Férfi kézi: Remélem, eljutok az NB I-es csapatig! – Albert Flórián unokája az FTC-ben

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.07. 10:40
null
Szabados Márton (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros kézilabdacsapatában pallérozódik a 17 esztendős Szabados Márton, akinek nagyapja az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián.

 

„Kiskoromban rengeteget játszottam vele, szinte mindennap együtt fociztunk. De – sajnos – nem ment annyira jól a játék, gyakran mondta is, hogy nekem fordítva vannak berakva a lábaim… Azt is kérte, csak kapuba ne álljak… Márpedig rövid ideig még kapus is voltam, igaz, már a kézilabdában” – mesélte a Blikknek Szabados Mártona nagyapjáról, aki 2011-ben, 70 esztendős korában hunyt el.

Szabados Márton 2003 decemberében született, 14 éves koráig a Budapesti Honvéd SE-ben játszott, azóta az FTC-ben szerepel. Édesapja, Szabados György NB I-es labdarúgó volt – akárcsak nagybátyja, ifjabb Albert Flórián. Édesanyja viszont kézilabdázott, az Építők színeiben megjárta az első osztályt.

„Tudok tanácsokat adni, el szoktam neki mondani az észrevételeimet, pozitív és negatív dolgokat egyaránt – mondta Albert Magdolna. Jó helyen van, a klubnál minden adott a fejlődéséhez, ő pedig rengeteget dolgozik. Sajnálom, hogy az édesapám ezt nem érhette meg, biztos vagyok benne, hogy büszke lenne rá.”

„Remélem, eljutok az NB I-es csapatig, bemutatkozhatok az élvonalban, a másik nagy álmom pedig a válogatottság – így Szabados Márton. – De tisztában vagyok azzal, hogy ehhez még rengeteget kell dolgoznom.”

Szabados a mostani idényben a Fradi NB I/B-s együttesében nyolc mérkőzésen összesen 24 gólt dobott, emellett az NB II-es bajnokságban négy találkozón összesen tizenhatszor volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik