Garami József csapata legyőzte német élvonalbeli ellenfelét

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 22:03
Szép sikert aratott az MTK labdarúgócsapata, ugyanis felkészülési mérkőzésen legyőzte a német VfL Wolfsburgot. Marcelinho tizenegyesgóljával még az alsó-szászországiak vezettek, de a magyar együttes két cserejátékos, Simon Attila és Bori Gábor révén fordítani tudott. Erről az MTK hivatalos honlapja adott hírt.

Kemény ellenfél várt Ausztriában az MTK csapatára, hiszen a német élvonalbeli Wolfsburg ellen kellett mérkőznie felkészülési mérkőzésen.

A magyar csapat a 21. percben került először komolyabb helyzetbe, Urbán 14 méterről lőtt kapura. A meddő mezőnyfölényben játszó wolfsburgiak a 40. percben alakítottak ki komolyabb lehetőséget, de Dzeko próbálkozásánál Végh nagy bravúrral védett.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, a 65. percben egy tizenegyessel megszerezte a vezetést Felix Magath gárdája. Lambulics rúgta fel Radut, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé az egykori berlini Marcelinho állt, és félmagasan a kapu bal oldalába lőtt.

Az MTK viszont nem roppant meg a bekapott góltól, és öt perccel később kiegyenlített: a német védők nem tudtak felszabadítani, és Simon Attila bevette Platins hálóját.

Újabb négy perc múlva pedig már a magyaroknál volt az előny: egy gyors kontra végén Bori Gábor szerzett újabb gólt.

A hátralévő időben a Wolfsburg már nem tudott kiegyenlíteni, így a budapesti kék-fehérek szép győzelmet arattak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Wolfsburg - MTK 1-2 (0-0)
G: Marcelinho (65.) ill. Simon A. (70.), Bori (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik