben, még tizenegyesből sem tudott betalálni. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest FC trénere, Mészöly Géza szerint álmosan kezdett csapata.

„Különösen a védelemben volt egy-két hiba már a gól előtt is. A gólnál pedig összpontosítani kellett volna. Utána kicsit görcsösek voltunk, így ezen a talajon nehéz volt játszani. A második félidőben azt beszéltük meg, hogy változtatni kell a mentalitáson. Kettős cserével próbáltuk meg felrázni a csapatot, sikerült is. A tizenegyessel óriási gát szabadult volna fel, ha sikerül értékesíteni. Persze, csak az hibázik, aki elvállalja, de sokat lökhetett volna a csapat szekerén. Ezután is voltak helyzeteink, amikkel jobban kellett volna sáfárkodni, mert most nincs egy tipikus, kilences gólszerzőnk. Kontrolláltuk a játékot, a kapujához szögeztük a Kecskemétet, de csak a helyzetek voltak meg. Fel kell, hogy emeljék a fejüket a játékosok, most rosszabbul jöttünk ki a fordulópontokból, ez okozta a vereségünket.”

A Kecskeméti TE vezetőedzője, Szabó István elárulta: sok nehézséggel küzdöttek a héten.

„Horváth Krisztofer öt sárga lap miatt volt eltiltva, többen betegek lettek, a kezdőbe beírt Zsótér Donát pedig belázasodott, pedig tavasszal nagy erőssége a csapatnak. Változtatni kellett, egy fiatal játékos kezdett helyette, de nagyon meg vagyunk vele elégedve. Az első félidőben nagyon intenzíven, jól játszottunk, megvoltak az átmenetek, több helyzetet kidolgoztunk a gólon kívül is, kapufát is lőttünk. A szünet után már inkább a szív és az akarat diadala volt. Kulcsmomentum volt, hogy Varga megfogta a büntetőt. Mi szereztük meg azt a bizonyos egy gólt, így nem érdemtelen a győzelmünk. Nagyon erős Újpestet vertünk meg, nagyon örülök a sikernek, mert már most elértük a bűvös harmincpontos határt.”

 

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ

KECSKEMÉTI TE–ÚJPEST FC 1–0
Kecskemét, Széktói Stadion, 4368 néző. Vezette: Karakó
Gólszerző: Lukács D. (3.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik