Kijött az osztálykülönbség az MTK és a hősiesen küzdő Misleny között a kupában

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 16:52
Könnyedén harcolta ki Kozármislenyben a továbbjutást az MTK Budapest (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-es Kozármisleny az élvonalbeli MTK-t látta vendégül. A két kék-fehér gárda küzdelméből a fővárosiak jöttek ki győztesen (0–3), akik végig pontosabban, élesebben játszottak a hősiesen küzdő hazaiaknál.

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
HR-RENT KOZÁRMISLENY (NB II)–MTK BUDAPEST 0–3 (0–2)
Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 800 néző. Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Sinkovicz Dániel)
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Gajág (Ikonomou, 33.), Horváth D., Turi – Nagy E. (Bor, 64.), Major S. – Horváth P. (Hegedűs M., a szünetben), Tóth Z., Kirchner (Vogyicska Bálint, 77.) – Daru (Hegedüs L., 77.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
MTK: Rácz G. – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Kovács M., Kosznovszky, Kata (Végh B., 80.), Bognár I. (Thiam, 71.), Antonov (Vadnai, 80.) – Stieber Z. (Spalek, 71.), Jurina (Molnár R., 59.). Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán: – A találkozó elején fölényben játszottunk, azt követően azonban „dobtunk” egy hibát az ellenfélnek, amit ki is használtak. A szünetben azt mondtam a fiúknak, vigyázzanak, mert ha bemegy a harmadik is, akkor számunkra vége a mérkőzésnek. Szerencsére azért nem roppantunk meg, végig harcban voltunk, nem tartalékoltunk a következő bajnoki mérkőzésre.
Horváth Dávid: – Az oldalvonal mellől úgy tűnt, jó produkciót nyújtottunk a közönségnek. A hazaiak is nyíltan vállalták a játékot. Talán szerezhettünk volna még gólt, de a továbbjutással maradéktalanul elégedett vagyok.

ÖSSZEFOGLALÓ

Bátran fel merte vállalni saját játékát a HR-Rent Kozármisleny az élvonalbeli MTK Budapesttel szemben is, ez kisebb helyzetekben meg is mutatkozott az első percekben. Azonban az is látszott, hogy a vendégek élesebben játszanak, minden passzuk, minden mozdulatuk erősebb, gyorsabb, pontosabb. A labda talán többet volt a hazaiaknál, de a 9. percben villant a fővárosi kék-fehér együttes: hosszú indítással Jurina indult be, akit sehogy sem tudtak felborítani a hazai védők, így pedig a tizenhatoson belülre érve elhelyezte Lékai mellett a labdát a bal alsóban. A kapott gól, illetve Gajág sérülése kissé megfogta a hazaiakat. A 35. percben Kovács Mátyás zavartalanul roboghatott el a tizenhatosig, éles szögben érkező lapos centerezésére Jurina érkezett középen, s kapásból, pár méterről a hálóba lőtt.

A fordulás után gyorsan betalált ismét az MTK egy súlypontváltást követően. A bal oldalon teljesen egyedül maradt Antonov, aki tolt egyet a labdán, és ballal a bal alsóba lőtt. Ezt követően sem adta fel a Kozármisleny, ment előre, amíg ereje tartott, többször is veszélyes helyzetig jutott, amikor egy utolsó védő vagy a vendégek kapusa hárított. Daru sistergős kapáslövése pedig a bal kapufa tövén csattant. 0–3

 

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Meglátjuk, mire megy a kupában a másodosztály 5. helyezettje az NB I-ben 6. helyen álló MTK ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik