Hat gólt hozott a Kecskemét és a Kisvárda rangadója

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 19:55
null
Fotó: Dömötör Csaba
A Kecskemét 3–3-as döntetlent játszott odahaza a Kisvárdával a labdarúgó NB I 11. fordulójának nyitó mérkőzésén.

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ
Kecskemét–Kisvárda 3–3
(Nagy K. 37. – 11-esből, Katona B. 55., Djuranovics 87., ill. Varga Bence 20. – öngól, Camaj 52., Ötvös 81.)
Kecskemét,
Széktói Stadion, 2108 néző. Vezette: Káprály

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Gyorsan megváltozhat minden. Saját bőrén tapasztalhatta meg Varga Bence, az újonc Kecskemét kapusa. Mint arról beszámoltunk, az egyébként tehetséges és az ősszel kimondottan jó teljesítményt nyújtó játékos egy héttel ezelőtt Újpesten került a figyelem középpontjába, amikor kivédte a házigazdák tizenegyesét. Fejjel, de nem szándékosan...

Pontosabb úgy fogalmazni, hogy arcon találta a nagy erővel meglőtt labda, olyannyira, hogy a büntető hárítását követően mentő vitte a Honvédkórházba. Ott több vizsgálatot is elvégeztek rajta, de nyakmerevítőben hazamehetett, és kiderült, nincs súlyos sérülése. Néhány nap pihenés után már edzeni is tudott, és olyannyira jól volt, hogy a Kisvárda ellen is ő kapott lehetőséget. A bravúros védést és a különleges történetet persze nem felejtették el a hazai szurkolók, akik vastapssal köszöntötték, és a nevét skandálták, amikor beállt a kapuba. Aztán alig telt el húsz perc, és ő volt talán a legszomorúbb ember a stadionban. Jasir Asani oldalról belőtt labdájára Driton Camaj érkezett, mozdulatával megzavarta a hazaiak kapusát, akinek a lábáról maga mögé, a hálóba pattant a labda.

Különleges, furcsa gól volt.

Mindazonáltal nem volt érdemtelen, hogy a vendégcsapat megszerezte a vezetést az egyébként érdekesnek ígérkező találkozón. Az előző idények meglepetéscsapata vendégeskedett Kecskeméten, ott, ahol kisebbfajta csodának vagyunk szemtanúi ebben a bajnokságban. A szurkolók jól tudják, hogy a mindenki által abszolút kiesőnek gondolt lila-fehérek nemcsak kellemetlen ellenfélnek bizonyultak mindenkinek, hanem egymás után legyőzték a Ferencvárost és egy hete az Újpestet is. Márpedig ilyen eredményeket véletlenül aligha lehet elérni. Szabó István mégis változtatott a Megyeri úton szerepeltetett csapatán: Szabó Levente helyett Katona Bálint került be a kezdőbe, vagyis az egyik center helyett egy támadó középpályás, így a KTE szerkezete is módosult. A Kisvárda négy védővel, két szűrővel és négy támadójátékossal kezdte a mérkőzést, és már az első pillanatokban érezni lehetett, hogy csak a három pont megszerzése képzelhető el számára. Aktívabb volt a vendégcsapat a meccs első szakaszában, a játék inkább a kecskeméti térfélen zajlott.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

Igaz, nagy helyzetet a kisvárdaiak sem tudtak kialakítani, de miután megszerezték a vezetést, erre már nem volt égetően nagy szükségük. A Kecskemét viszont megpróbálta feljebb tolni hadállásait, játékosai igyekeztek minél több támogatást adni az elöl játszó Tóth Barnának, de az első félidőben nem nagyon kerültek a kisvárdai kapu közelébe. Amikor igen, egyből egyenlítettek. Jasir Asani ezúttal a saját tizenhatosán belül bukkant fel, bár ne tette volna, mondták a kisvárdaiak.

A térde ugyanis beleakadt Banó-Szabó Bence lábába – tizenegyes! A Ferencváros ellen két gólt szerző Nagy Krisztián pedig köszönte szépen az ajándékot, talpra ugrasztva a kecskeméti lelátót zsúfolásig megtöltő drukkereket. A játékoskijáró felőli oldalon foglalhatnak helyet a nézők, és ott minden széken ült valaki – kár, hogy a túloldali tribünöket nem szabad megnyitni.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

Mozgalmasan, lendületesen kezdődött a második félidő. A Kisvárda rögtön szerzett egy lesgólt, nem sokkal később egy szabályosat, ráadásul nem is akármilyet: Driton Camaj éles szögből olyan nagy erővel lőtt a felső sarokba, hogy kellett néhány másodperc a kisvárdai padon ülőknek, hogy észleljék, felugorhatnak ünnepelni, mert ismét vezet a vendégcsapat. Hatalmas gól volt, már ezért megérte eljönni erre a mérkőzésre, más kérdés, hogy a nézőtéren helyet foglaló kecskemétiek egyetértenek-e ezzel.

Ennél fontosabb, hogy az újonc KTE nem omlott össze, a 20 éves Katona Bálint kétszer is helyzetbe került, és bár az elsőnél még nem talált a kapuba, másodszorra már egyenlíteni tudott, és immár az ötödik gólját szerezte meg.

Néhány pillanattal később Hindrich Ottó bravúrja kellett ahhoz, hogy a Kecskemét ne fordítsa meg az állást. A folytatásban hatalmas küzdelem zajlott a pályán, és mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei arra, hogy megszerezze a győztes gólt.

Úgy tűnt, a Kisvárdáé lesz a három pont, de a vendégcsapat könyörtelenül lecsapott egy hazai hibára, a saját térfélen eladott labda ezen a szinten már nem fér bele, a hibátlanul végigvezetett kontratámadást pedig Ötvös Bence fejezte be góllal. De erre is volt válasza a Kecskemétnek: Katona Bálint zseniális megoldásai után nagy helyzetet tudott kidolgozni a házigazda, és itt is egy cserejátékos, Uros Djuranovics fejezte be góllal a támadást.

Kimondottan élvezetes, izgalmas mérkőzés kerekedett, a küzdeni tudásért, a bátor támadójátékért, a sok gólért mindkét csapatot dicséret illeti. 3–3

„Idegesítenek a kihagyott helyzetek” – 5 gólnál jár 20 évesen a KTE középpályása

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 8 7 1 20–3 +17 21
2. Kecskeméti TE 11 5 5 1 17–10 +7 20
3. Puskás Akadémia 11 5 5 1 14–8 +6 20
4. Kisvárda 11 5 3 3 21–19 +2 18
5. Zalaegerszegi TE 10 4 3 3 19–13 +6 15
6. Paksi FC 10 4 2 4 16–20 –4 14
7. Újpest FC 10 3 3 4 12–16 –4 12
8. Mol Fehérvár 11 3 2 6 11–17 –6 11
9. Debreceni VSC 10 2 4 4 14–19 –5 10
10. Budapest Honvéd 11 2 4 5 12–19 –7 10
11. Vasas FC 11 1 6 4 10–13 –3 9
12. Mezőkövesd 10 1 3 6 12–21 –9 6
NB I, 2022–2023, 11. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ NÉZŐSZÁM
Október 14., péntek
Kecskemét–Kisvárda 3–3
Kecskemét, Széktói StadionKáprály Mihály2108
Október 15., szombat
14.45: ZTE–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
17.00: Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho Aréna
19.30: Vasas–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Október 16., vasárnap
13.45: DVSC–Újpest (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
17.45: Mezőkövesd–FTC (Tv: M4 Sport)
Mezőkövesd, Városi Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik