Labdarúgás: „Szomorúan távoztam Kisvárdáról” – Felipe 37 évesen is véd

Vágólapra másolva!
2021.04.09. 08:47
null
Felipe, a Kisvárda korábbi labdarúgója már harminchét éves, de úgy érzi, még sokáig labdába rúghat a harmadosztályú Botafogo PB-ben (Fotó: Imago/Fotoarena)
Megtaláltuk a Kisvárda korábbi kapusát, a 37 éves Felipét, aki ereje teljében van és a Botafogo PB alkalmazásában áll.

 

Ki nem emlékezne Felipére? A brazil kapus 2018 nyarán igazolt Kisvárdára, első idényében remekül védett, sokat tett azért, hogy a csapat az élvonalban maradt, sőt a Nemzeti Sport osztályzatai alapján is a bajnokság egyik legjobbja volt. Aztán változott a kép: jöttek a problémák, előbb jelentős késéssel tért vissza Kisvárdára nyári szabadságáról, majd sérülések miatt nem lehetett bevetni, s úgy tűnt, hazavágyódik. Negyvennégy NB I-es mérkőzésen védte a kisvárdaiak kapuját, legutóbb 2019. november 30-án, majd sérülésre hivatkozva hazautazott.

A brazil légiós a klubvezetőséggel azt közölte, térdproblémái miatt befejezi pályafutását, úgyhogy felbontotta 2020 nyarán lejáró szerződését, cserébe átutalta háromhavi fizetését a klubnak, így végeredményben békében váltak el a felek. Persze következett a csattanó, a pénzügyi tranzakciót követő napon a játékos a brazil harmadosztályú Botafogo PB-be szerződött. Azóta sem hallottunk róla, ám most Brazíliában elértük, és elmondta, mi történt.

„Szomorúan távoztam Kisvárdáról, mert nem tudtam, hogyan alakul a jövőm a futballban  – mondta Felipe. – Nem a visszavonulásról volt szó, megsérült a térdem, és ha műteni kell, nem lett volna erőm visszatérni a futballpályára. Brazíliába érve több kivizsgálásra is elmentem, és kiderült, nem lesz szükség operációra. Intenzív kezeléseken estem át, így könnyebb volt felépülni, a térdem százszázalékos, ezért lehet hosszú a futballkarrierem. A magyarországi barátokkal továbbra is tartom a kapcsolatot, követem az eseményeket, és mindig a Kisvárdának szurkolok.”

A Corinthiansszal 2008-ban bajnoki címet szerző Felipe légiósként a magyarországi időszakon kívül a portugál Bragában játszott négy hónapot kölcsönben. A játékos elmondta, Brazíliában érzi igazán jól magát, habár manapság az ország nehézségekkel küzd a koronavírus-járvány miatt.

„Sajnos sok embert érint súlyosan a vírushelyzet, a halálesetek riasztóak, viszont nekem könnyebb átvészelni ezt a problémás időszakot, mert idehaza lehetek, közel a családomhoz. Együtt kell éreznünk azokkal, akiket megtámadott a vírus, és imádkoznunk kell, hogy a járvány minél előbb véget érjen. Annak idején a Bragából is visszajöttem Brazíliába, mert visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, a Flamengóba szerződhettem, többek között a válogatott Vágner Love-val is együtt futballozhattam, ráadásul a megállapodással gyerekkori álmom vált valóra.”

A 37 éves Felipe most a Botafogo PB-ben véd, a csapat az Északkeleti Kupában szerepel. Ebben a sorozatban erős csapatok küzdenek, míg a május végén kezdődő Série C-ben alacsonyabb a színvonal, ellenben nagyobb múltú klubok is versengenek egymással. Mindkét versenysorozatban Felipe a csapat első számú kapusa.

„Tavaly márciusban tértem vissza, hét mérkőzést játszottam a koronavírus-járvány miatti leállásig     .      Remek formában védek, és ami szintúgy fontos, pozitív hozzáállással segíthetek a csapatnak, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményemmel, nagyszerűen érzem magam a klubnál. Az Északkeleti Kupában a döntőbe jutás a célunk, néhány döntetlen ellenére ezt elérhetjük. Maradok a csapatnál, amíg magas szinten tudok védeni. Spirituális ember vagyok, addig szeretnék futballozni, amíg a testem és az elmém együtt dolgozik, és persze amíg motivál a futball, szóval úgy érzem, még jó ideig ott állok a gólvonal előtt.”          

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik