Női kézi: a Halasról távozó Golovin lesz a Siófok edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 12:15
null
Golovin Vlagyimir dolgozott a Ferencvárosnál is (Fotó: Tumbász Hédi)
A Kiskunhalasról távozó Golovin Vlagyimir veszi át a Siófok női kézilabdacsapatának irányítását. A 43 éves szakember hivatalosan július 1-től áll munkába új klubjánál, amellyel hároméves szerződést kötött.

A Kiskunhalas szerdán 26–25-re nyerni tudott Székesfehérváron a női NB I 2012–2013-as idényének utolsó játéknapján, így az igen előkelő hatodik helyen végzett. Golovinnak azonban nem ez volt az utolsó mérkőzése a halasiak kispadján, mivel vár még rájuk a Magyar Kupa négyes döntője, amelynek elődöntőjében a Ferencvárossal találkoznak majd május 25-én Veszprémben.

Az odesszai születésű sportember magyarországi pályafutását 1992-ben Szolnokon kezdte, majd Kiskőrös, Százhalombatta és a Hargita következett, pályafutása utolsó három évében Dabason szerepelt – írja Golovinról a siofokkc.hu. Az aktív játékot negyvenévesen fejezte be sérülések miatt.

Tréneri karrierje a százhalombattai férfi csapatnál indult, az első női együttese a Kispest volt, majd az NB II-es Bugyi SE, amellyel bajnokságot nyert. Elek Gábor négy éve hívta a Ferencvároshoz, ahol az ifjúságiakkal foglalkozott, de fél év múlva már másodedzőként segítette korábbi dabasi játékostársa munkáját, így tevékeny része volt a Fradi két KEK-győzelmében.

Időközben a női junior válogatottnál is edzősködött, előbb Gyurka János, majd pedig Róth Kálmán segítője volt, és a 2012-es csehországi világbajnokságról bronzéremmel tértek haza a magyar csapattal.

A Siófokot eddig irányító Kiss Szilárdnak új pozíciót ajánlottak fel, ha megállapodnak a felek, akkor a rutinos edző az utánpótlás szakmai igazgatójaként folytathatja a munkát Siófokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik