Román Superliga: a játékos után edző is érkezhet Bukarestből az FTC-hez

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 11:22
null
Román sajtóhírek szerint nyáron az FTC-hez kerülhet az FCSB erőnléti edzője, Thomas Neubert (Fotó: Getty Images)
A román Gazeta Sporturilor értesülései szerint a francia-marokkói középpályás, Malcom Edjouma mellett a Superligában harmadik helyen álló FCSB német erőnléti edzője, Thomas Neubert is a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosi TC-hez kerülhet nyáron.

 

Mint arról korábban román sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, a román Superligában szereplő FCSB eladná a Ferencvárosnak francia-marokkói középpályását, Malcom Edjoumát, ám a Gazeta Sporturilor most azt írja, a zöld-fehérek szemet vetettek a bukarestiek erőnléti edzőjére, Thomas Neubertre is, aki az idény végén az FTC-hez szerződhet.

A cikk szerint Hajnal Tamás sportigazgató – aki a Karlsruhe játékosaként ismerte meg az akkor a német klubnál dolgozó Neubertet – már felvette a kapcsolatot a szakemberrel, és ő a március végi válogatott szünetben utazik Budapestre, hogy szerződéséről tárgyaljon. Neubertet az idény végéig köti szerződés a FCSB-hez, és egyelőre nem kapott hosszabbítási ajánlatot.

A 42 éves Neubert a román élvonal legjobban fizetett erőnléti edzője, havi több tízezer eurós fizetése sok vezetőedzőnél nagyobb. Kisebb megszakításokkal 2012 óta dolgozik a bukaresti csapatnál, ahová a korábban a szintén a Bundesligában játszó Laurentiu Reghecampf hozta – a román sajtó szerint elsősorban neki köszönhető a FCSB 2013-as és 2014-es bajnoki címe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik