Női kéziválogatott: Kína helyett újra Kazahsztán az ellenfelünk a selejtezőn

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 11:46
null
A 2019-es vb-n kiütöttük a kazahokat (Fotó: IHF)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy Kína nem vállalja a márciusi győri olimpiai selejtezőn való részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező 3. helyezettje, Kazahsztán szerepel – Oroszország és Szerbia mellett – a magyar válogatott csoportjában.

 

A mieink csoportjában eléggé hektikusan alakult az ázsiai résztvevő kiléte az elmúlt egy évben. Először a kínaiak tavaly februárban jelezték, hogy a koronavírus-járvány miatt nem utaznak el Európába a selejtezőre, már ekkor is Kazahsztán lépett a helyükre.

Az IHF később az olimpia egy évvel való eltolásával párhuzamosan idén márciusra halasztotta a selejtezőket is. Kína októberben azzal a kéréssel állt elő, hogy mégis szeretne részt venni a tornán, így visszakerült a csoportunkba.

Ezt követően most egy hónappal a győri esemény előtt újra lemondta a szereplést, így ismét Kazahsztán ugrott be a mienkhez. Érdekesség, hogy mindezt egy nagyobb, a tanács aktuális döntéseit összefoglaló anyagba „rejtette el” az IHF, amikor azonban rákérdeztünk a sajtóosztálynál, az MKSZ-hez hasonlóan nekünk is elismerték a változást.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Kazahsztán korábban beugróként vette át Észak-Korea helyét a montenegrói négyesben, akkor nem túlzás kaotikusnak nevezni a résztvevő csapatok alakulását. Arról nem is beszélve, hogy így egyelőre nem tudni, ki lesz Podgoricában az ázsiai szereplő. (Ha már Podgorica, az IHF közlése szerint a montenegrói fővárosban rendezik márciusban a férfiak Norvégiától elvett csoportját is.)

A magyar válogatottnak a múlt héten volt három napos összetartása, akkor még Kínára készülhetett a szakmai stáb… Az oroszok a héten kezdték meg a felkészülést, erről itt olvashatnak bővebben.

Legalább a meccseink sorrendje nem változott, március 19-én Kazahsztánnal kezdünk, majd szombaton jön a kulcsmeccs a szerbekkel, és az oroszokkal zárjuk a tornát.

NŐI KÉZILABDA, OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
Magyarország–Kazahsztán
20.00: Oroszország–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
Magyarország–Szerbia
20.30: Oroszország–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30: Magyarország–Oroszország

1. CSOPORT: Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
3. CSOPORT: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, ?
A tornák első két helyezettje jut ki a tokiói nyári olimpiai játékok női kézilabdatornájára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik