Női kézi: „Találkozunk a bíróságon!” – folytatódik a CSM és az átlövő vitája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 13:56
null
Jörgensen (középen) harmadik lett a bukarestiekkel a budapesti final fouron (Fotó: Tumbász Hédi)
A dán Team Esbjerg női kézilabdacsapata szombaton jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött Line Jörgensennel. A történet viszont itt még korántsem ért véget, ugyanis a 28 éves válogatott jobbátlövő jelenlegi klubja, a román CSM Bucuresti vitatja az átigazolást, és bírósági eljárással fenyeget.

Mint ismert, Jörgensen 2015 nyarán igazolt a Midtjyllandtól a román csapathoz, és tavaly 2019-ig szerződést hosszabbított a bukarestiekkel, de a megállapodás tartalmaz egy záradékot, amely alapján idén nyáron távozhat.

Ez az a pont, amelyben a felek álláspontja merőben eltér egymástól. Jörgensen és az ügynöke úgy vélik, a CSM akaratától függetlenül dönthetnek a nyári távozásról, míg a románok úgy értelmezik a záradékot, hogy a szerződés csak közös megegyezéssel szüntethető meg.

A CSM-nél februárban még hallani sem akartak Jörgensen elengedéséről, de azóta megszerezték a széteső Vardar Szkopjétól a szlovén Barbara Lazovicot. Ennek ellenére csak átigazolási díj fejében mondanának le Jörgensen szolgálatairól, különben a bírósághoz fordulnak.

„Láttam az Esbjerg bejelentését, és az egyetlen kommentárom, hogy találkozunk a bíróságonjelentette ki Nicolae Luca, a CSM Bucuresti sportigazgatója. – Nem állapodtunk meg semmilyen átigazolásról, így a román bírósághoz és az európai szövetség bíróságához visszük az ügyet, ők majd eldöntik, kinek van igaza.”

A ProSportnak közben Luca már arról beszélt, hogy ha a játékos vagy a dán klub kifizeti az általuk kívánt összeget, akkor hajlandóak felbontani a szerződést. „Az összegnek arányosnak kell lennie azzal a kifizetéssel, amelyet azalatt a 18 hónap alatt kapott tőlünk, amíg sérült volt. Egyébként várjuk a felkészülés kezdetén.”

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Utóbbira aligha fog sor kerülni azok után, hogy az Esbjerg szombaton bejelentette, aláírt hozzájuk a játékos. Frank Henriksen, Jörgensen ügynöke szerint ők már egyébként is bíróság elé vitték az ügyet, és megbíztak vele egy román jogi szakembert.

„Semmilyen átigazolási díjról nem beszélhetünk, mi csak kihasználtuk a szerződésében szereplő záradékot. Február 28-ig jelezhette a játékos, ha a szezon végével meg akarja szüntetni a szerződést, és ezt február 5-én írásban meg is tette. Arról panaszkodtak, hogy hamarabb is szólhattunk volna, de így is egy hónappal a határidő előtt jeleztük a szándékunkat. Még nem tapasztaltam korábban hasonló hozzáállást, de Kelet-Európában már csak így mennek a dolgok" – mondta az ügynök a dán Tv2-nek

„Nem ez a legmulatságosabb üzenet, amit kaphatok, de úgy érezzük, nekünk van igazunk, ezért is jelentettük be az átigazolásomat. Ha még új lennék Romániában, biztos sokat foglalkoznék a helyzettel, de mivel már három éve itt vagyok, és ezalatt sok mindent hallottam, tudom, hogyan intézik az ügyeket. Hát máshogy, mint Dániában... Biztos vagyok benne, hogy amikor az új szezon elkezdődik, az Esbjerg mezét fogom viselni”tette hozzá Jörgensen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik