Női kézi: megvan az orosz bő keret az olimpiai selejtezőre

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 22:40
null
Alekszej Alekszejev irányításával vívja meg a selejtezőt az orosz válogatott (Fotó: AFP)
Az Orosz Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta az orosz női válogatott 35 fős keretét a Győrben megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőre.

A legutóbbi összetartást kihagyó játékosok közül többen (az irányító Darja Dmitrijeva, a balátlövő Polina Vegyehina, a jobbátlövő Olga Gorsenyina és a balszélső Krisztyina Kozsokar) is ott vannak a bő, csak otthon játszókat tartalmazó keretben, bár ez még nem jelent semmit. Viszont ennek fényében biztos lemarad a selejtezőről az irányító Karina Szabirova és Jaroszlava Frolova, a balátlövő Jelena Mihajlicsenko és a jobbátlövő Valerija Maszlova. Az egyes mérkőzésekre 16 játékos nevezhető a mostani névsorból.

Az oroszok március 15-én Novogorszkban kezdik meg a közvetlen felkészülést a selejtezőre. A március 19. és 21. között sorra kerülő kvalifikációs eseményen az olimpiai címvédő mellett a házigazda magyar válogatott, valamint a szerb és a kazah nemzeti együttes szerepel. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

AZ OROSZ VÁLOGATOTT 35 FŐS BŐ KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Galina Gabiszova, Viktorija Kalinyina (mindkettő Rosztov-Don), Anna Szedojkina, Polina Kaplina (mindkettő CSZKA Moszkva), Anasztaszija Lagina (Lada)
Jobbszélsők: Julija Managarova (Rosztov-Don), Olga Fomina (Lada), Marina Szudakova (CSZKA Moszkva), Gyiana Golub, Anna Jefimkina (mindkettő Kubany)
Jobbátlövők: Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Olga Gorsenyina, Antonyina Szkorobogatcsenko (mindkettő CSZKA Moszkva), Jekatyerina Zelenkova (Asztrahanocska), Marija Dugyina (Kubany)
Irányítók: Darja Dmitrijeva, Jekatyerina Iljina, Natalja Csigirinova (mindhárom CSZKA Moszkva), Milana Tazsenova (Rosztov-Don), Olga Scserbak, Valerija Kirgyaseva (mindkettő Lada)
Beállók: Kszenyija Makejeva (Rosztov-Don), Anasztaszija Illarionova (CSZKA Moszkva), Jana Zsilinszkajtye (Lada)
Balátlövők: Vladlena Bobrovnyikova, Anna Szeny (mindkettő Rosztov-Don), Veronyika Nyikityina (Lada), Jelizaveta Malasenko (Asztrahanocska), Polina Vegyohina (CSZKA Moszkva), Anasztaszija Lisztopad (Kubany)
Balszélsők: Krisztyina Kozsokar, Polina Kuznyecova (Rosztov-Don), Polina Gorskova (CSZKA Moszkva), Natalja Resetnyikova (Lada), Darja Szamohina (Asztrahanocska)

OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
Magyarország–Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
20.00:Oroszország–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv: M4 Sport)
20.30:Oroszország–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30:Magyarország–Oroszország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik