K. B. 2021.04.16 16:38 Frissítve: 2021.04.16 20:55

Férfi kézi: norvég tehetséggel hozták szóba a Szegedet, a klub cáfol

A Mol-Pick Szeged és a norvég Elverum férfi kézilabdacsapata március elején megegyezett a 20 éves világbajnoki ezüstérmes Alexander Blonz átigazolásáról, ám a nettavisen.no információi szerint a magyarok – a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatásokra hivatkozva – nem tudtak rögtön fizetni, ráadásul az ügyben azóta nem történt változás. A Szeged cáfolja az egész történetet. 

Úgy néz ki, Alexander Blonz Norvégiában marad (Fotó: AFP)

 

A norvég hírportál arról számolt be, hogy az Elverum vezetősége azt szerette volna, hogy március végéig tisztázódjon a helyzet – amiatt, hogy gond nélkül tervezhessen a következő évadra. A Szeged azóta sem jelentkezett, így a klub megegyezett Alexander Blonz-szal a maradásról. De, ahogyan a portál fogalmaz, még sor kerülhet az átigazolásra, amennyiben a Szeged rövid időn belül jelentkezik.

Alexander Blonz szerződése 2022-ig szól Norvégiában, tehát jövőre ingyen távozhatna a csapatból. A Nettavisen úgy tudja, a Szegeddel egyeztetett átigazolási díj „nem olyan nagy”.

A fiatal balszélső eddig 77 gólt szerzett a norvég válogatott színeiben, világbajnoki ezüstérmesnek, Eb-harmadiknak mondhatja magát. Úgy nyilatkozott, már most nyitott lenne a váltásra, s örömmel fogadta a szegedi érdeklődést.

Az Elverum a napokban bejelentette a szintén balszélső Sindre Heldal érkezését, amit követően megindultak a pletykák arról, hogy vajon Blonz pótlására érkezett-e. Jelen pillanatban inkább úgy tűnik, hogy ketten tölthetik be a posztot a következő idényben.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Szegedet, amely cáfolta a norvég lap minden értesülését. 

2021.05.05 15:24:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A két csapat összevetésében már jobban áll a Ferencváros, de még 5-5 meccse van mindkét csapatnak.

2021.05.01 13:32:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Nyolc év után győztük le Horvátországot, és ez kupagyőzelmet ért.

2021.04.28 19:35:10

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID

Bravúr az Eurokupában: a remeklő Mikler, Bánhidi páros vezérletével nyertünk az Eb-címvédő otthonában.

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.