DVSC: új fiúk a láthatáron, Nyíregyháza után a Puskás-stadion az úti cél

Vágólapra másolva!
2012.06.02. 08:02
A bajnok DVSC-Teva szurkolóit két fontos kérdés is foglalkoztathatja a napokban: hol és milyen kerettel kell majd megvívnia csapatuknak a BL-selejtezőket. Az elsőre kérdésre valószínűleg Nyíregyháza lesz a válasz, a másodikat illetően pedig két futballistával is előrehaladott egyeztetések folynak.

A DVSC-Teva július 17- én vagy 18-án kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. Korábban már felvetődött annak lehetősége, hogy a hajdúságiak Nyíregyházán lépnek majd pályára, és ennek egyre nagyobb a valószínűsége. Amennyiben pedig ismét eljutna a csoportkörig a Loki, akkor 2009-hez hasonlóan a Puskás-stadionban léphetne pályára.

„Az UEFA tizenöt pontban összefoglalta a nyíregyházi stadionnal kapcsolatos elvárásait, a kívánalmak teljesíthetők, nagyon valószínű tehát, hogy Nyíregyházán játsszuk a hazai selejtező mérkőzéseinket – erősítette meg az értesüléseket Róka Géza, a Debrecen klubigazgatója. – Sajnos a környéken nem hemzsegnek az UEFA-találkozók megrendezésére alkalmas létesítmények, messzebb meg nem szívesen utaztattuk volna szurkolóinkat. Kósa Lajos polgármester viszont az éremátadón is nyomatékosította, kétezer-tizennégyben már saját stadionunkban láthatjuk vendégül az európai riválisokat, mondanom sem kell, alig várjuk. Babonából sem szeretnék abba belemenni, hogy a csoportmeccseket hol vívhatjuk, de minden bizonnyal ismét a Puskás-stadion lenne a helyszín."

Ugyancsak kérdés persze, hogy a bajnoki címet szerző gárdához képest mennyire festhet másképp a BL-t megpályázó Loki: nos, könnyen előfordulhat, hogy két – nem is annyira – új szerzeménnyel igen hamar bővül a piros-fehérek kerete.

Az egyik, Ibrahima Sidibe, aki Belgiumot hagyhatja hátra a hajdúságiak kedvéért, ami persze mindjárt felveti a kérdést: marad-e a csapatnál az NB I újdonsült gólkirálya?

„Adamo Coulibaly úgy búcsúzott nyári szabadsága előtt, hogy továbbra is jól érzi magát Debrecenben, és mert a szerződése is érvényes még egy évig, egyáltalán nem kell lemondanunk a szolgálatairól, még úgy sem, hogy mostanság is több klub érdeklődik iránta" – felelte bizakodóan Róka Géza, a Sidibével kapcsolatos híreket azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Ami kevésbé diplomatikus nyelven annyit tesz, nem is olyan soká újra Loki-labdarúgó lehet. Mint ismeretes, Sidibe múlt héten a helyszínen tekintette meg a Debrecen utolsó, Haladás elleni bajnokiját, és azóta nyílt titok, hogy a vezetők tárgyalnak a csapat korábbi csatárával, akinek lejár a szerződése a Westerlónál.

Rajta kívül Selim Bouadla öccsével, Slimanéval is hamarosan megegyezhetnek a debreceniek. Amint arról már beszámoltunk, a középpályás napok óta Debrecenben készül.

„Három évvel fiatalabb bátyjánál, ügyes srác, hasonló adottságokkal, mint Selim, szóval lehet belőle debreceni diák – bizakodott a vezetőedző, Kondás Elemér. – Nagy átalakítást nem terveztünk, két-három új játékosban gondolkodunk, lehet magyar és külföldi is, mondjuk jó és olcsó külföldit könnyebb találni. Az első BL-selejtezőnkig három edzőmérkőzést tervezünk, illetve szokás szerint kétszer hármat, minél erősebb ellenfelekkel."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik