Női kézi BL: Lukács Viktória is elérzékenyült Görbiczék búcsújától

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 18:43
A női kézilabda BL-bronzérem megszerzése után csupa mosolygós győri arcot láthattunk a Papp László Arénában, ám a mosoly mellett a könnycseppek is megjelentek az arcokon. Ennek oka elsősorban Görbicz Anita visszavonulása és Eduarda Amorim távozása volt. Lukács Viktória elárulta az NSO Tv-nek, nem csak a pályán volt emiatt sírás-rívás. 

„Tegnap teljesen magába fordult mindenki, az inkább a vigasztalásról szólt. De megbeszéltük, hogy ma úgy kell lezárnunk az idényt, hogy ne hagyjunk magunkban rossz érzéseket, hogy nem tettünk meg mindent a bronzérem megszerzéséért. A pályán minden fájdalmat el kellett felejtenünk, hogy ne üres kézzel menjünk haza” – árulta el Lukács Viktória, hogy élték meg a Brest ellen elvesztett elődöntő és a CSZKA Moszkva elleni bronzmeccs közti időszakot.

A Győri Audi ETO jobbszélsője videónkban arról is beszél, érzelmileg milyen hatással volt a csapatra Görbicz Anita és Eduarda Amorim búcsúja, amelytől ő maga is elérzékenyült. Kitér arra is, hogyan élte meg élete első BL-négyes döntőjét, s hogyan látja az első idényét az ETO-ban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
BRONZMÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC–CSZKA MOSZKVA (orosz) 32–21 (18–8)
Budaprest, Papp László Aréna, 2300 néző. Vezette:
Hrisztidi, Papamattheu (görögök)
GYŐRI ETO:SILJE SOLBERG – Faluvégi D. 2, Nze Minko 3, S. OFTEDAL 7, BRATTSET 2, Anna M. Hansen 3, Fodor Cs. 1.Csere:Glauser (kapus), V. Kristiansen 6 (5), Görbicz 3, Lukács V. 2, Edwige, E. Amorim 2, Kürthi 1.Edző:Ambros Martín
CSZKA:Masson – Szudakova 1, Szkorobogatcsenko 2, Iljina 2, Heindahl 3, Dmitrijeva 2, Markova.Csere:Szedojkina (kapus), Risztovszka 3 (1), Mihajlicsenko 4 (3), Illarionova, Vegyohina 1, Csigirnova 1, Gorskova 2, S. Jacobsen.Edző:Olga Akopjan
Az eredmény alakulása.6. p.: 5–1. 13. p.: 9–3. 17. p.: 11–4. 25. p.: 13–8. 36. p.: 22–8. 40. p.: 25–11. 45. p.: 28–13. 53. p.: 28–18.
Kiállítások:8, ill. 8 perc
Hétméteresek:5/5, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Olga AKOPJAN,
a CSZKA edzője: – Csalódottak vagyunk, hiszen ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek. A védekezésünk egyáltalán nem működött, miközben tudtuk, hogy az ETO milyen játékminőséget képvisel, és ki is használta a hibáinkat. Bár mindkét mérkőzést elveszítettük a hétvégén és a negyedik helyen zártunk, tudom, hogy csapatomnak ez remek tapasztalatszerzés volt, amelytől csak fejlődhet.

DÖNTŐ
VIPERS KRISTIANSAND (NORVÉG)–BREST BRETAGNE (FRANCIA) 34–28 (18–14)

A végeredmény. Kupagyőztes: Vipers Kristiansand (norvég, June Andenaes, Sunniva Andersen, Emilie Arntzen, Malin Aune, Ragnhild Dahl, Karine Dahlum, Evelina Erikkson, Vilde Jonassen, Jana Knedlíková, Jeanett Kristiansen, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk, Andrea Pedersen, Tonje Refsnes, Henny Reistad, Linn Jörum Sulland, Marta Tomac, Silje Waade, Hanna Yttereng, edző: Ole Gustav Gjekstad),2. Brest Bretagne HB (francia), 3. GYŐRI AUDI ETO KC (Eduarda Amorim, Kari Brattset, Csekő Brigitta, Béatrice Edwige, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Laura Glauser, Görbicz Anita, Anne Hansen, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Lukács Viktória, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal, Ogonovszky Eszter, Puhalák Szidónia, Silje Solberg Silje, edző: Danyi Gábor, Ambros Martín), 4. CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik