Férfi kézilabda: mégis marad a 12 csapatos NB I

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 13:52
Címkék
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége döntött a férfi NB I 2014–2015-ös szezonjának részvevőiről. Az MKSZ megvizsgálta a benyújtott jelentkezéseket, és az elnökség a beadványok áttekintését követően úgy döntött, hogy a férfi NB I-ben a korábbi szezonokhoz hasonlóan 12 csapat indulhat: a 2013–2014-es NB I-es bajnokság 1-10. helyezettjei, valamint az NB I/B Keleti és Nyugati csoportjának feljutói.

Az alapszakaszban 11 csapat vesz részt, a SEHA-ligában induló MKB-MVM Veszprém az 1-6. helyért zajló rájátszás küzdelmeibe kapcsolódik be. Mint korábban beszámoltunk róla, szó volt a létszám 14-re emeléséről, két helyről az MKSZ elnöksége dönthetett, de a jelek szerint nem volt alkalmas pályázó.Mint korábban beszámoltunk róla, szó volt a létszám 14-re emeléséről, két helyről az MKSZ elnöksége dönthetett, de a jelek szerint nem volt alkalmas pályázó.

Az elnökség elfogadta továbbá a szövetségi szervezeti és működési szabályzatának módosításait, a férfi U20-as válogatott Európa-bajnoki selejtezőjéről szóló szakmai beszámolót, valamint áttekintette a 2014. decemberében sorra kerülő magyar-horvát közös rendezésű felnőtt Európa-bajnokság aktuális rendezési kérdéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik