Dvéri ismét - ezúttal végleg - abbahagyta

Vágólapra másolva!
2010.05.31. 08:51
null
Dvéri Zsolt (balra) sok nagy meccsen játszott, Kuttor Attilával emlékezetes csatákat vívott <br />(Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Egy fejezet v&eacute;gleg lez&aacute;rult: a harmincnegyedik &eacute;let&eacute;v&eacute;t augusztusban bet&ouml;ltő Dv&eacute;ri Zsolt befejezte profi p&aacute;lyafut&aacute;s&aacute;t. Igaz, a Videoton karmestere hat &eacute;vvel ezelőtt egyszer m&aacute;r d&ouml;nt&ouml;tt &iacute;gy, &aacute;m bor&iacute;t&eacute;kolhat&oacute;, mostani elhat&aacute;roz&aacute;s&aacute;t nem v&aacute;ltoztatja meg. Szem&eacute;ly&eacute;ben olyan labdar&uacute;g&oacute; mond b&uacute;cs&uacute;t a magyar &eacute;lvonalnak, aki remek megl&aacute;t&aacute;saival, kiemelkedő r&uacute;g&oacute;technik&aacute;j&aacute;val igazi fazonszab&aacute;sznak sz&aacute;m&iacute;tott.

– Noha nem lett bajnok, karrierjét illetően aligha kell szégyenkeznie. Több mint háromszázötvenszer szerepelt az NB I-ben, játszhatott a válogatottban, a szép futball szerelmesei rajongtak a játékáért. Ha emlékeim nem csalnak, 1994 nyarán két tehetséges fiatal jelent meg a Vidi öltözőjében: az egyik Tóth Norbert volt, a másik Dvéri Zsolt.
– Seregélyesen tizenegy évesen kezdtem futballozni, egy évvel később már a Videotonhoz tartoztam. Volt olyan hét, hogy szombaton az ifi egyben, vasárnap kettős igazolással az NB III-as Bakonycsernyében, hétfőn pedig a tarcsiban futballoztam. Hogy mennyire tűntem ki a társaim közül? Kilencvenkettőben az év ifjúsági játékosának választottak meg, a mai napig megvan az a Samsung színes televízió, amellyel a teljesítményemet jutalmazták. Két évvel később a Honvéd ellen mutatkoztam be az első osztályban. Kikaptunk három egyre, de a szépítő gólunkat megelőző büntetőt én harcoltam ki.

– Székesfehérváron abban az időben megközelítőleg sem volt olyan eredményes a csapat, mint mostanság.
– Nekem mondja? Négy év alatt háromszor kellett osztályozót játszanunk a bentmaradásért, igaz, mindig sikerrel jártunk. Azonban sajnos nem csak a pályán voltak gondok, a klub anyagi helyzete sem volt ideális, így négy év után a Gázszerhez igazoltam. Székesfehérváron hontalannak csúfoltak bennünket, hiszen saját stadion hiányában Akasztón és a Videoton pályáján is játszottuk hazai meccseinket, nekem azonban csak szép emlékeim vannak a Németh László által korrekten irányított csapatról. Az anyagi gondok azonban itt is előjöttek, kétezer januárjában megszűnt a Gázszer, én pedig úgy határoztam, az Újpest ajánlatára mondok igent.

– Mi vonzotta a Megyeri úti együtteshez?
– Akkoriban elég kapós voltam, az Újpest és a Ferencváros például mindegyik átigazolási időszakban szívesen látott volna. Várhidi Péter valamennyi megnyilvánulásán éreztem, nagyon szeretne a csapatában látni, és bár épp akkor mehettem volna Izraelbe is, döntésemet nem akartam megmásítani.

– A tavasszal már a Videoton szakmai stábjának is besegített. Így lesz ez a jövőben is?
– Mezey Györggyel beszéltem már a hogyan továbbról. Az elmúlt idényben már tartottam egyéni foglalkozásokat a fiataloknak, és bár a Seregélyes megye kettes csapatát is én irányítom, ez a jövőben is így lesz. Amatőr szinten mindenképpen futballozom még, tervezem, hogy idővel amatőr fogathajtóversenyeken indulok, és tanulok annak érdekében, hogy jó edző váljon belőlem.

A DVÉRI ZSOLTTAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik