Női kosár: a sok fiatalt bevető Sopron megdolgoztatta a Győrt

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 21:13
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/sopron-gyor-noi-kosarlabda-felkeszulesi-merkozes-fotok-nagy-gabor--7207" target="_blank">A zöld mezes győriek hét ponttal győztek <br />A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Nagy Gábor)</a>
Három kulcsembere nélkül, tele tinédzserrel a soraiban vette fel a harcot a Sopron Basket a legrangosabb nemzetközi sorozatra készülő Serco UNI Győr ellen. A második félidőben ritmust váltott a vendégcsapat, amely kiharcolta a győzelmet, és megnyerte a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést.

 

„Valóban újraépítkezünk, de azért óva intek mindenkit, hogy leírjon minket”– mondta Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés előtt.

És hát a tavasz óta tartó folyamatokat látva semmi túlzás nincs abban, hogy a címvédőnél teljesen új a stratégia, annyi volt az első feldobáskor a fiatal a bajnok kispadján, hogy simán azt hihettük, hogy egy gimis klubdélután alatt üldögélnek a tinédzser lányok, arra várva, hogy egy-egy kissé pattanásos kamaszfiú majd felkérje őket táncolni.

Sopronban a vezetők és a szakmai stáb bevallása szerint a jövő épül, a másfél éve még Euroligát nyerő együttes ki sem lép a nemzetközi porondra, de a hazai sorozatokban mindenki ellen kellemetlenkedni akar.

Talán ezt érzik a drukkerek is, mert az emlékmeccs előtt hosszú sorokban várták az irodában, hogy bérletet válthassanak a következő évadra, és a mérkőzésen is minden bizalmat megadtak kedvenceiknek, akik meg is hálálták ezt.

Mert az első félidőben az előző idény ezüstérmesének, az Euroligára készülő megyei riválisnak nem sok köze volt a találkozóhoz. A hazaiaknál Papp Klaudia nagyszerűen fogta össze a csapatot, Varga Alíz alig öt perc alatt 13 pontig, egyben két tripláig jutott, de Sitku Zsuzsanna is nagyon hasznos volt, ahogy a Csatától igazolt U18-as válogatott Toman ikrek, Réka és Dóra is. Gáspár Dávid a szép megoldásokat és a hibákat is csendesen nyugtázta, a vendégek mestere, Cziczás László viszont nem volt ennyire nyugodt, jó néhányszor fel kellett emelnie a hangját, főleg a gyatra védekezés miatt. A nagyszünetre tízpontos előnyt dolgozott ki a Sopron, úgy, hogy az aktív legenda, Fegyverneky Zsófia nem is talált be, ráhagyta ezt a feladatot a fiatalokra.

Cziczás mester azért a második félidőt nem akarta a véletlenre bízni, kikapni még felkészülési mérkőzésen sem jó, így a fordulás után három légióst és két válogatottat, Dombai Rékát és Dubei Debórát küldte a parkettre. No meg gyilkos védekezést követelt meg, amelynek köszönhetően hat és fél perc alatt tizenkét pontot vert a vendégcsapat a Sopronra, de sikerült néhányszor betalálnia a címvédőnek, így az utolsó tíz percet még mindig minimális előnyből kezdhette.

A negyedik negyedre elfáradt a soproni együttes, a megyei rivális érvényesítette Goree Cyesha és Kristine Anigwe által biztosított erőfölényt a palánk alatt, és a második félidőben mindössze 19 pontot kapva megnyerte az emlékmérkőzést.

Ne felejtsük, a soproni keretből hiányzik a még tengerentúlon, a WNBA-ben szereplő Turner Yvonne és Határ Bernadett, és hiába operálták meg szerdán a térdét Jelena Brooksnak, a bajnok ásza este már kötéssel a lábán megnézte az összecsapást.

A Sopron reagált Brooks kiesésére is, szerdán bemutatkozott a csapatban a 18 éves szerb utánpótlás-válogatott center, Jovana Jevtovics, akinek hároméves szerződést ajánlott a klub.

A Győr megmutatta, hogy tud váltani a gyengébb teljesítmény után, de a meccs végén felhangzó vastaps mindent elmondott arról is, mennyire elégedettek a soproni drukkerek a csikócsapattal.

KRASZNAI FERENC EMLÉKMÉRKŐZÉS
Sopron Basket–Serco UNI Győr 63–70 (20–17, 24–17, 9–18, 10–18)
Legjobb dobók:
Varga A. 19 /9, Sitku 10, ill. Anigwe 17, Dombai 12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik