NS-jótékonyság: a DVSC kézisei is segítik a mellrák elleni küzdelmet

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 14:29
null
Egy, a játékosok által aláírt rózsaszín DVSC-mezzel segíti a mellrák elleni küzdelmet a hajdúsági klub (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Árverezéssel segíti a mellrák elleni küzdelmet a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata, melynek játékosai által aláírt rózsaszín mezre lehet licitálni október 31-én éjfélig – írta meg a dehir.hu.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amikor több millió ember tűzi ki a remény rózsaszín szalagját világszerte a támogatás jelképeként. Ennek jegyében játszott a DVSC a Győr elleni idegenbeli meccsen egyedi, rózsaszín mezben.

Egy ilyen, a csapat minden játékosa által aláírt mezt árvereznek el, a befolyt összeget a Holnapom Egyesületnek ajánlják fel.

A mez kikiáltási ára 30 ezer forint, licitlépcső 5 ezer forint. A licitálás október 31-én éjfélkor ér véget.

A debreceni Holnapom Egyesület daganat-prevenciós kampányát évek óta támogatja a csapat, mint mondják, számukra is fontos, hogy minden nő tudjon arról, hogy ma már a mellrák jól gyógyítható betegség, amennyiben időben felfedezik.

Ehhez csupán a mellrák szűréseken való rendszeres megjelenés és a havi tíz perc otthoni mell-önvizsgálat szükséges, mely életet menthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik