Női kosár NB I: Megtaláltam a helyem! – Bach Boglárka

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 10:47
null
Bach Boglárka (Fotó: Uni Győr)
Bach Boglárka, a Győr 26 éves hátvédje kijelentette, bíznak magukban, s szeretnék a legrövidebb idő alatt lezárni a TFSE-MTK ellen kedden kezdődő negyeddöntős párharcot.

 

– Huszonkét mérkőzésen csupán három vereséget szenvedtek el. Elégedett ezzel a mutatóval és az alapszakaszban megszerzett második hellyel?
– Abszolút, az egyik idegenbeli vereségünk Diósgyőrben volt csak kicsit fájó, de így, hogy a második helyen zártunk, az is belefért. Teljes mértékben elégedettek lehetünk, azt tűztük ki célként, hogy legrosszabb esetben másodikok legyünk, örülök, hogy sikerült – mondta a Nemzeti Sportnak Bach Boglárka, a szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában 83–75-ös sikert arató Serco Uni Győr hátvédje.

– Igazi ki-ki mérkőzés volt a szekszárdi – minek köszönhető, hogy az utolsó negyedben a maguk javára fordították?
– Úgy gondolom, nagyon sokat számított, hogy nagyon szép csapatjátékot mutattunk be. Mivel Beatrice Mom­premier kivált, kicsit átformálódott a játékunk, mindenkinek több szerep jut, ezt nagyon jól elosztottuk egymás közt, és mindenki hozzátett a produkciónkhoz a kulcspillanatokban. Emellett a második félidőre összekaptuk a védekezésünket, mert az elsőben nagyon sok, negyvenhét pontot kaptunk.

– A Magyar Kupa negyedik helye után nagyon csalódottak voltak. Hogyan tudtak ilyen hamar kilábalni a hullámvölgyből?
– Nem volt más választásunk. Az MK csalódás volt, de nem ért véget az idény, most még van időnk kijavítani a botlást. Szeretnénk is magasabb szintre jutni, és olyan eredményekkel zárni az évadot, amilyenekkel elkezdtük.

– Mekkora érvágás, hogy nem számíthatnak Beatrice Mompremierre?
– Sokat jelent, hiszen fontos a palánk alatti játék, és ő volt az egyetlen igazi játékosunk ötös poszton. Ez kellemetlen helyzet, ám nem szabad beleragadnunk, ezért is készültünk kicsit megújított taktikával. Ahogy említettem, mindenki többet vállal, ezt tudatosan gyakoroljuk edzéseken is. Nyilván rossz, hogy nélkülöznünk kell Beatrice-t, főleg, hogy a rájátszás a legkeményebb része az évadnak, de okosan játszva, nagy szívvel, nagy elánnal, közösen pótoljuk őt.

– Kedden a remek formába lendülő TFSE-MTK ellen kezdik a negyeddöntős párharcot. Mire számít a fővárosi csapat ellen?
– Arra, hogy mindenképpen nekünk esik, bár a hetedik helyen végzett, nem mondott le a továbbjutás esélyéről. Nagyon lelkiismeretesen fel kell készülnünk, de bízunk magunkban, és szeretnénk a leggyorsabban lezárni a párharcot, s az elődöntőbe kerülni.

– Kimondott céljuk, hogy pályaelőnyből bejussanak a bajnoki döntőbe?
– Az évad elején kitűzött cél az volt, hogy minimum jussunk be a négy közé, de senki sem elégszik meg a negyedik hellyel. A döntőbe jutás sokkal nehezebb feladat, főleg, hogy nincs Beatrice, míg a DVTK elég erős a centerposzton, de az egy másik párharc lesz. Motivációként a döntőn felül ott van a Magyar Kupa bronzmeccsének negatív élménye, amit el akarunk feledtetni mindenkivel, leginkább magunkkal.

– Tíz játékos is forgatható a keretben, ez előny lehet akkor, amikor háromnaponta következnek a mérkőzések?
– Feltétlenül, a sűrű rájátszásban nagy előny bő kerettel játszani. A playoffban az sem mindegy, harminc vagy csak huszonöt percet kapsz, fontos, ki mennyire lesz mentálisan friss. Amikor a vége felé járunk, ilyen apróságok dönthetnek, nem is feltétlenül a taktika.

– Nemrég töltötte be a huszonhatodik életévét, a pályán mutatott teljesítménye alapján úgy tűnik, az utóbbi időszakban érett be igazán, letisztult a játéka. Ön is hasonlóan látja?
– Igen, teljesen egyetértek, az utóbbi másfél hónap jobban sikerült, mint az idény első fele. Teljes mértékben megtaláltam a helyem a csapatban, megértettem, mi a szerepem, és komfortosan érzem magam benne. Igyekszem mindezt fenntartani az évad végéig.

– Hogy érzi magát Győrben?
– Nagyon jól, szeretem a várost, a csapat is rendben van, jó helyen állunk, és bizakodom a rájátszás kapcsán. Most, hogy jobban megy a játék, magabiztos is vagyok, és jól érzem magam a pályán.

Lendülettel kezdheti a rájátszást a PEAC
A Győr mellett az NKA Universitas PEAC is nagyon fontos győzelmet aratott, az Euroligából már kiesett címvédőt, a Sopron Basketet verte meg otthon 66–61-re. Ezzel megőrizte negyedik helyét, és a negyeddöntőben pályaelőnnyel kezdheti az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni kulcsjelentőségű párharcot. A szombati meccs utáni sajtótájékoztatón a baranyaiak bedobója, Sierra Calhoun   hangsúlyozta, nagyon jó edző vezette nagyon jó csapatot győztek le, és hihetetlenül fontos volt, hogy így zárják az alapszakaszt, mert lendülettel és sikerélménnyel kezdhetik a rájátszást. A PEAC otthon két ponttal felülmúlta a Szekszárdot ebben az idényben, idegenben azonban néggyel alulmaradt vele szemben.
NB I, NŐK
A negyeddöntő párosítása:    
Sopron Basket–Vasas Akadémia, Serco Uni Győr–TFSE-MTK, DVTK-Hun-Therm–E.ON ELTE BEAC, NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd
A játéknapok:    március 28., kedd; március 31., péntek; április 3., hétfő (ha szükséges)
Sierra Calhoun
Sierra Calhoun

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik