Férfi kézi: váratlanul visszavonul a Veszprém egykori „Bélája”

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 20:52
null
Bjarte Myrhol az idény végén befejezi pályafutását (Fotó: AFP – archív)
A vártnál hamarabb, a jelenlegi idény végén befejezi pályafutását a norvég kézilabdázó, a dán Skjern beállója, a korábban Veszprémben is megforduló Bjarte Myrhol – írja a dán TV2 hírportálja.

A világ legjobb beállói közé tartozó, 38 éves, hazájával kétszeres vb-ezüstérmes Bjarte Myrhol a dán portálnak elmondta, egy ideje már jelentős fájdalmakkal járt számára az aktív sportolói életmód, így a tervezettnél egy évvel hamarabb, a jelenlegi idény végén lezárja pályafutását.

„Egy ideig naplót írtam, amely az életkedvemről, az alvásról, a fájdalomról, a gyógyszeres kezelésről és minden egyéb másról is szólt. Ezt elolvasva döntöttem. Az derült ki számomra, hogy amit csinálok, nem egészséges a testem számára” – mondta el a dán TV2-nek Bjarte Myrhol, aki jelenleg is vállfájdalommal küzd.

„A kézilabdázás során nagyon fontos a jó váll. Nehezen érzi jól magát az ember a pályán úgy, hogy minden lövés fáj” – tette hozzá.

Myrholt elmondása szerint az érte a legnehezebben, amikor a többi Skjern-játékossal beszélt új élethelyzetéről.

„A döntésemet először a családommal, majd az edzői stábbal közöltem. A legnehezebb viszont az volt, amikor a csapattársaim is megtudták tőlem a hírt. Akkor fogtam fel csak igazán, hogy mi történik velem.”

A norvég játékos 2005 és 2006 között erősítette az akkor MKB Veszprém néven szereplő bakonyi csapatot, amelynek szurkolói a Béla becenevet aggatták rá. A klub színeiben 42 mérkőzésen 136-szor talált a kapuba, magyar bajnoki címet szerzett, emellett eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe is. Ezt követően Németországba, a Nordhornhoz, majd a Rhein-Neckar Löwenhez igazolt, utóbbival EHF-kupát nyert, sőt, az itt töltött idő során egy rákbetegséget is legyőzött.

2015-ben ismét országot váltott – ekkor a Löwen visszavonultatta mezszámát, a 18-ast –, a dán Skjern játékosa lett, amelyet jelenleg is erősít. Bár a szerződése alapján a 2021–2022-es lett volna az utolsó idénye, Myrhol most mégis úgy döntött, hamarabb felhagy a kézilabdával.

A beálló, mint elmondta, három aranyérmet szeretne még megszerezni karrierje során. Csapatával begyűjtené a bajnoki címet, valamint a kupagyőzelmet, pályafutását pedig a norvég válogatottal Tokióban olimpiai arannyal zárná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik