A Boston ellen szakadt meg a Los Angeles Lakers rossz sorozata

Vágólapra másolva!
2007.02.24. 09:17
Hat vesztes mérkőzés után újra győzelemnek örülhetett a Los Angeles Lakers csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Kobe Bryanték az idegenben gyengélkedő Boston Celticset verték magabiztosan. Remekelt a New Jerseyben Jason Kidd, aki karrierje 84. tripla-dupláját érte el.
Jason Kidd (balra) karrierje 84. tripla-dupláját érte el
Reuters
Jason Kidd (balra) karrierje 84. tripla-dupláját érte el
Jason Kidd (balra) karrierje 84. tripla-dupláját érte el
Reuters
Jason Kidd (balra) karrierje 84. tripla-dupláját érte el

Ilyet még nem élt meg Phil Jackson. A Los Angeles Lakers edzője csapatával együtt sorozatban hat mérkőzésen maradt nyeretlen, szombaton hajnalban a Boston ellen nyílt lehetőség a javításra.

Kobe Bryant remekelt, 38 pontot szerzett, az első negyedben 22 pont állt a neve mellett. A Boston együttese egyébként nagyon vérszegény az idegenbeli meccseken, 11. alkalommal vesztett saját pályájától távol, és az idei szezonban 31 idegenbeli meccséből mindössze hármat nyert meg a Celtics.

Joe Johnsont próbálja szerelni Luther Head Atlantában
Reuters
Joe Johnsont próbálja szerelni Luther Head Atlantában
A Charlotte Bobcats jó formában van, hiszen negyedik sikerét aratta, ezúttal a Philadelphiát győzte le. A hazai csapat kispadjáról még az első negyedben távozott Bernie Bickerstaff edző, aki rosszul érezte magát, de nélküle sem forgott veszélyben a győzelem.

Három napon belül másodszor verte meg a Detroit az Orlandót, de míg csütörtök hajnalban hazai pályán sikerült a győzelem, addig most a Magic otthonában nyertek Webberék. A Pistons legeredményesebb játékosa Chauncey Billups lett 28 pontjával.

Izgalmas lett a New York-Milwaukee mérkőzés vége. 93-93-nál már mindenki a hosszabbításra gondolt, amikor 0,8 másodperccel a vége előtt Channing Frye két büntetője (amit a videovisszajátszás alapján ítéltek meg a bírók) a hazai csapat győzelmét eredményezte.

Három vesztes meccs után újra nyert a New Jersey, amelyben Jason Kidd karrierje 84. tripla-dupláját érte el. A kisebb sérüléssel bajlódó klasszis 22 pontot, 13 lepattanót és 10 asszisztot produkált a Sacramento elleni meccsen. A Kings elleni meccseken általában jól is megy Kiddnek, ugyanis hatodszor ért el ellenük tripla-duplát.

Nem megy a Houstonnak Atlantában. A Rockets hatpontos vereséget szenvedett idegenben, sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a Hawks pályáját, és ha az utóbbi 27 meccset vesszük figyelembe, akkor 20 atlantai Houston-vereségről kell beszámolnunk

Jól játszott a Phoenix Suns, Steve Nash visszatérésével megtalálták a támadásban a ritmust. A vendégcsapat kiválóságra kilenc pontja mellett 15 asszisztot is kiosztott, csapata így nyert Minneapolisban.

Luol Deng karriercsúcsot jelentő 31 pontjával harmadik meccsét nyerte sorozatban a Chicago. Hiába lett a mezőny legeredményesebb játékosa Gilbert Arenas a maga 36 pontjával, ő sem tudta megmenteni a vereségtől a Washingtont.

Idegenben verte a Utah Jazz a Denvert, és amellett, hogy hatodik győzelmét aratta a Nuggets ellen sorozatban, még meg is erősítette vezető helyét riválisa előtt a csoportjában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 109. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers-Memphis Grizzlies 102-103
Charlotte Bobcats-Philadelphia 76ers 102-87
Toronto Raptors-Indiana Pacers 110-88
Orlando Magic-Detroit Pistons 89-94
New York Knicks-Milwaukee Bucks 95-93
New Jersey Nets-Sacramento Kings 109-96
Atlanta Hawks-Houston Rockets 105-99
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 104-116
Chicago Bulls-Washington Wizards 105-90
New Orleans Hornets-Seattle SuperSonics 98-97
Los Angeles Lakers-Boston Celtics 122-96
Denver Nuggets-Utah Jazz 104-114
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik