Női kézi MK: a Siófok héttel legyőzte a Dunaújvárost a bronzmeccsen

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 16:53
Profi pályafutása utolsó mérkőzésén vastaps fogadta Bulath Anitát a debreceni Főnix Arénában, ám a Dunaújváros korszakos kiválósága nem tudott győzelemmel visszavonulni: a Siófok 27–20-ra győzött a női Magyar Kupa bronzmeccsén, így története során másodszor lett érmes.
Herczegh Lili több mint 50 százalékos hatékonysággal védett – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)
Herczegh Lili több mint 50 százalékos hatékonysággal védett – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)

Érzelmes pillanatokkal indult a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzése: Bulath Anitát ugyanis vastaps fogadta a debreceni Főnix Arénában – a Dunaújváros korszakos klasszisa több mint két évtizedes profi pályafutása végére tett pontot vasárnap délután, igaz, pályára végül nem lépett, csupán benevezték a mérkőzésre.

A DKKA 2008 után szerzett volna ismét érmet a kupában, Vágó Attila vezetőedző elmondása szerint március óta a Siófokra készültek az újvárosiak – pedig nem sokon múlt, hogy az FTC jöjjön velük szembe a bronzért, a Balaton-partiak ugyanis csak hétméteresekkel maradtak alul az elődöntőben.

Az első percekben Szalai Babett, majd Farkas Johanna tolta a Dunaújváros szekerét, ám 5–5-nél utolérte riválisát a Siófok, amely a folytatásban a vezetést is átvette, elsősorban szélsői remeklésének köszönhetően. Támadásban sokat hibáztak az újvárosiak, de Gabrijela Bartulovic bravúrjai meccsben tartották őket, a szünetben így két góllal, 13–11-re vezetett a Siófok.

A térfélcsere után nyílt az olló, Uros Bregar együttese gyorsan megduplázta előnyét, míg a DKKA nyolc perc leforgása alatt egyetlen gólig jutott. Időt is kért Vágó Attila, s a Kohász faragott hátrányán, de Simone Böhmét nem tudták tartani az újvárosiak, a Siófok jobbszélsője a második félidőben negyedóra alatt nyolc gólt szerzett. A hajrára így már nem maradtak izgalmak, a Dunaújváros 2017 és 2019 után ismét a negyedik helyen végzett, míg a Siófok története során másodszor szerzett bronzérmet a Magyar Kupában.27–20.

NŐI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (Debrecen, Főnix Aréna)

A 3. HELYÉRT
Siófok–Dunaújváros 27–20 (13–11)
KÉSŐBB
17.45:
döntő, FTC–Győr (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik