Női kézi BL: Ma már kilencgólos előnynél sem lehet megnyugodni – Ana Gros

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 10:52
null
Ana Gros elmondta, tudták, hogy a dánok bármikor képesek visszajönni a meccsbe (Fotó: Nemzeti Sport)
Vasárnap, a női kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Győri Audi ETO KC 28–27-re megverte az Esbjerget az MVM Dome-ban. Ana Gros, a Győr jobbátlövője nyilatkozott lapunknak a meccs után.

 

– Az első félidőben nyolc góllal vezettek az Esbjerg ellen, de a másodikban a dánok felzárkóztak. Mi történt a szünet után?
– Úgy éreztem, a védelmünk nem volt olyan agresszív, mint az első harminc percben, az ellenfél könnyű gólokkal feljött, és nem figyeltünk annyira az átlövőire sem, hagytuk őket lőni. Ugyanakkor az első félidőben Sandra Toft remekül védett, emiatt nagyobb különbség alakulhatott ki. De utólag szerintem mindegy is, nem számít, hogyan győztünk, egyszerűen csak örülök annak, hogy végül meg tudtuk nyerni a bronzmeccset, és győzelemmel búcsúztunk az idénytől.

– Nem lehet, hogy a nagy előny tudatában kicsit megnyugodtak a szünetre?
– Nem így történt, az öltözőben éppen azt beszéltük, hogy folytatnunk kell tovább ugyanígy, mert tudtuk, hogy a dánok nem adják fel, és bármikor képesek visszajönni, hiszen jó a csapatuk, elképesztő játékosokkal, akik tapasztalatból is pontosan tudják, hogyan kell az ilyen kritikus helyzetekben visszahozni a csapatot. Inkább az lehetett a háttérben, hogy a védelmünk nehezebben bírt velük a szünet után. A kézilabda olyan gyors lett, hogy ma már kilencgólos előnynél sem lehet megnyugodni, a meccsünk pontosan ezt tükrözte.

– Ön szerint mi volt a döntő pillanat a mérkőzésen?
– Az ember nem sokat gondolkodik ilyenkor, hanem próbál mindent megtenni a pályán, de szerintem sokat számított, hogy nem estünk pánikba akkor, amikor a kilencgólos előnyünk után újra döntetlen állt a kijelzőn, hanem akkor is nyugodtak tudtunk maradni, és mentálisan is jól kezeltük a szoros végjátékot.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (MVM Dome)
BRONZMÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–Esbjerg (dán) 28–27 (16–9)
Budapest,
MVM Dome, 18 387 néző. Vezette: Hatipoglu, Simsek (törökök)
GYŐR:
SANDRA TOFT 1 – Faluvégi D., GROS 6 (1), Brattset 3, Haugsted 2, NZE MINKO 3, S. OFTEDAL 5. Csere: Leynaud (kapus), Fodor Cs. 1, Blohm 4, Győri-Lukács 2, Schatzl Nadine, Rju Un Hi 1, Anne M. Hansen. Edző: Ambros Martín
ESBJERG:
Milling – M. Jacobsen 1, Tranborg 2, BREISTÖL 4, INGSTAD 6, REISTAD 5 (2), Sanna Solberg. Csere: Kristensen (kapus), Heindahl 2, N. Mörk 4 (2), Türkoglu 3, Petersen, Nielsen. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 13. p.: 6–4. 19. p.: 11–4. 28. p.: 16–8. 32. p.: 18–9. 39. p.: 20–13. 44. p.: 20–18. 48. p.: 22–22. 52. p.: 25–24. 55. p.: 25–25. 58. p.: 28–26
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik